11 Nisan 2011 Pazartesi

Henüz İstediğime Ulaşmadım

Büyük heyecan, World Championship'in başlamasına sadece bir hafta kaldı.Geride bıraktığımız hafta ise turnuvanın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Basın önünde yer alan Hearn, Robertson ve Trump soruları cevapladılar.



Toplantıya katılan Hearn, sponsorluklardan, turnuvaya, snookerın geleceğinden, oyunculara kadar bir çok konuda soruları yanıtladı.Snookerın patronunun konuşmalarında en dikkat çeken nokta ise hızlı düşüşü durmayan Ronnie ile ilgili oldu.Bu şekilde devam edecek bir Rocket'e ihtiyacı olmadığını yineleyen Hearn şunları söyledi;

"Ronnie zorlu bir zaman geçiriyor ama bazı durumları çok iyi ele aldığını sanmıyorum.Ronnie ile uzun bir zaman geçirdim ve şunu söyleyebilirim; Ronnie'nin etrafında tam güven duyduğu insanlar sayılıdır.Umuyorum ki ben de bunlardan biriyim.12 yaşından beri tanışıyoruz ve inanıyorum ki gerçek Ronnie'yi geri getirebiliriz.

Snooker hala ona ihtiyaç duyuyor mu? Hayır.Benim gerçek Ronnie'ye ihtiyacım var.Eğer ortada gerçek Ronnie yoksa, ona ihtiyaç da yoktur.Onun turnuvalardan çekilmesine ihtiyaç duymuyorum.Burada yazılı kurallar ve cezalar var, bu bir daha olmayacak."


Ronnie'nin kişisel problemleri ile ilgili olarak da konuşan Hearn, "Son yıllarda kafasını oyundan biraz koparan bireysel sorunları var ve bundan dolayı snookera olan aşkını kaybettiğini düşünüyorum.Evet hala topları cebe göndermekten hoşlanıyor, maç kazanmayı seviyor ama kazanmak için yeterli zamanı harcamıyor ve savaşma arzusunu yitirmiş." sözleriyle Rocket için küçük bir psikolojik analiz yapmayı da ihmal etmedi.

Son Dünya Şampiyonu ise turnuva öncesinde ki formuyla ilgili olarak şunları söyledi;

"Formum şu anda geçen sezona benzer bir şekilde ilerliyor.O zaman da Grand Prix'i kazanmıştım ve sezonun geri kalanında pek iyi işler ortaya koymamıştım.Umuyorum ki tarih kendini tekrar eder."

29 yaşında ki oyuncunun kariyerinde 6 sıralama turnuvası zaferi var.Son şampiyonluğunu ise kendi turnuvası ilan ettiği eski Grand Prix yeni adıyla World Open'da kazandı.Henüz istediklerine ulaşamadığını söyleyen Avusturalyalı oyuncu hedeflerini belirlemiş durumda.

"Henüz 29 yaşındayım ve birden çok kez Dünya Şampiyonluğu kazanabilirim ve tabi ki Masters ve Uk Championship şampiyonluğu da.Ancak şu ana kadar ortaya koyamadığım yeteneğimi tam olarak yansıtmam gerek.Bir çok kez WC şampiyonu olabilecek kadar iyiyim ama asla bir Hendry olamam."

Neil, son şampiyonların ilk turda kaybetmesi kabusunu da yaşamak istemiyor.Terry Griffiths, Steve Davis, Dennis Taylor ve Graeme Dott WC zaferleri ardından bir sonra ki sene ilk turda elenen isimler olmuşlardı.Neil ilk turda karşılaşacağı rakibi Judd Trump ile ilgili şunları söyledi;

"Büyük beklentileri taşıyan yetenekli bir oyuncu.Ancak ilk sıralama turnuvası zaferini kazanmış olması benim üzerimden baskıyı da biraz alabilir.Çünkü izleyiciler onun da iyi performansını bekliyor.Atak bir oyuncu olduğu için savunma yönlü bir maç olmayacaktır.

Geçtiğimiz yıl ilk çocuğuna kavuşan Robertson, ailesiyle vakit geçirme isteğini her turnuva sonrasında yineleyen Rocket'in içerisinde olduğu durumu anladığını belirtti.

"Masa dışında uğraşması gereken bir çok sorumluluğu var.Bir çok turnuva mevcut ve genç bir aileniz varsa işler zorlaşıyor.Şu an çok kötü bir dönem geçiriyor ancak kendini WC için hazırlarsa, harika bir Ronnie izleyeceğimize eminim."

Snookerın zirvesi Dünya Şampiyonası, önümüzde ki hafta başlangıcını yapacak ve tam 17 gün süren büyük heyecan sonunda sezonun son sıralama turnuvası da tamamlanmış olacak.

3 yorum:

  1. robertson doğru söylemiş, o gün kimin uzun potları daha iyi ise maç ona yakın olacaktır.Ayrıca roket icinde söylediklerine katılıyorum.Roket biraz kendini oyuna verse müthiş bir dünya şampiyonası izleriz.Bu yılda robertsonun crucible lanetinden nasibini alacağina inanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Judd Trump şu an daha iyi durumda ama Neil'ı da yabana atamayız bu konuda.Trump'ın üst turları zorlamasını isterim ama ikinci turda ki muhtemel bir Gould-Robertson maçını sanırım daha çok istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Görüyorsunuz dimi delikanlı adamların hali farklı oluyor :D şimdi orda başka isimler olsa neler derlerdi rocket hakkında ulan inşallah gaza gelir de dağıtır ortalığı ondan sonra emekli olsun istiyosa

    YanıtlaSil