30 Nisan 2011 Cumartesi

Harika Maç Judd'ın

İlk yarı finalistin belirlendiği Judd-Ding maçının son seansı izleyenlere snooker resitali sundu.Oyunun her departmanında oldukça klas işler çıkaran iki oyuncu maçı son dakikasına kadar yüksek gerilimle sürdürerek izleyenlerin nefeslerini kestiler ve belki de Dünya Şampiyonasının bu sezon ki en iyi maçına imza attılar.



12-12 eşitlikle girilen son seansta oyun oldukça hızlı başladı.Özellikle uzun potlarda muhteşem vuruşlara imza atan Judd iki frame alarak 14-12 üstünlüğü ele geçirdi ancak Ding'den oldukça net bir cevap geldi ve üst üste üç frame kazanmayı başaran Ding bu arada iki de yüzlük seri gerçekleştirdi.Ding 14-13 geride iken, geriden gelerek çaldığı frame ile rakibini oldukça büyük bir baskı altına almayı başardı ve skoru 14-14'e taşıdı.Seans arasında yaşadığı kayıpları twitter'dan değerlendiren Trump "Ouch!!!" tepkisini takipçileriyle paylaştı.Seans arası dönüşünde işler pek değişmiş gibi görünmedi ve ipleri eline alan Ding 119'luk bir seri ile öne geçmeyi başardı.Ancak bu dakikadan sonra oyunun kaderi değişti ve maç boyunca güvenli vuruşlarda Ding'in gerisinde seyreden Judd bu departmanda iyi işler çıkararak rakibini oyun dışına itmeyi başardı ve üç frame üst üste kazanarak 17-15 ile ikinci kez sahne aldığı The Crucible'da finale ulaştı.

Genç oyuncu maç sonunda zaferi hakkında şunları söyledi; "Hayatımda böyle bir gerginliği hiç yaşamamıştım.Bugüne kadar oynadığım en iyi maçtı ve standartın sürekli yükseliyor olması harikaydı.İkimizde çok az pot kaçırdık.Ding'in güvenli vuruşları benden daha iyiydi ve üstünlüğü ele almıştı ancak şanslıyım ki hata yaptığında cezayı kesebildim."

"Burada sadece eğlenmek için olduğumu hiç düşünmedim, aklımda hep kazanmak da vardı ve hala böyle.Sadece burada bulunmakta başarıydı ve üç sene burada hiç yer alamadım.Ancak Çin Açık'tan sonra olaylara bakışım tamamen değişti."


Kariyerinde ki ilk Dünya Şampiyonası yarı finaline yükselen ve ilk finaline de oldukça yaklaşan Ding ise rakibinin oyunundan övgüyle söz etti ve gelecek sezonlar için umutlu olduğunu dile getirdi.

"Judd'ı izlemek çok büyük bir keyif.Oldukça iyi güvenli vuruşlar yaptım ve neredeyse her seferinde beyaz topu banda yapıştırdım ancak Judd geri dönmeye devam etti.Son framelerde bulduğum bazı şanslarda kontrolü kaybettim ama kazanmak için elimden geleni ortaya koydum, bazen olmayınca olmuyor."

"Eğer bu şekilde potlar yapmaya devam ederse, kazanacağına kesin gözüyle bakıyorum.Kariyerimde ki ilk yarı finalimdi yani önümüzde ki sezon için artık daha tecrübeliyim."


Maçı kazanarak kariyerinde ki ilk WC finaline yükselen Judd sıralamada da 9. sıraya kadar tırmandı.Ronnie O'Sullivan'ın finalde görmeyi istediği Ding ise bu sezon final şansını oldukça zorlamasına rağmen son anda kaybetti.Rocket, Higgins ile çeyrek final mücadelesi devam ederken twitter'dan "Bu çocuğu iyi oynarken görmek güzel.Eğer ben kazanamazsam turnuvayı onun kazanmasını isterim, o benim Çinli kardeşim." mesajını paylaşmıştı.Ding yarı finale kadar geçilemeyen, Mark King tarafından gerçekleştirilen turnuvanın en yüksek serisi 138'e ulaşan ikinci oyuncu oldu ve Mark King'in 10 bin £'luk para ödülüne ortak çıktı.

Muhtemel rakipleri MJ ya da Higgins ile ilgili sorulan sorulara Judd şu şekilde yanıt verdi;

"John ile oynarsam onu kendi oyun tarzıyla yenmem mümkün değil o yüzden kendi oyunumu ortaya koymam ve potları gerçekleştirmeye devam etmem gerekecek.Mark ise burada iki kez kazandı ama o daha atak oynayan bir oyuncu bu yüzden onu John'a tercih edebilirim.Her ne olursa olsun tek hedefim kazanmaya çalışmak olacak."

Judd maçtan yaklaşık 3 saat sonra twitter'dan "Hala aklım almıyor.Beni destekleyen herkese teşekkürler, henüz işim bitmedi." sözleriyle şampiyonluk hedefini tekrar hatırlattı.

Oldukça çekişmeli geçen ve izleyenlere harika bir seyir keyfi sunan maç henüz final gerçekleştirilmemiş olsa da turnuvanın en iyi maçı adayı.

5 yorum:

  1. Ding-Trump maçı çok güzeldi. Dediğiniz gibi, özellikle son seans inanılmazdı.

    Higgins şu an çok formda ve şansı da yanında. Trump hakkıyla büyük sürpriz yaptı ancak Higgins karşısında ne yapabilir, kestiremiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ulan bu higgins gene kazandı allahım delirecem ya trump kazanır tek temennim bu ronnie 16dan düşmüyo dimisıralama güncellenince

    YanıtlaSil
  3. Umuyorum ki Judd başaracaktır.Williams küçük hatalarının kurbanı oldu malesef.

    YanıtlaSil
  4. Hayır öyle bir ihtimal yok. 11. sırada kapayacak sezonu.

    YanıtlaSil
  5. Of ya ronnie kesin finalde diye şartlandırmıştım kendimi şimdi izleyemiyorum finali :DRonnie için Juddun kazanması lazım

    YanıtlaSil