31 Mart 2011 Perşembe

ROCKET'İN FİTİLİ SÖNDÜ MÜ?



Adamımızın ismi Ronnie O’Sullivan… namı değer Rocket… her süper yetenek gibi biraz sorunlu, biraz huysuz… kimine göre çocukluğuna denk gelen baba sendromu. Kimine göre klasik dahilik belirtisi.

‘Rocket demişken methiye düzmemek olmaz…’ deyip başlasam okumaktan gınanızın geleceği bir yazı çıkacağından bu sporun JORDAN’ıdır deyip belkide en büyük methiyeyi sergileyeceğim.

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük basketbolcusu JORDAN’dır, snooker oyuncusu da ROCKET’tir desem bu sporlara çok şeyler katmış olan sayısız yıldıza ayıp etmiş olurum. Onun için basketbolda içime en çok sinen ‘MAGİC&BİRD rekabeti basketbolu Amerika’ya sevdirdi ama JORDAN bu oyunu dünyaya sevdirdi.’ tanımlamasını ROCKET’E uyarlıyorum.

‘Cliff Thorburn, Ray Reardon, Steve Davis, Dennis Taylor, Jimmy White, Stephen Hendry… bu spora inanılmaz hizmet edip oyunun gelişiminde çok büyük pay sahibi oldular ama bu oyunu bize kadar yayan adam RONNİE O’SULLİVAN… Dün yenileceğini bilmemize rağmen, işimizin en cafcaflı saatinde tv karşısındaki yerimizi aldıran ve 2. ve 3.framelerde oynadığı oyunla ağzımıza bir parça bal sürüp maç sonu demecine gülmemizi sağlayan adam. Neymiş?? ‘İyi oynayamıyorum. İyi işler üretemiyorum’(MUŞ). Kusura bakma inanmıyorum sevgili saygılı Rocket. Hele ebedi emeklilik imalarına hiç inanmıyorum. Birkaç senedir oyun konsantrasyonunun kaçıklığını ve arzunun tahammülsüzlük seviyelerinde gezindiğine şahitlik ettiğimiz kadar canının istediğinde alev almana da şahitlik ettik. Üstelik oyuna küsmeden önce yaptığın ‘sadece sol elimi kullanarak turnuva kazanmak istiyorum.’ demecini de hatırlıyorum.

Evet bu sıralar keyfi kaçık. Ne turnuvalara gider oldu nede gittiği turnuvalarda maçı kazanma niyetine girdi. Kimine göre duraklama devrinde, kimine göre yaşı tam snooker zirvesinden inme yaşı, ona göre ailesiyle geçirdiği zamanı arttırmalıymış, ona göre artık beceremiyormuş, 1-2 şuursuza göre finallerde dişli rakiplere kaybetmektense 1.turlarda eleniyormuş…

Bence ise JORDAN oluşundan. JORDAN nasıl zirvedeyken emekliliği olan oyunda emeklilik kararı verip herkesi şok ettiyse o da emekliliği olmayan snooker oyununda resmi olmayan emekliliğini yaşıyor. Bunu resmiyete dönüştürmesini de görebiliriz ama JORDAN’ın geri dönüşü gibi bir dönüşü de göreceğiz. Biraz zaman ve o deli adamın fitilini ateşleyecek sebep doğru zamanda denk gelecektir. Zaman nedir? Fitili nedir? Bilinmez ama o deli adam tekrar gelecektir.



Maç hakkında…

Rocket’in Çin’i sevmediğini hepimiz biliriz. Hatta küresel krizde Çin snookera çok sağlam destek verdiğinde bile yaptığı açıklamalar aklımızda. Gönül isterdi ki sırf bu yüzden 1.turda elendi yorumunda birleşelim ama maalesef adamımız jet lag sorununu aşmadan ülkesine dönme kararı almış vaziyetteydi.

Lafı geçmişken ROCKET’in geçen sene elenişini de paylaşmamak olmaz.



Her framenin matematiği belliydi. Day Ronnie’ye uzun pot deneteceği pozisyonlar hazırladı ve Ronnie hepsini denedi. Denerkende girmezse beyaz topu kollayayım fikri aklının ucundan geçmedi. Geçmişse bile uygulamak aklından geçmedi. Kaybetmeyi aklına koymuş bir Ronnie ve buna bozularak motivasyonunu kaybeden Ryan Day’in maçı genel anlamda zevk vermese de Çinli seyircilerin snooker sporu oranıyla abartılı desteği sayesinde Ronnie 2 framelik gönül alıp maçı kaybetti.

3 yorum:

  1. "...ama JORDAN bu oyunu dünyaya sevdirdi." benzetmesiyle, tam yerine denk getirmişsin lafı.Ronnie'nin hedefi de aslında zirvede bırakmaktı ama durumun gösterdiği, bunu senin dediğin gibi, resmi olmayan emeklilikle gerçekleştirdiği.

    Ha bir de unutmadan itiraf edeyim, Çin'de ki gürültülü seyirciyi seviyorum, Masters'da kine ise hayranım ama bir Power Snooker'da olduğu gibi ortamın cıvımasına karşıyım.:)

    YanıtlaSil
  2. Bende roketin geri donuş yapacagına inanıyorum.Kaan çok doğru söylemiş , roket bu sporun jordanıdır.Çinli hayranlarına ayıp etmemek için 2 framelik şovu inanılmazdı.Kameralar roketi gösterirken , ben kaybedeceğim diyordu maçı.WSC de ilk turda elenmeyecektir.Artık fazla tatil yaptın kendine gel!!

    YanıtlaSil
  3. Valla eline sağlık yazı için jordan yorumuna bende katılıyorum ya sizce neden böyle babası hapisteyken bile gene bişiler yapıyordu şimdi babasıda hapiste değil ama hepten beter.

    İnfazure ortam cok cıvımasın ama ateşli seyirci güzel oluyor yav :)

    YanıtlaSil