26 Mart 2011 Cumartesi

Premier League Bileti Stevens'a

CLS'de yedinci grup maçlarının ardından kazanan grubunda da mücadeleler tamamlandı.Geçtiğimiz sezon Marco Fu'nun sahip olduğu Premier League'e katılım biletini bu sezon eski günlerini yad edercesine oynamaya başlayan Matthew Stevens'ın oldu.



21-24 Mart tarihleri arasında tamamlanan CLS'de kazanan Stevens oldu.Gallerli oyuncu son gruba bıraktığı final grubunda mücadele hakkını iyi değerlendirerek önce yedinci grup şampiyonluğunu kazandı.Ardından kazananlar grubunda yer alan Stevens üç Gallerli'nin olduğu gruptan tek mağlubiyetle çıkarak yarı finale kalmayı başardı.

7.Grup yarı finalinde Stephen Lee'yi finalde ise Çinli oyuncu Liang Wenbo'yu geçen Stevens, şampiyonluk grubunda ki tek mağlubiyetini Mark Selby'e karşı aldı.Grupta ilk dört sırayı alan Mark Williams, Shaun Murphy, Ali Carter ve Stevens'dan Gallerli olanlar ve İngiliz olanlar yarı finalde eşleştiler.Bu sezon oldukça çok karşılaşan Shaun Murphy ve Matthew Stevens ikilisi bu kez finalde karşı karşıya geldi.Hatırlayacağınız gibi ikili son olarak PTC Büyük Finali'nin yarı finalinde karşı karşıya gelmişler ve kazanan 4-0 ile Shaun Murphy olmuştu.Ancak bu kez işler Murphy'nin istediği gibi gitmedi ve bu sezon karşılaşmaların biri hariç hepsinde rakibine geçilen İngiliz oyuncu yine aynı kadere boyun eğdi.Steven 3-1'lik galibiyetiyle zafere ulaşırken, önümüzde ki sezon PL'de ki yerini ayırtmış oldu.

30 bin £'un sahibi olan Gallerli "PL'ye geri dönmüş olmak harika.Uzun bir süre şut süresi uygulaması ile maçları televizyondan izledim ve umuyorum ki benim oyun tarzımda oraya uyacaktır.Her ne olursa olsun en iyilerle beraber orada olmak sevindirici.Oyunu on yıl önce izlediğim de artık tamamen eğlenceli bulmaya başlamıştım.Ülkenin bir çok yerinde, haftadan haftaya maçlar...Ve şut saatinin eklenmesi de ayrı bir heyecan getirdi." sözleriyle PL'ye olan ilgisini dile getirdi.

Yedinci Grup ve Final Grubun'da oynanan maçlarda alınan toplu sonuçlara buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. stevens in oyunu ivme kazanmasi, çok sevindirici.Murpy den de rövanşı almış :D.Roketin çinde olup olmayacağı belli oldumu?

    YanıtlaSil
  2. Maçı 30'unda ve Eirian Williams'ın söylediğine göre de henüz gitmemiş Çin'e.Her an herşey olabilir.

    YanıtlaSil