21 Mart 2011 Pazartesi

Eşleşmelere Göz Atalım

Dünya Şampiyonası eşleşmeleri bu sabah saat 12 civarında belli oldu.Higgins'in geri dönüşü, Ronnie'nin felaket formu, Mark Williams'ın kendini tekrar bulması... diye sayıp gidebileceğimiz nedenlerden ve tabi ki de ana tabloda ki olası ikinci tur eşleşmelerinden dolayı oldukça güzel bir Dünya Şampiyonası bizleri bekliyor.



Eşleşmeleri öğrendiğim anda gözüme ilk çarpan, seri başı ve son dünya şampiyonu Neil Robertson'ın hemen çapraz eşleşmesine düşen Martin Gould oldu.Geçen sezon bu ikili arasında ki maçı unutmak mümkün değil tabi ki.Gould maç sonunda ki hissiyatını "150 mil hızla gelen kamyon çarpması." cümlesiyle özetlemişti bir röportajında.Ancak bu eşleşmenin gerçekleşmesi için her iki oyuncunun da ilk turda ki rakiplerini geçmeleri gerek.Neil, Judd Trump karşısında fazla zorlanmayacaktır diye düşünüyorum.Eşleşmenin ufak detayı ise karman çorman saçları olan iki sarışın oyuncunun mücadelesi olması.

Gould'un rakibi ise Fu.Yani geçen sezonun bir tekrar aslında daha ilk turdan yaşanacak Gould için. Gould'un dün tecrübe ettiği sıralama turnuvası finaliyle, Fu'nun başına bela olabilmesi çok yüksek bir ihtimal.

Hemen Ronnie'ye geleyim ama tam olarak ne diyeceğimi de bilemiyorum açıkçası.Dale'i ilk turda geçebileceği herkesin ortak kanaatidir ancak sonrasında ne olacağı bence büyük bir soru işareti.Çünkü muhtemel rakibi Shaun Murphy olacak.Gerçi Murphy'nin de inişli çıkışlı formu her sonuca gebe ancak Ronnie'ye karşı bir başka konsantre olduğunu düşünenlerdenim.Yoksa her fırsatta Rocket ile ilgili konuşmazdı.Önümüzde bir Çin Açık var ama şu an hissedilen form durumu Rocket'in son 16'da bizlere "Selametle" diyerek turnuvadan ayrılacağını gösteriyor.Bu sezon Welsh Open'ın en iyi 9 framelik maçlarında bile konsantrasyonunu kaybeden Rocket, kendisini biraz yıpratabilecek Shaun karşısında en iyi 25'lik framelik bir maç içerisinde neler yapacak merak etmiyor değilim.

Ve Mark Williams...Bu sezona oldukça iyi girdi, iyi götürüyor ve iyi de bitirmek istiyor.PTC finali öncesinde hedefinin 1 numara olarak sezonu kapatmak olduğunu söylemişti.Ancak zor bir kura çektiği gerçeği de var ortada.Day, Çin Açık ilk turunda tıpkı Galler'de olduğu gibi Ronnie ile mücadele edecek.Aynı şekilde bir performans ile yine Rocket'i elerse Williams'ın işinin de kolay olduğu söylenemez.Ancak nedendir bilemiyorum ama Williams'a bu sezon büyük bir güven duyuyorum.Çin Açık'ta fazla kasmadan çeyrek ya da yarı final yapar ve kendini Dünya Şampiyonasına saklar.Üstelik ilk tur sonrasında yarı finale kadar en zorlu rakibi Mark Allen olacak gibi.

Higgins ise herkes tarafından merakla bekleniyor ama o da zor bir rakiple mücadele edecek.Kendini bu aralar toplamaya başlayan Stephen Lee yabana atılacak bir isim değil kanaatimce.Üstelik ikili bu sezon Uk Championship'te de karşılaşmışlardı ve Lee biraz şanssız bir şekilde kaybetmişti diyebilirim.Higgins'in bir çok kesimin favorisi olması ise beni şaşırtıyor dersem yalan olmaz.Yarısında girdiği sezonda oldukça yüksek performansla oynayan bir ismin WC gibi uzun soluklu bir turnuvada konsantrasyonun da sıkıntılar yaşayacağı aşikar.Tablonun çeyrek final kısmında muhtemel rakipleri Ronnie/Shaun gibi güçlü isimlerden biri, yarı finalde Mark Allen/Williams gibi zorlu isimler.Pek de favori değil açıkcası.

Yeni yüzler ile ilgili de söyleyeceklerim var tabi.Jimmy Robertson kuralar çekilmeden önce ya Ronnie ile ya da Hendry ile eşleşmek istediğini söylemişti.Amacı yaşayan bir efsaneyle Dünya Şampiyonasın'da maç yapmak.Ama olmadı tabi, Selby gibi zorlu bir rakip geldi.Üstelik bu sezonun bence en iyi form gösterenleri arasında yer alabilecek bir Selby.Andrew Pagget ise JRobertson'a nazaran daha şanslı çünkü sağı solu belli olmayan Cope ile eşleşti.Biraz zorlar üst tura çıkarsa Jimmy'nin bir efsane ile maç yapma isteğini onun yerine gerçekleştirebilir.

Tabloya bir kez daha baktım(onuncu kez oluyor) ve düşündüm ki bu sezon Selby şampiyon olabilir.Son 16'da Hendry ile karşılaşabilir, çeyrek finalde en kötü ihtimal Peter Ebdon olur ama Selby'e sökmüyor Ebdon'ın oyun tarzı.Ding zaten "Ben bu sene şampiyon olamam, elimden geleni yaparım." demişti.Evet, Allah "Yürü ya kulum" derse finalist olur Selby.İlk adayımı belirledim ben de.

Son olarak Steve Davis için bir şey söylemek istiyorum.Bu sezon da burada olmasını çok istiyordum ne yalan söyleyeyim.Şanssızlık işte, çıkabilecek en zor rakip olan Stephen Lee ile eşleşti ve elendi.Ama olsun, ben onun seneye burada olabilme ihtimalini hala hissediyorum.Ronnie bu sezon alışkanlığı haline getirdiği gibi ilk turda elenirse herhalde çıldırırım bu kez.Ama babası 2010'un sonunda hapisten çıktı ya belki biraz bir şeyler yapar.

Bir aydan az bir süre kaldı.Heyecanla bekliyoruz.

4 yorum:

  1. murpy , bu sene premire league de roketle oynamadan önce,Roketi eleştiren tarz da açıklamalar yapmıstı.Sonra roket, final maçında rakibini her departmanda ezmişti.Murpy böle konuşmaya devam ederse ,roketten agır bir ders daha alacaktır.Maclarda el,kol, yumruk sallayan oyunculara da zamanında aynı cezayı vermişti.

    YanıtlaSil
  2. Murphy o açıklamaları yaptıkan 2-3 gün sonra grup maçı vardı ve 3-3 bitmişti ki Ronnie öyle ahım şahım oynamamıştı.Kendini finallere mi sakladı bilemem çünkü Neil ve Murphy'i dediğin gibi finallerde ezip geçmişti.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaslar Premıer lig maclarını nerden takıp edebılırım.Daha dogrusu naklen nerden ızleyebılırım.Bana yardımcı olabılırmısınız bu konuda ?

    YanıtlaSil
  4. PL'nin yayıncı kuruluşu Sky Sports.Eğer direk izleme imkanınız varsa oradan izleyebilirsiniz.Eğer yoksa maç zamanları internetten bir çok link bulabilirsiniz.Bu sırada PL yılın son aylarında düzenlenir, Eylül-Aralık arasında.

    YanıtlaSil