14 Mart 2011 Pazartesi

The Crucible'da Yeni Yüzler

Yaklaşık 11 gündür devam eden Dünya Şampiyonası ön elemelerinde dün son noktaya gelindi.Bir çok oyuncunun ana tura kalmak için büyük efor sarfettiği ön elemeler bu sezon internet üzerinden canlı olarak yayınlandı.(Ben bunu da sizlere aktarmayı unuttum.)Tamamlanan maçların ardından bu sezon The Crucible'a daha önceden WC ana turunda görmediğiz iki yeni oyuncu eklendi.



Yeni isimleden Andrew Pagget ön elemelerde dört maç gerçekleştirdi ve bunların sonuncusu olan mücadelede, Andrew Higginson'ı 10-6 ile geçerek ana turda ki yerini aldı ve Pagget, Crucible tarihinde ana final gören 16. Gallerli olmayı başardı.Diğer isim Jimmy Robertson ise WC'de şampiyonluk yaşamayı başarmış isimlerden olan Ken Doherty karşısında 10-6 galip gelerek, Pagget ile birlikte The Crucible'da 1975'ten bu yana mücadele eden 179 oyuncu arasına eklendiler.

Geride bıraktığımız Dünya Şampiyonasında son şampiyonu eleyerek herkese "Steve Davis budur!" dedirten Nugget bu sezon ana turda mücadele etme şansını kaybetti ve burada 30 senedir yer aldığı The Crucible'da bu sezon yerini alamadı.Ayrıca efsane oyuncu altıncı ön eleme turunda genç oyuncu Jack Lisowski'yi karar oyununda geçmeyi başarmıştı.

Galler'in önemli isimlerinden olan Matthew Stevens ise nefesleri kesen bir maçla son 32 içerisinde ki yerini aldı.Son siyaha kadar kazananın belli olmadığı maçta Gallerli 10-9 ile galip gelmeyi başarırken, 129'luk bir seriye de imza atmayı başardı.

Çin Açık ön elemelerinden alnının akıyla çıkarak wild card hakkı kazanan ve hayranlarına kendini izletme şansını veren Jimmy White ise Liu Chuang'a karar frameinde kaybetti.Beşinci ön eleme turunda karşılaşan ikili Çin Açık ön elemelerinde de karşı karşıya gelmiş, bu kez ise kazanan 5-3 ile Whirlwind olmuştu.

Son şampiyonanın ilk turunda Rocket'e kaybeden Liang Wenbo, uzun süredir yaşadığı düşüşten yine kurtulamadı ve son eleme turunda Jamie Burnett'e bileti kaptırdı.Geçen sezonun en enteresan maçlarından birinin baş aktörlerinden olan Martin Gould ana turda yerini almayı yine başarırken, Galler Açık'ın etkili ismi Ryan Day'de Çinli rakibi Liu Chuang karşısında galip gelerek tv yayınlı tura kalmayı başardı.

Ön elemelerin dikkat çeken yanlarından biri ön elemelerde yer alan 5 Çinli oyuncudan hiç birinin ana tura kalamamış olmasıydı.Liang Wenbo, Liu Song ve Liu Chuang son turda yer almış olmalarına rağmen son 32'de yerlerini ayırtamadılar.Hızlı oyunun en büyük örneklerinden olan Drago, The Crucible'da sahne alacak yeni isimlerden olan Jimmy Robertson tarafından elenirken, altıncı ön eleme turuna kadar gelen James Wattana'nın yolu ise Jamie Burnett tarafından kesildi.

Ön elemelerin ardından turnuvanın seri başları ve diğer 16 katılımcı şu şekilde;

Seri Başları
1 Neil Robertson
2 John Higgins
3 Mark Williams
4 Mark Selby
5 Ding Junhui
6 Stephen Maguire
7 Shaun Murphy
8 Ali Carter
9 Graeme Dott
10 Ronnie O'Sullivan
11 Mark Allen
12 Peter Ebdon
13 Stephen Hendry
14 Jamie Cope
15 Ricky Walden
16 Marco Fu

Ön Elemeden Gelenler
17 Stuart Bingham
18 Matthew Stevens
19 Mark King
20 Ryan Day
21 Stephen Lee
24 Judd Trump
25 Barry Hawkins
26 Martin Gould
30 Joe Perry
31 Dominic Dale
32 Marcus Campbell
35 Rory McLeod
37 Jamie Burnett
45 Dave Harold
61 Jimmy Robertson
77 Andrew Pagett

Eşleşmeler rastgele yapılacak olan sistemle belirlenecek.Kura çekiminin önümüzde ki hafta pazartesi(21 Mart) günü gerçekleştirilmesi planlanıyor.Ön elemelerin başından sonuna kadar alınan sonuçlara buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Drago yu izleyememek kötü olmuş.Birbirinden farklı iki branşta aktif olarak oynayan başka oyuncu yok deilmi ?.Martin Gould u da izlemesi keyifli olacağa benziyor adamın attığı plant shotlar akıllara zarardı geçen sene :D

    YanıtlaSil
  2. Sanırım ilk 32'de oyuncuların hiç biri hem snooker hem pool turnuvalarında mücadele etmiyor.Ama hemen hepsinin, ara ara 8 top, 9 top ... oynadığı biliniyor.

    YanıtlaSil
  3. Jimmy whıte a ne oldu hangi eleme turunda gitti o

    YanıtlaSil
  4. Sen söyleyince farkına vardım, Jimmy ile ilgili kısmı atlayıvermişim.Hemen ekledim yazının arasına.Beşinci ön eleme turunda elendi maalesef.

    YanıtlaSil