29 Mart 2011 Salı

Çin Açık 2.Gün Raporu

Çin'de sürprizlerle dolu bir gün yaşandı ve son 16 turuna gidecek altı oyuncu daha belli oldu.Günün tartışmasız en kaliteli maçı ise Williams ve Lee arasında oynandı.Yüzlük serilerin havada uçuştuğu maç karar frameine kadar gitti.



Son zamanlarda kendine gelen isim Mark Williams, kendine gelmeye çalışan bir isim olan Stephen Lee ile karşı karşıya geldi.Kazandığı dört framein hepsinde yüzlük seri gerçekleştiren Mark Williams, karar framinde, son siyahta galibiyeti kaçıran taraf oldu.Williams maçta 4-3'lük üstünlüğü yakaladıktan sonra skorun 4-4'e gelmesine engel olamazken, son frame ise kendi adına oldukça dramatik sonuçlandı.Rakibi Lee'nin framei elinden çalmasını izleyen son şampiyonu turnuvaya ilk turda veda etti.

Günün ikinci şaşırtıcı sonucu ise Maguire ve Mark Davis arasında ki mücadeleden geldi.Son zamanlarda kendine gelme emareleri göstermeye başlayan Maguire, maçtan 5-3 mağlup ayrılarak Dünya Şampiyonası öncesinde moral olarak iyi bir sonuç elde edemedi.İkili bu sezon Shanghai Masters ikinci turunda karşı karşıya gelmiş ve Çin'de rakibine diş geçiremeyen Maguire yine 5-3 ile mağlup olan taraf olmuştu.

Günün en iyi geri dönüşünü ise Ding Junhui gerçekleştirdi.Norveçli Maflin ile karşı karşıya gelen Masters şampiyonu 4-1 geriye düştüğü maçta arkasına yoğun seyirci desteğini alarak maçı 4-5 kazanmasını bildi.Kurt Maflin ise kendisi için bir rüya olabilecek son 16 turuna çok yaklaşmışken bu fırsatı elinden kaçıran taraf oldu.Turnuvaya katılmak için en başından beri oldukça büyük bir mücadele gösteren 28 yaşında ki oyuncu şansını başka baharlara gönderdi.

Sürprizlerin ikinci bölümü ise öğlen seansında devam etti.Wild card turunda Doherty'i geçen Li Hang'ın bu sefer ki kurbanı Graeme Dott oldu.Son Dünya Şampiyonasında final oynayarak ilk 16'ya geri dönüş gerçekleştiren Dott bu sezon fena götürmediğini ritminden taviz vermiş oldu.Tabi sürprizler bununla bitmedi ve kampanyanın bugünlük son ödemesini Marcus Campbell gerçekleştirdi.Snookerın parlayan yıldızlarından olan Mark Allen karşısında 5-4 galip gelen İskoç oyuncu bugünün karar frameinde imza atılan üçüncü şaşırtıcı sonuca adını yazdırdı.

Shaun Murphy'de geriye düştüğü maçı çevirmesini bilen bir başka isim oldu ve 5-3 galip gelerek son 16 yolunu tuttu.Geriye kalan son iki wild card maçının ve günün toplu sonuçları şöyle;

Son 32

Mark J. Williams 4-5 Stephen Lee
Stephen Maguire 3-5 Mark Davis
Ding Junhui 5-4 Kurt Maflin
Shaun Murphy 5-3 Joe Perry
Graeme Dott 4-5 Li Hang
Mark Allen 4-5 Marcus Campbell

Wild Card round

WC3: Robert Milkins 5-1 Rouzzi Maimaiti
WC8: Gerard Greene 5-2 Yu Delu

Devlerin sahne alacağı üçüncü günün maç programı ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. wild card turlarında çinli oyunculara kıyak yapılmasına kıl oldum.Normalde 4 mac yapıp ana tabloya kalması lazım oyuncuların, maflin 5 maç yapıp dingin rakibi oldu.Maflin , iyi oyuncu ama kameraların önünde oynamak ekstra baskı yaptı adama.

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası Uk sınırları dışında yer alan ülkelerde bu tip uygulamalara karşı değilim.German Masters'da da 3 Alman 3 Belçikalı ayrıca wild card hakkı kazanmıştı.Sayısı ile ilgili bir düzenleme yapılabilir belki.Yoksa ev sahibi ülkelerin wild card hakkı kazanması normal diye düşünenlerdenim. :)

    YanıtlaSil
  3. Ronnie turnuvadan çekilmedi dimi ?:) bir de oynarsa sonuç sizce ne olur

    YanıtlaSil