28 Mart 2011 Pazartesi

Çin Açık 1.Gün

Dünya Şampiyonası öncesinde ki son prova olarak bakabileceğimiz Çin Açık bugün başlangıcını yaptı.Dün akşam Jimmy White'ın yaşadığı vize problemleriyle Çin'e gelememesi ile başlayan problemler bugün de devam etti ancak çözüm kısa sürdü.


Jimmy White'ın yaşadığı problemin ardından turnuvaya katılamamasıyla Tian Pengfei direk olarak ana tabloya ulaşma hakkına kavuştu.Benzer bir sorunu Ronnie'de yaşamak üzereydi ancak Çinli yetkililer ve WPBSA'in de araya girmesiyle kriz aşıldı ve Rocket turnuvaya katılmak üzere Pekin'de ki yerini aldı.

İlk gün iki son 32 maçı dışında beş ayrı wild card turu mücadelesi gerçekleştirildi.Hendry son zamanlarda oldukça formda olan, Galler,PTC'de yarı finalin ardından CLS'de şampiyonluk yaşayan Matthew Stevens ile karşı karşıya geldi.Oldukça net bir skora imza atan efsanevi İskoç 5-0 kazandığı maçla son 16 turuna yükselirken, ortaya koyduğu iyi oyun ile hayranlarını mutlu etmeyi başardı.

Günün diğer ilk tur maçında ise Neil Robertson sahne aldı.Hawkins karşısında rahat bir oyun çıkaran Neil 4-0'la gittiği seans arasından sonra rakibine tek frame verse de maçı 5-1 kazanmasını bildi.Hawkins kazandığı tek framede 128'lik bir seriye imza atmayı başardı ve şu an için turnuvanın en yüksek serisini gerçekleştirdi.Son Dünya Şampiyonunun rakibi Ebdon-Gerrad Green/Yu Delu maçı sonrasında belirlenmiş olacak.

Wild card turunda ise Li Hang en şaşırtıcı skoru alan isim oldu.Ken Dohert karşısında oldukça hızlı bir şekilde 4-0'ı bulan 21 yaşında ki Çinli oyuncu maçı 5-1 kazanarak ana tabloyu görmeyi başardı.Öte yandan Marcus Campbell, Mei Xiwen karşısında 5-3'lük skorla galip gelirken, aynı skorla galip gelen bir başka isim ise Nigel Bond oldu.Joe Perry, Li Han'ı 5-2 ile geçmeyi başarırken, Norveçli Kurt Maflin ise uzun süren ön elemelerin ardından wild card turunda da başarılı olarak ana tabloya ulaştı.Şu anda 91. sırada bulunan 27 yaşında ki oyuncu ev sahibi Ding ile mücadele etmeye hak kazandı.

Günün toplu sonuçları;

Stephen Hendry 5-0 Matthew Stevens
Neil Robertson 5-1 Barry Hawkins

WC1: Kurt Maflin 5-3 Cao Yupeng
WC2: Marcus Campbell 5-3 Mei Xiwen
WC7: Joe Perry 5-2 Li Yan
WC4: Jimmy White w/d-w/o Tian Pengfei
WC5: Nigel Bond 5-3 Jin Long
WC6: Ken Doherty 1-5 Li Hang

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder