7 Şubat 2011 Pazartesi

Sıralamada Son Durum

German Masters'ın ardından güncellenen sıralama da üçüncü kez güncelleme yapıldı.Sezonun son puan hesaplama turnuvası olan Galler Açık'tan önce oyuncular kıyasıya bir mücadele içerisine girdiler.Özellikle Dünya Şampiyonası öncesinde ilk 16 içerisinde yer almak isteyen oyuncular için oldukça önemli bir viraja girildi.



Galler Açık öncesi puanlar yeniden hesaplanarak sıralama da değişiklikler olurken, sezonun son değişikliği ise Galler Açık sonrasında olacak ve oyuncular bundan sonra ki iki turnuva olan Çin Açık ve Dünya Şampiyonasın'da, Galler'de güncellenmiş sıralamayı kullanacaklar.

German Masters zaferiyle 5 bin sıralama puanı alan ve en yakın rakiplerinin de turnuvadan erken olarak ayrılmasıyla büyük bir avantaj yakalayan MJ Williams üçüncülükten ikinciliğe geçmeyi başardı.Hemen üstünde yer alan John Higgins'le arasında ki puan farkını da azaltan Gallerli oyuncu sezonu birinci sırada kapaması muhtemel oyuncular arasında favori durumda yer alıyor.

Finalde yer almayı başararak 4000 sıralama puanının sahibi olan Selby ise Ding Junhui'nin tahtını elinden alarak dördüncü sıraya yerleşti.Ding ise beşinciliğe gerileyerek sezonu açtığı sıraya geri dönmüş oldu.

Turnuvaya katılmayan Rocket dokuzuncu sırada ki yerini korudu ancak hemen altında yer alan oyunculardan Graeme Dott kendisine oldukça yaklaşmış durumda.Tabi ki Mark Allen da.Masters'la beraber yükseliş grafiği çizen ancak bunu turnuvalara yansıtamayan Mark King ilk 16'dan düşerek 17. sıraya kadar geriledi.Sezon içerisinde ilk 16'dan düşen Marco Fu ise tekrardan elit oyuncular arasına girdi ve 15. sıraya yerleşti.

Genç oyuncu Anthony McGill 54. sırada yer almayı başararak kendisi için oldukça önemli olan ilk 64 içerisinde ki yerini korudu.Kendisi gibi genç olan rakibi Jack Lisowski de ilk 64 içerisinde yer almayı başararak kendisi adına önemli bir avantaj elde etti.Lisowski, German Masters wild card turunda snookerın yıldızı olarak görülen Belçikalı Luca Brecel'i mağlup etmiş ve ana tabloda yer almıştı.

Sıralamanın son haline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder