4 Şubat 2011 Cuma

Higgins Turnuvadan Çekildi

Günün sabah seansında Robert Milkins'i 5-3 mağlup ederek son 16'ya kalmayı başaran John Higgins turnuvadan çekildiğini açıkladı.Hasta olan babasının sağlık durumunda ki kötüleşme nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıklayan İskoç oyuncu Alman snooker severlerden özür diledi.



Günün kötü haberi John Higgins'ten geldi ve İskoç oyuncu ailevi sebeplerden dolayı turnuvadan çekilmek zorunda kaldı.Higgins kısa açıklamasında şunları söyledi;

"Turnuvadan çekildiğim için özür diliyorum, ancak ortada ciddi bir durum var.Umuyorum ki Alman snooker severler beni anlayacaklardır çünkü aile ilk sırada gelir."

Bu çekilmeden sonra son 16 turunda Higgins'in rakibi olan Fu ise bu turu bye geçerek çeyrek finale kalmış oldu.

Günün diğer maçlarında ise favori isimler rahat oyunlar ortaya koyarak üst tura yükseldiler.19 yaşında ki İskoç rakibi karşısında Mark Williams 5-1'lik galibiyet alarak üst tura yükselen ilk isim oldu.Stephen Maguire, Wells'i 5-2 ile geçerken, son zamanların formda isimlerinden olan Mark King, Masters finalisti Marco Fu karşısında fazla varlık gösteremedi ve 5-1 mağlup olan bir başka isim oldu.

4 yorum:

  1. Acaba sizce ronnie geller açığa katılırmı ?

    YanıtlaSil
  2. Muhtemelen katılır, fazla uzakta bir yer olmadığı için.Bu sırada Higgins'in babası hayatını kaybetti.

    YanıtlaSil
  3. baba higginsin vefatı, usta oyuncuyu çok etkilemez inşallah.Stevens ında babası ölünce oyunu baya kötüleşmişti , hala da kötü.

    YanıtlaSil
  4. Tam güzel günler geliyor derken çok kötü oldu bu Higgins için.Özellikle mahkeme kararını beklediği zamanlarda, yaz aylarında, yine babasıyla ilgili sıkıntılı günler yaşamıştı.Gerçekten çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor Higgins.Umarım en kısa sürede moral olarak toparlanabilir.Snookerın şu an ki popülaritesinde 85-95 kuşağından gelen büyük oyuncuların çok büyük önemi var.Higgins bu açıdan da çok kıymetli bir isim.Allah sabır versin.

    YanıtlaSil