15 Şubat 2011 Salı

Galler'de İlk Gün

Galler Açık ilk günü gerçekleştirilen sekiz maç ile tamamlandı.Son 32'ye katılacak olan iki oyuncunun belirlendiği günde ev sahibi Day oldukça parlak bir performansla turu geçerken, diğer Gallerli Matthew Stevens zorlanarak da olsa turu geçmeyi başardı.



Günün ilk galibiyeti turnuvanın ilk seans maçında Ding'den geldi.Marcus Campbell karşısında maça tutuk başlayan Çinli oyuncu 2-0 geriye düştükten sonra kendine gelmeyi başardı.Üst üste üç frame kazanarak durumu 2-3'e getiren Ding beşinci framede 125'lik bir seri gerçekleştirdi.Turnuvanın ilk yüzlük serisine imza atan Ding bir sonraki framede rakibinin 51'lik serisi ile skorun 3-3 olmasına engel olamadı.Son framede de bir yüzlü seri çıkartan Masters şampiyonu 103 ile karar frameinden galip ayrılan taraf oldu.

Ding Junhui:"Seans arası olmamasından memnunum.İlk iki frame iyi oynamadım ancak endişeye de kapılmadım.İkimiz de şanslar yakaladık.Eğer rest ile yaptığı vuruşu kaçırmasaydı maça kazanabilirdi.Son framede tek şans buldum ve değerlendirdim ve üzerimde hiç baskı hissetmedim.Belki de hala uykunun etkisindeyimdir."

Günün ikinci maçında ise Dave Harold küçük bir sürpriz gerçekleştirdi.3-1 geriye düşmüş olmasına rağmen üst üste 3 frame kazanarak son 16'ya kalmayı başaran tecrübeli oyuncu rakibi için çok kritik olan ilk 16 mücadelesinde yaralamış oldu.Ricky Walden karar oyununda maç topunu kaçırıp ardından da kırmızıya pozisyon alınca Dave Harold bu şansı kaçırmadı ve maçı 4-3 kazanan taraf oldu.

İlk günde ilk son 48 mücadelesi öğlen seansında gerçekleştirildi.Son zamanlarda iyi bir görüntü veren ve German Masters ilk turunda Neil Robertson'ı elemeyi başaran Hamilton aynı kaderi Stevens'a da yaşatmaya yaklaşmıştı.Özellikle ilk framei kazandıktan sonra üst üste üç framede aynı hatayı yapan 40 yaşında ki oyuncu rakibinin sayı olarak geriden gelerek kazandığı framelerde oldukça yıprandı.3-1 geriye düştükten sonra 3-2'yi bulmasına rağmen oyundan kopuk görüntüler veren Hamilton son 32'ye kalamadı.

Günün dikkat çeken maçlarından biri Jack Lisowski ile Higgins arasında gerçekleşti.Bu sezon ana turlarda ki yerini almaya başlayan genç Lisowski tecrübeli rakibine zor dakikalar yaşattı.Salona babasının en sevdiği parçalardan biri olan 'Needles and Pins' eşliğinde gelen Higgins, maç sonrasında ise göz yaşlarına güçlükle hakim oldu.Maçta 3-1 üstünlüğü yakaladıktan sonra genç rakibinin 3-3'lük eşitliği yakalamasına fırsat veren Higgins son framede ki 59'luk serisiyle maçı kazanmasını bildi.

John Higgins:"Maç boyunca geçen sene onun burada beni izlediğini düşündüm.Konsantrasyonum tamamen dağınıktı ama oyuna dönmüş olmak güzel.O günden beri ıstakayı elime almamıştım ancak babam bu turnuva da yer almamı isterdi."

Günün ikinci ve sonuncu son 48 maçında Ryan Day harika bir performans ortaya koydu.Jimmy White rakibinin 398 sayısına karşılık veremeden turnuvadan elenirken şubat başında gösteri maçında buluştuğu yakın arkadaşı Rocket ile ilk tur maçı şansını da kaçırdı.Maçta 125, 68 ve 102'lik serileri ile etkileyici bir oyun ortaya koyan Gallerli şunları söyledi;

"Maçı kazandığım için mutluyum ancak hala biraz gerginim.Uzun süren maçlarda daha kötüye gidiyordum.Yine de galibiyetten memnunum.Ronnie ile bundan önce oynadığım maçların çoğu yakın geçti.Eğer bugün olduğu gibi skor üretebilirsem şansım olduğunu düşünüyorum.Bu akşam burada harika bir atmosfer vardı ve şimdi Ronnie ile oynayacağım maçı heyecanla bekliyorum."

Günün diğer maçlarında Ali Carter, Barry Hawkinsi 4-3 geçerek son 16 turuna adını yazdırırken, hiç bitmeyeceğini sandığımız altıncı frameiyle geceyi eziyete çeviren Rory McLeod-Cope mücadelesinde kazanan 26 yaşında ki Cope oldu.Son 16'dan düşerek oldukça sıkıntılı günler yaşamaya aday olan Mark King ise kendisi için oldukça kritik bir galibiyet aldı ve Michael Holt karşısında 4-1 galip gelmeyi başardı.

28 yorum:

  1. Merhaba şey rocketin maçı için bu akşam 9da demiştin acaba bir değişiklik varmı eurosport un coming up bölümünde yazmiyorda

    YanıtlaSil
  2. Yayın akışına buradan ulaşabilirsin. http://snookertr.blogspot.com/2011/02/welsh-open-yayn-aks.html

    Rocket'in maçı başlarken canlı yayın Eurosport2'de.

    YanıtlaSil
  3. Çok saol birde benim bir öneri daha doğrusu bir soru maçlar oynanırken frame lerin kaç kaç olduğunu yani live now gibi bir şey yapma imkanın varmı acaba

    YanıtlaSil
  4. Yapılmışı var:)) http://livescores.worldsnookerdata.com/Default.aspx?p=1

    Sağ üstte ki Welsh Open menüsünden herşeyi bulabilirsin.Sanırım telefondan bağlandığın için yan taraf sekmeleri görünmüyor.Mobil temalarda sadece konular görünüyordu :)

    YanıtlaSil
  5. Genelde pc den giriyorum zaten telefonu kullanmak zorunda kalınca kullanıyorum ayrıca twitter daki yazına %100 katılıyorum :) zaten peter ebdona düşmanlığım var yılını hatırlamıyorum sullivani, yakışmayan bir oyunla 13-11 elemiş wsc den o maç sullivan 9-3 mü öndeydi 11-3 mu

    YanıtlaSil
  6. 8-2 de olabilir hatirlayamadim bir türlü :)

    YanıtlaSil
  7. WC 2005'te, Rocket 10-6 öndeyken, Ebdon akşam seansının ilk 6 frameini kazanmıştı.Yakışmayan oyun tarifinde de haklısın; çünkü Ebdon'ın bir vuruşu yaklaşık 3 dakika sürmüş ve 5 dakika da sadece 12'lik bir seri gerçekleştirmişti.Bunu masada topların konumunun çok düşünmeyi gerektirmesinden dolayı değil, sırf Rocket'i mental olarak bitirmek adına yapmıştı.Hiç şık değildi gerçekten.

    YanıtlaSil
  8. İşte böle çok affedersin kendini bilmezler yüzünden oyuna olan ilginin azalacağını düşünüyorum bir de lakabı force nesi force geriye düştükten sonra öyle oyna herkez kazansın yanlış bilmiyorsam rocket geçen sene 8-2 gerideyken bile ortalama vuruş süresi 15 den fazla olmamıştı . Geçen senede neil robertson aynı şeyin bir benzerini wsc yarı finalinde cartera yapmıştı bunların çok gereksiz ve yanlış şeyler olduğunu düşünüyorum peki sence ?:)

    YanıtlaSil
  9. Ebdon yavaş bir oyuncu ancak bazen bunu o kadar abartıyor ki gerçekten tadını kaçırıyor işin.Neil zaten ne çok hızlı ne de çok ağır bir oyuncu, gidişata göre hareket ediyor.Ancak bunu gerçekten yapan bazı oyuncular var.Özellikle Shoot-out'ta bazen buna şahit olduk ama sadece 1-2 kişi yaptı.Abartılmadığı sürece bu da oyuncuların kendi stilleri diye düşünüyorum.:)

    YanıtlaSil
  10. Böyle oyun stili olmaz olsun :) şey ronnie sence bu saatten sonra çekilirmi turnuvadan

    YanıtlaSil
  11. Çekilmiş bile... haberini sana versem yıkırsın sanırım :)) Şakası bir yana twitter'dan da yazmıştım.Sabahtan turnuva alanına varmış ve Mark King ile antrenman bile yapmışlar.

    YanıtlaSil
  12. Dur şimdi öyle bi yazmıssınki kafama sular indi soğuk oynuyo dimi net bir cümle yaz lütfen :)

    YanıtlaSil
  13. Haha:) Şaka yapmak için öyle yazmıştım.Aynen dediğim gibi maça hazır.

    YanıtlaSil
  14. Valla korkutun beni :) peki maçta nasıl oynayacak sence yani kopukmu olur sence yoksa oyunun içinde olurmu (birde çok merak ettim birinin yorum yazdığını nasıl anlıyorsun arada girip bakıyormusun bizim gibi :) yoksa face deki gibi bildirim olayı gibi bir şey mi var )

    YanıtlaSil
  15. Mailim sürekli açık ve biri yorum yazınca direk kutuya bildirim geliyor, oradan haberim oluyor benim de.

    Sanırım iyi oynayacaktır.Geldikten sonra antrenman yapması buna bir işaret.Ayrıca MJ Williams ve Higgins iyi giderken belki gaza gelmiştir :))

    YanıtlaSil
  16. Çok saol senide bayıyorum belki bu sorularımla ama stevens dağıtmış yanlız :) bu arada şey twitterdan oyuncuların yazdıklarına filan nasıl ulaşıyorsun mesela geçen mark kingle hakem jan ver haansın yazdıklarını sölemiştin acaba sullivanda kullanıyormu ?

    YanıtlaSil
  17. Estf. ne bayması, amacım zaten sizleri bildiğim kadarıyla snooker konusunda bilgilendirmek.

    Rocket'in twitter'ı yok ama jan verhaas, jimmy white, steve davis, michaela tabb, mark king, selby ... bir çok ismin twitter'ı var.Benim takip ettiklerim arasından hepsini bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  18. çok saoll Eurosport 2 rötar yaptı tenis maçı var hala :)

    YanıtlaSil
  19. Evet Cue boyun tahmini doğru çıktı şuan şoktayım Ama dayin karşına kim gelirse zorlanırdı diye düşünüyorum ama ronnie gene bir çok fırsatı tepti iyice çaptan düştü ya çeki düzen vericek ya da bırakıcak büyük ihtimal

    YanıtlaSil
  20. Bu kadar hata yapmamalıydı.Bütün zor kırmızıları gönderdikten sonra pembeyi kaçırmak... Yorumsuz, bir tek Ronnie yapar heralde.Yine ilk turdan öteye gidemedi.

    YanıtlaSil
  21. Anlayamıyorum nasıl bu kadar basit hata yapar yani bizde bilardo oynuyoruz snooker olmasada bu kadar enteresan yani yapılır da o seviyede yapılması enteresan al işte dünki çocuğa yenildi offf,Peki sence bırakıcakmı snookerı :)(Bırakmaz dimi yav)

    YanıtlaSil
  22. Esasında pembeyi kaçırmasına pek bir şey diyemeyeceğim çünkü bir çok oyuncu diğer topa odaklanıp sırada ki topta hata yapabiliyorlar.Benim üzüldüğüm nokta o kadar zor potların üstüne bu hatayı yapmasıydı ve çok fazla şansı elinin tersiyle itmesiydi.

    Bırakır mı bilmem ama heralde Çin'e gitmez WC'de de ilk tur da elenirse şaşırmamak gerek.

    YanıtlaSil
  23. bende çok üzüldüm ronnie hakkımda ki tahminim yüzünden.Artık ronnie hakkında tahmin yapmayacaığım :(((.
    Maçın hepsini izeleyemedim.Aslında izleyebilirdim ama heralde yenileceğini hissedip , eurosport 1 den takip ettim son 2 framei.3-2 yaptığı zaman bile oyunu day a vermek için kendisiyle yarıştı.Adeta hiç düşünmeden oynadı.Day ın vuruşları kaçırmasıyla frame i kazandı.

    YanıtlaSil
  24. Bu maçı kazanmak ister gibiydi.Durum 3-2 iken, Day potu kaçırır kaçırmaz ıstakasını alıp kalktı ki bu pek yaptığı bir hareket değildir Ronnie'nin.:)

    Kafası Arsenal'de kalmıştır belki:)) Bildiğiniz gibi Arsenal taraftarı, maçı biraz uzatsaydı 2-1 olduğunu öğrenince kazanırdı belki :D

    YanıtlaSil
  25. evet biliyorum arsenalli olduğunu.Maçı uzatsaydı alabilirdi maçı.Sağlık olsun artık çin açık ve dünya şampiyonsı kaldı.biraz antrenman yapsa keşke 2 saat le olmaz öle.Ben ronnie olsam ilk turda elenmek üzer beni.Tamam yenil ama en azından çeyrek final oyna.Gerçi arabası pert olduğu için dünya şampiyonasında 147 arayacak gibi ama :D:D::D

    YanıtlaSil
  26. Evet 147 arayabilir gerçektende bu arada neden çine gitmesinki söz vermişti en kısa zamanda karşınızda olacağım diye çin snooker severlere peki şimdi ilk 16dan düşmez dimi bu turnuva sonunda

    YanıtlaSil
  27. Mark Allen ile Dott dibindeler.Zaten ilk turda elendiği için Dott geçer, Mark Allen bir tur daha atlarsa oda geçer 11. sıraya yerleşmiş olur Ronnie'de.

    YanıtlaSil
  28. Çin açığa katılmazsa iyice zora girecek ya geçen bir yorumda görmüştüm çin mafyası falan yoktur dimi öyle bisi :)

    YanıtlaSil