23 Şubat 2011 Çarşamba

Çin ve Dünya Şampiyonası Eşleşmeleri

Snooker sezonunun yavaş yavaş sonuna doğru geldiğimiz şu aylarda önümüzde kalan iki turnuva için de ön elemeler ve ana tablo yerleşimleri belirlendi.



Sezona başlangıcın yapıldığı Çin'de, Çinli snooker hayranları büyük bir sevgi gösterisinde bulundukları Rocket'in turnuvaya katılmamasıyla, büyük bir hayal kırıklığı yaşamışlardı.Mart ayının son haftalarına denk gelen Çin Açık turnuvanın ev sahipleri tarafından iple çekilmeye başlandı bile.

Turnuvanın ön elemeleri ise yarın başlayacak ve 27 Şubat'a kadar devam edecek.Ön eleme turu tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.Turnuvanın ana tablo kısmına baktığımızda ise gerçekten ilginç eşleşmeler ortaya çıkabilecek gibi duruyor zira Ronnie, Mark Williams, Ding ve Hendry aynı çeyrek içerisinde yer alıyorlar.

Çin'den çok daha fazla merak edilen ve büyük bir heyecanla beklenen turnuva ise WC.Geçen sezon 36 sene sonra Uk sınırları dışından bir şampiyona kavuşan WC'de de ön eleme eşleşmeleri ve ana tablo belirlendi.Son şampiyonada "Steve Davis" bu işe dedirten performansıyla kendisini izleyemeyenlere ne olduğunu hatırlatmıştı.The Nugget bu sezon da The Crucible'da yer alabilirse burada ki 31. sezonuna girmiş olacak ki bu ayakta alkışlanacak bir başarı.Bu sezon dikkatleri üstüne çeken genç oyuncu Lisowski eğer tur atlarsa Steve Davis ile karşı karşıya gelecek.19 yaşında ki oyuncu bu sezon iki turnuva da ana tur görmeyi başarmıştı.Son olarak Higgins'in şampiyonluğunu ilan ettiği Galler'de de şampiyonun ilk tur rakibi olmuş ve oldukça zorlamıştı.

The Crucible'ın ana tablo yerleşimine de buradan ulaşabilirsiniz.Ayrıca unutmadan ekleyeyim, Dünya Şampiyonası ön elemeleri bu sezon tv yayınlı olarak gerçekleştirilecek ve izleyiciler için bilet satışı da gerçekleşecek.Tabi Eurosport, BBC gibi kanallarda gerçekleşmeyecek.

14 yorum:

  1. Ya ben sıralama ile ilgili bir şey sormak istiyorum yanılmıyorsam ronnie 3.başladı sezona yada 4. bi shangai mastersa katılmadı diye 7.liğe düştü nasıl oluyor bu

    YanıtlaSil
  2. Abavvv yanlış hesaplamadıysam ronnie ilk 2turu geçerse muhtemel bir ronnie-higgins eşleşmesimi olucak çeyrek finalde wcde

    YanıtlaSil
  3. Evet bir Ronnie - Higgins muhtemel eşleşmesi söz konusu.Soruna şöyle cevap vereyim; yeni sıralama sistemine göre puanlar silinerek ilerleniyor, oyuncuların 08 yılında kazandıkları puanlar turnuva turnuva hanelerinden silinerek başladı bu iş.Sıralama sayfasında detaylı anlatım var oraya bakarsan tam olarak ne demek istediğim ortaya çıkar:)

    YanıtlaSil
  4. Çok saoll ama higgins de silinmesi gerekiyor o zaman onun pek silindi gibi gelmedi bana ama :)
    peki bana şunu söylermisin ronnie çini kazansa bide wsc yi kazansa toplam 15000 puan yapıyo galiba yeni sisteme göre kaçıncı başlar yeni sezonaa?

    YanıtlaSil
  5. 08/09 sezonunda Higgins Dünya Şampiyonu olduğundan pek dokunmuyor silinen puanlar.Şöyle bir kaba hesap yaptım; Rocket 2009 yılında WC ve Çin'de 6300 puan kazandı ve muhtemel bir 15 bin puan ile en iyi 5. sırada falan olabilir gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Peki sence patlama yaparmı ronnie ben bekliyorum artık ya çine gidip gitmeyeceği ile ilgili bi haber yok dimi

    YanıtlaSil
  7. Malesef kendisinden pek bi beklentim kalmadı artık.

    YanıtlaSil
  8. Yapma be umudu kesmeyelim öyle bir yazdınki valla beni de ümitsizleştirdin :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ya oyuncular bi turnuvayı kazanınca turnuva kupaları kendilerindemi kalıyor yoksa bidahaki turnuvaya kadarmı kendilerinde kalıyor

    YanıtlaSil
  10. Geri alındığını sanmıyorum.Bazılarının üzerinde yıl da yazıyor çünkü ya da sponsorların reklam bantları v.s. Yani evleri kupa dolu:)

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler birde küçük bir ricam olucak ya ronnienin 2007 uk ve 2008 wc sonrası kutlama videolarını linklerini verebilirmisin youtubeden aradım aradım bulamadım düzgün aratamıyorum herhal

    YanıtlaSil
  12. Kutlamadan kastın evde verdiği parti falansa o biraz zor tabi eheh:)) Yok turnuva sonunda ki röportajlar, fotoğraf çektirme anları v.s diyorsan BBC Sport Snooker sayfasını biraz aşındır derim.Enteresan videolara da denk gelirsin belki aradan:)

    YanıtlaSil
  13. Yok hemen maç sonu ya çoçukları filan geziyoduya masada onlar

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler sen gene wcyi buldun ben onuda bulamadım :)

    YanıtlaSil