9 Ocak 2011 Pazar

Üçüncü Zafere "Kral" Vetosu

İlginç bir başlıkla girmek istedim zira geçen sezon ilk turda kaybeden Mark King bugün son şampiyonu, yani Mark Selby'i ilk turda eleyerek evine yolladı.Selby'nin konsantrasyonunun düşük olduğu gözlerden kaçmazken, şu an için üçüncü kez zafer hayali de suya düşmüş oldu.



Maça oldukça iyi bir seyirci desteği ile başlayan Selby bunun da etkisiyle olmalı, ilk framede hızlı bir girişle 70'lik bir seri ile durumu 1-0'a taşıdı.Ardından Mark King'in 46-27 üstünlüğü bulunan masada rakibinden güzel bir masa temizleme ile framei çalan son şampiyon durumu 2-0'a getirmeyi başardı.Ancak bu dakikadan sonra Mark King büyük bir uyanışı gerçekleştirir gibi üst üste tam 4 frame kazandı.Oldukça iyi bir ortaya koyan 36 yaşındaki oyuncu bir de 139'luk bir seri gerçekleştirmeyi başararak turnuvanın en yüksek serilerinden ilkine imza atmış oldu.139 ile durumu 2-1'e taşıyan King, kritik geçen dördüncü framei alarak beraberliği yakalarken, 57 ve 55'lik diğer serileri ile durumu 4-2'ye kadar taşıdı.

Tehlike çanları Selby için çalmaya başlarken bu noktada da Selby ufak bir geri dönüşe imza attı.Selby, Mark King'e bir çok kez şans vermesine karşın oyuncunun bu şansları değerlendirememesi durumun 4-4'e gelmesinde ki en büyük nedenlerden biriydi.Son şampiyon 106'lık serisi ile kendine güvenini tazelese de ardından gelen iki framede ufak hataları affetmeyen rakibine boyun eğmek zorunda kaldı.Mark King dokuzuncu framede 79'luk serisi ve final frameinde ise 50 ve 77'lik serileri ile son şampiyonu evine yollamayı başardı.

Mark King maç sonrası açıklamasında şunları söyledi:

"Mark 2-0 öne geçtiğinde maçı kazandığını düşünüyor gibi görünüyordu.Tam bu noktada benim için bir kıvılcım çaktı.Skor 4-4'e geldiğinde kalbim 100 mil hızla atıyordu ve son iki framede iyi işler ortaya koydum.Zor durumlarda kullanabileceğim bir anahtarım olduğunu öğrenmem iyi oldu.

Muhtemelen bugüne kadar burada ortaya koyduğum en iyi oyundu.Bunu yaklaşık 1000 kişi önünde yapmış olmak ve onlara neler yapabileceğimi göstermiş olmak güzeldi."


Mark King'in rakibi çarşamba günü oynanacak Shaun Murphy-Jamie Cope maçından sonra belli olacak.

Mark King 6-4 Mark Selby
15-78 (70), 46-60, 139-0 (139), 73-18
81-42 (57), 64-59 (Selby 59, King 55), 0-70, 1-115 (106)
123-0 (79), 127-0 (50,77)

7 yorum:

  1. site çok güzel.Snokerla hakkında herşey var.Başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu ard arda 3. mesaj oldu İddaa da tahmininiz var mı acaba.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, sizlerin de katkıları önemli.İddaa tahminlerimim var http://snookertr.blogspot.com/p/snooker-iddaa-tahminleri.html adresinden tahminlerin olduğu bölümlere linkleri bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. İddaa snookera niye bahis açtırmıyor anlayamıyorum.İnşallah bundan sonra devamı gelir.

    YanıtlaSil
  5. Masters'a açmışlardı ama sadece şampiyonluk için.Bilgilerinin maçlara oran verebilecek düzeyde olduğunu sanmıyorum.Tekelci mantıkla insanları kazıklayan bir şirket zaten :)

    YanıtlaSil
  6. 2011 tahminlerinde selby kazanmaz demiştim :D
    ins diğer tahminlerde tutar :D

    YanıtlaSil
  7. Keşke Ronnie ile ilgili soru işaretlerini de kafandan silseydin :) Bak elendi adam sayende :))

    YanıtlaSil