11 Ocak 2011 Salı

Ronnie Fazla Durmadı

Turnuvanın merak edilen ilk tur maçları arasında yer alan Ronnie - Mark Allen mücadelesinde tur atlayan, ilk karşılaşmalarında sürpriz bir şekilde rakibini yenmeyi başarmış olan İrlanda'lı oyuncu Mark Allen oldu.Oyunun kritik anlarında Mark Allen'ın iyi performansına Ronnie'nin inanılmaz hataları da eklenince Rocket için eleniş kaçınılmaz bir hal aldı.



Kariyerinde dört Masters zaferi bulunan Rocket, maça durgun başladı.Özellikle uzun potlarda başarılı görünen Mark Alen ilk framei alarak öne geçmeyi başardı.Ardından kendine gelen Ronnie, 86'lık serisi ile durumu 1-1'e getirdi ancak üst üste iki framei basit hataları yüzünden kaybederek 3-1 geri düştü.Oldukça müsait masalarda her iki framede siyah kaçıran Rocket rakibine bir çok kez masaya dönme şansı tanıyarak skorun 3-1'e taşınmasına davet çıkardı.Ardından rakibinin frame topunu kaçırmasıyla çok kritik bir framei çalan Rocket skoru 3-2'ye getirdi ve bir sonra ki 3-3'e ulaşma şansını yakalamışken yaptığı hata bir kez daha pahalıya mal oldu. 4-2 geriye düştükten sonra güzel vuruşlarla dolu iki framei alan Rocket durumu 4-4'e taşıyarak maçta kalmayı başardı.Ancak dokuzuncu ve onuncu framelerde şanslar bulmasına rağmen bunları hiç iyi kullanamadı.Özellikle onuncu framede kaçırdığı bazı basit potlar salondakileri adeta yasa boğarken, Mark Allen'ın da Ronnie'ye kimi zaman ayak uydurmuş olması oyunda heyecanlı dakikalar yaşattı.

Mark Allen turnuvanın favorisi olarak gösterilen Ronnie'yi geçerek rakiplerine önemli bir mesaj vermeyi başarmış oldu.İrlandalı oyuncu geride bıraktığımız 2010 Masters ilk turunda da John Higgins'i eleyerek büyük bir iş başarmıştı.İrlandalı oyuncu maç sonrasında rakibini öven şu açıklamada bulundu;

"Ronnie önemli topları kaçırdı ama o da sadece bir insan.O bir snooker dahisi ve kendisi istediği sürece de snooker dahisi olmaya devam edecek."

"Ronnie bugün gününde değildi ancak kazandığım için mutluyum.4-2'den sonra Ronnie beni büyük bir baskı altına aldı.Özellikle uzun potları inanılmazdı.Eğer bana biri önceden maç 4-4'ten başlasa teklifinde bulunsa bunu kabul ederdim.Çünkü en iyi 3 frame üzerinden oynanan bir maçta Ronnie'yi yenebilirim."

"Çok fazla ileriye yönelik bakmak istemiyorum ancak turnuvayı kazanmam ve ilerlemem adına negatif bir neden yok, özellikle turnuvanın en iyi oyuncusunu yenmişken.Onu daha önce Crucible'da da yenmiştim ancak burada yenmek çok farklı çünkü o buranın kahramanı ve burası onun yeri."

The Masters'ın favori turnuvası olduğunu her zaman yineleyen Rocket ise maç sonrasında şunları söyledi;

"Çok iyi bir seyirci desteğine sahiptim ama masada işinizi yapmak zorundasınız.Allen'ı tüm içtenliğimle tebrik ediyorum kendisi büyük anların oyuncusu.İyi bir oyun oynayarak beni baskı altına aldı, Allen iyi bir sezon geçiriyor.Bir kaç top kaçırdım ve kendi oyunuma konsantre olamadım.Sezonun başında ki iki büyük turnuvada erken kaybetmek büyük bir hayal kırıklığı çünkü buradan büyük beklentilerim vardı.Geçen hafta CLS'de çok iyi oynamıştım ve beklentilerimin asıl sebebi de buydu.Sanırım kendimi kandırmışım.İki büyük turnuvadan erken elenmiş olmama rağmen formumdan büyük bir endişe duymuyorum."

Ronnie World Snooker takviminde yer alan turnuvalarda ki kötü açılışına, Uk Championship ve Masters ile süreklilik kazandırarak hayranlarında da büyük hayal kırıklığı yaratmış oldu.

Mark Allen'ın rakibi yarın oynanacak Stephen Hendry-Neil Robertson maçının ardından belli olmuş olacak.

8 yorum:

  1. ronnie daha maç başlar başlamaz garip garip yüz ifadeleri takınmaya başladı.Eğer dikkatli izleseydiniz, tüm maç boyunca yuzü asık olan roket,maç biter bitmez yüzü güldü.mark allen da çok iyi oynamadı sadece gerektiği gibi oynadı.her şeye rağmen mark allen a tebriklerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aynen dediğin gibiydi.Ancak bu kadar desteğe rağmen, favori turnuvam dediği yerde konsantre olamaması v.s

    YanıtlaSil
  3. Ronnie taraftarlarını bir kez daha üzdü :(((.ARtık umutlar German Master sa kaldı.G.Mastersa katılacak deilmi roket ?

    YanıtlaSil
  4. Belli olmaz vallahi, biliyorsun her an herşey yapabilir.German Masters'dan önce Shoot Out var.Orada hızlı maçlar felan derken bir zafer kazanıp morallenirse iyi birşeyler yapar belki Almanya'da.

    YanıtlaSil
  5. Snookerkolik11 Ocak 2011 22:23

    Geçenlerde okudum Ronnie'nin paraya ihtiyacı varmış. Galiba maçlara da ekonomik sıkıntılardan dolayı konsantre olamıyor. Yazık ya büyük kayıp..:(

    Mark Allen efsanedir ya her oyunda gerektiği kadar oynar. Az oynar öz oynar. Bende yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
  6. İlginç ,gerçek olduğunu pek sanmıyorum ama.Netice de bugüne kadar 6 milyon £ kazanmış bir insan.Kaldı ki sponsorluklar felan derken parasız kalması gibi bi durum olduğunu sanmıyorum.Ronnie'nin konsanstrasyon eksikliği 90'lı yılların ortasından bu yana hep vardı.Kimi zaman artış gösteriyordu sadece.

    YanıtlaSil
  7. Snookerkolik12 Ocak 2011 06:27

    Kumar ya şu kumar yok mu yedi bitirdi.
    Bizim mahallede bi snooker grubumuz var.Orda ingilizce bilen bu haberleri takip eden bir abim var. Çok saygı duyarım. Türkiyede bu iş yapılsa en kral olacak bi adam o kadar diyorum. O söyledi. Bende çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  8. Yani dediğiniz kişi nereden okudu bilemiyorum tabi :) Neticede kaynak çok önemli bu tip haberler için.Kaldı ki ben de bloga haber girmek için bir çok yeri takip ediyorum, yabancı forumlar dahil yani halktan kişilerin içerisinde bulunduğu platformlarda bu tip bir bahis söz konusu bile değil.

    YanıtlaSil