18 Ocak 2011 Salı

Önümüzdeki Turnuvalar

Her ne kadar blogda turnuva tarilerinden haberdar olabileceğiniz bir snooker takvimi olsa da şubat sonuna kadar gerçekleştirilecek turnuvalardan ve yayıncılardan genel olarak sizleri haberdar etmek istedim.



Masters heyecanı bitti ve hepimiz yeni turnuvaların bir an önce başlamasını bekliyor.Şu an için en yakın turnuva 28-30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan ve snookerda ki yeni denemelerden olan Sky Shoot Out.

Shoot-Out'a ilk 64 içerisinde bulunan tüm oyuncular katılımcı olacaklar.12 dakika sürecek maçlarda oyuncular sadece bir maç yapacaklar ve 20 saniyelik bir vuruş süresi olacak.Hızlı format deyince akıllara tabi ki de Ronnie O'Sullivan geliyor.Turnuvanın kuraları çekildi ve eşleşme tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.Turnuvanın yayıncı kuruluşu ise Sky Sports ve muhtemelen Eurosport ekranlarında izleyemeyeceğiz.Ancak internet üzerinden tıpkı Premier League Snooker'da olduğu gibi rahat bir şekilde takip edebiliriz.

Shoot-Out'un hemen ardından ise yani 1 Şubat'ta Ronnie O'Sullivan'ın katılımcı olacağı "Snooker Legends" organizasyonunda Ronnie ve Jimmy bir gösteri maçı gerçekleştirecekler.Turnuvayı ise http://www.snookerlegends.co.uk/ adresinden ücretli olarak izleyebiliyoruz.

Ertesi gününde ise yine snookerın bu sene ki yeni organizasyonlarından olan German Masters'ı izleyeceğiz.2-6 şubat tarihinde gerçekleştirilecek turnuvayı ise Eurosport ekranlarından takip edebileceğiz.Turnuvanın eşleşme tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.Finale kadar kısa formatlı maçlar izleyeceğimiz German Masters, son zamanlarda Almanya'da snookera olan ilginin bir sonucu olarak bu sene takvime girmişti.Hatırlayacağınız gibi EPTC turnuvalarından iki tanesi de bu sezon Almanya'da gerçekleştirilmişti.

Tam yeni turnuvalar bitti diye üzülmeye başlarken sadece 2 hafta daha sabredeceğiz ve yine önemli bir turnuva olan Welsh Open bizlerle buluşacak.BBC Wales ve Eurosport'un ortak yayınıyla bizlere ulaşacak olan turnuvanın son şampiyonu John Higgins olmuştu.Bildiğiniz gibi Welsh Open'da bu sene bazı ufak çapta değişiklikler gerçekleştirilmişti.Çeyrek finale kadar en iyi 7 frame üzerinden gidecek maçlar, çeyrek finalde en iyi 9, yarı finalde 11 ve final de ise en iyi 17 frame üzerinden gerçekleştirilecek.Turnuvanın ön elemeleri ise 8-11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Şubat ayı Çin Açık ön elemeleriyle devam edecek ve ayın son günündeu Championship League maçları oynanmaya başlayacak. 28 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek maçlarda Grup 3'ten devam edilecek.Championship League Snooker'da öncek grup maçlarıyla ilgili haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Daha sonra ise heyecan verici bir mart ayında yeniden snooker izliyor olacağız.

2 yorum:

  1. shoot out da drago yu ve roketi izlesek yeter.Eurosport belki yayınlayabilir.power snookeri da son anda yayınlamıştı.

    YanıtlaSil
  2. Sky Sports biraz tutucu bi kuruluş bu konuda.Genelde benden başkası veremez politikası yürütüyor ama belli olmaz tabi.Power snooker'ın Eurosport'ta yayınlanacağı da turnuvaya 2 gün kala belli olmuştu.

    YanıtlaSil