12 Ocak 2011 Çarşamba

Neil Turladı

Son iki çeyrek finalistin belirleneceği günde, öğlen seansı maçı Neil Robertson ile Stephen Hendry arasında gerçekleştirildi.Rakibi karşısında zor dakikalar yaşamasına rağmen iyi bir oyun çıkaran Avusturalyalı oyuncu, 6-3'lük skorla galip gelerek çeyrek finale adını yazdıran isimlerin arasına girdi.



74'lük serisiyle 1-0 ve 64'lük serisiyle 2-1'i bulan İskoç oyuncu oyuna hızlı bir giriş yaptı.Ardından Neil'dan gelen 85 ve 86'lık seriler durumu 2-3'e taşırken, son Dünya Şampiyonu'nune uzak mesafe potlarda ki rahat vuruşları da dikkat çekiciydi.Kritik altıncı framede Hendry durumu 3-3'e getirmeye çok yaklaşmış olmasına rağmen, karşılıklı güvenli vuruşlar esnasında yaptığı hata pahalıya mal olup durum 2-4'e gelirken, Neil'ın üstüne bir de 81'lik seri yapmasıyla oyun biranda bitiş noktasına geldi.Bu dakikadan sonra birşeyler yapmak isteyen efsane oyuncu oyunu 5-3'e taşısa da son framede yeniden başına iş açan güvenli vuruş sıkıntısı nedeniyle maçı kaybeden taraf oldu.Maç sonu istatistiklerinde Hendry'nin %54'lük güvenli vuruş yüzdesi de olan biteni açıklar cinstendi.

Neil bu skorla çeyrek finale yükselmeyi başarırken, son 16 turunda Ronnie O'Sullivan'ı eleyerek iddasını ortaya koyan Mark Allen'ın da rakibi oldu.Formda iki oyuncunun maçı izleyenlere büyük bir heyecan yaşatacak gibi.

Neil rakibi Hendry'nin eski formunda olmadığını şu sözlerle dile getirdi:"Eski havasında değil.Onu izlerken sanki tamamen başka biri sanıyorsunuz.Teknik olarak sıkıtılar yaşıyor."

Çeyrek final rakibi Allen için ise; "Mark harika bir oyuncu ve zor bir maç olacağı kesin.Eğer bazı noktalarda gelişimler yapabilirsem turu geçebileceğimi düşünüyorum."

Son çeyrek finalist bu akşam oynanacak Jamie Cope-Shaun Murphy maçıyla belirlenecek.Maçın galibi ise Mark King ile eşleşecek.

Bu sezon asıl amacının ilk 16 içerisinde kalmak olduğunu her zaman vurgulayan Hendry ise maç sonunda şunları söyledi;

"Kendimi ilk 16 içerisinde tutacak sonuçlara ihtiyacım var.Halen içimde bir arzu var.Elime şanslar da geçiyor.Antrenmanlarda formum çok iyi.Geçen hafta dokuz frame içerisinde 7 yüzlük seri gerçekleştirdim."

12 yorum:

  1. Snookerkolik12 Ocak 2011 20:40

    Bugün mahallede arkadaşlarla toplanıp bu maçı izledik. Çok süper oyun oldu. Neil hak etti. Aramızda Hendryci arkadaşlarda vardı. Çay paralarını onlara ödettik. Bizim sayemizde kahvecide snooker öğreniyor.

    YanıtlaSil
  2. :)) Çok güzel bir organizasyon yapmışsınız, gerçekten tebrik ederim.Sporun yayılması adına ilginç bir deneme.Kahvede izlemiş olmak ise daha da güzel bir olay :))

    YanıtlaSil
  3. kahvede snooker izlemek :D walla helal olsun.Bundan sonraki adım bence kahvede herkez para toplasın bi snooker masası alın süper olur.

    Ronnie nin kumar borcu olduğuna inanmıyorum.tamam ronnie biraz çapkındır ama kumar borcu olacağını düşünmüyorum.Güvendiğin arkadaşın o haberi nerden okumuş bilmiyorum.Doğru ise çok yazık etmiş ronnie

    YanıtlaSil
  4. Aynen, bir de oraya masa aldınız mı gerçekten harika olur.Tabi önce kahveye yavaş yavaş snookerı sevdirip sonra amerikan masalarını kaldırtmak gerek:)

    YanıtlaSil
  5. Snookerkolik12 Ocak 2011 22:54

    Kahveci ve diğer kahvedeki amcalarda çok sevdiler. Bazıları okeyi bıraktı tvye daldı.
    Abimiz bu konuda çok süper bi insandır on numaradır. O duyduysa iyi bir kaynaktan duymuştur. Bu sporu yayalım tabi ama önce birleşmemiz lazım biz kahveden başladık işe.:)
    Masa almayı düşünüyoruz ama durumlar iyi değil pek kulübe bile arada takılıyoruz. Ama arada bir oynasak bile öyle mükemmel oluyor ki anlatamam.İşsizlik var her gün annemden aldığım 5 liranın 3 ü sigaraya gidiyor zaten geri kalanı da snooker için biriktiriyorum. İş bulmaya çalışıyoruz. Bulunca ekibi dağıtmayız umarım.

    YanıtlaSil
  6. Zor şartlarda snooker oynamaya çalışıyorsunuz tebrik ederim.Malesef Bilardo Fed. hiç bir girişimi olmadığı için insanlar zorluk çekiyor.Bir kaç kereliğine snooker turnuvası düzenlediler ve sonrasında hiç bir aksiyon olmadı.Bu konuda bir yazı yazmak lazım geliyor.İnsanlarımız da istiyor ancak imkanlar kısıtlı.

    YanıtlaSil
  7. İşsizlik ülkede almış başını gitmiş.Her şeye zam zam.Bizim insanımız her şeyi içine atıyor.Diğer ülkelere bakın en ufak zam vb olaylarda aylarca protesto ediliyor.Konuyu snookera bağlıyacak olursak , ben Champs de oynuyorum snookeri.Orda da snooker oynayan kişi sayısı(düzenli oynayanları kast ediyorum) 2 yada 3 grup var.Onun dışında amerikan oynayan insanlar gelip snookera rağbet etmiyor.bunun da sebebi aşırı pahalı olması.:((((

    YanıtlaSil
  8. Acaba net den nereden seyrediyorsunuz.Uydu var bende ama eurosport falan şifreli.Net adresi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  9. Birde masters da finale kadar eşleşmeler hakkında bilgi verirmisiniz.

    YanıtlaSil
  10. Bu arada sağ tarafta varmış eşleşme tablosu .Herşey var zaten sitede biraz araştırsam :))

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle geciken cevabım için özür dileyerek başlayayım;

    İnternet üzerinden izlemek için; myp2p.eu'dan bir çok linkle, atdhe.net'den yine bir çok linke, freedocast.com'dan linklere ulaşabilirsiniz.

    @Cue Boy, ben de Champs ve Rollhouse'da oynuyorum.Bir gün berber oynamak isterim açıkcası :)

    YanıtlaSil
  12. tmm oynarız , şu finallerim bitsin oynarız.Bayadır oldu gitmeyeli champsa :D

    YanıtlaSil