16 Ocak 2011 Pazar

Masters'da Asya Rüzgarı

Ding 2007 yılında göz yaşlarıyla ağrıldığı Masters'da tekrar finale yükselmeyi başardı.Marco Fu'nun da final görmesiyle Uk sınırları içerisinde oldukça önemli bir yer tutan turnuva da buram buram Asya kokusu duyulmaya başladı.



Ding başından sonuna kadar üstün götürdüğü maçı 6-3 ile kazanarak finale ismini yazdırmayı başardı.Gerçekleştirdiği 102 ile turnuva başından beri yüzlük seri gerçekleştirmeden maç geçirmeyen Ding bu adetini sürdürmüş oldu.Çok fazla hata yapmadığı göze çarpan Çinli oyuncu iyi oyunuyla final için rakibi Fu'ya kolay lokma olmayacağını gösterdi.

Ding Junhui: "Oldukça mutluyum, çok iyi bir oyun oynadım.Artık oyundan önceden keyif aldığımdan daha çok keyif alıyorum."

Marco Fu ve Ding aralık ayında ki Asya Oyunlarında final oynamış ve Ding bu maçı 4-2 kaybetmişti.Ding bununla ilgili olarak ise: "O zaman çok iyi bir form durumunda değildim.Şimdi daha iyiyim ve oldukça iyi bir final olacak.Bu benim profesyonel bir turnuva da bir başka Çinli oyuncu ile oynadığım ilk final olacak.Çin için oldukça önemli bir gün çünkü çok büyük bir turnuva da final oynuyoruz.Üzerimde baskı olacak ancak ben maça konsantre olmaya çalışacağım." dedi.

Ding ayrıca Fu ile hafta başında final konusunda birbirleriyle şakalaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Hafta başında Fu ile finalde buluşacağımıza dair şakalaşıyorduk.Bu şimdi gerçek oldu.Fu bugün maçı kazandığında gerçekleşeceğine daha da inandım."

İkilinin final maçı bu akşam gerçekleştirilecek.Final maçı yayın programına buradan ulaşabilirsiniz.Turnuvanın son 5 yıl içerisinde ki özetine ise buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum:

  1. İddaa da 9,50 den oynadığım Ding Bugün itibari ile 1,30 a düşmüş.Fu nun da oranı 2,30 inşallah bu maçta bir sürpriz yaşanmaz :).Bu arada da Marco Fu inanılmaz bir başarıya imza atmış.Özellikle son maçta 4-1 geriden gelmesi inanılmaz.Maçı tamam aldı Allen dedim bi baktım internete finalde fu var :)

    YanıtlaSil
  2. İyi orandan oynamışsın tebrik ederim.Yarın bayide "tebrikler, ikramiye kazandınız." anonsu seni bekliyor olacak gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Ding diye diye kazandık ya :))
    Diğer turnuvalarada açar iddaa umarım.

    YanıtlaSil
  4. Birkaç frame izledim. Fu, çok zor potlar yaptı ama frame'leri çok basit hatalarla kaybetti. Genel olarak Ding, daha çok hak etti.

    YanıtlaSil
  5. @Sportman, Fu şu anda çıldırmış bir biçimde oynuyor :)) Geri dönüş yakın olabilir.

    YanıtlaSil
  6. TV'yi bir açtım, Ding 9-4 önde ve 1 sayıda. :) Beni gördükten(!) sonra Ding coştu ve süper bir seri yaptı. :)

    Tebrik ediyoruz kendisini.

    YanıtlaSil
  7. Canı gönülden tebrik ediyorum ben de.Snooker tarihine adını yazdırması muhtemel bir isim için Masters şampiyonluğu şarttı ve onu da kazandı.Sırada WC var.

    YanıtlaSil
  8. WC şimdilik zor. Ama aynı şekilde devam ederse, 2-3 yıl sonra büyük adaylardan olur.

    YanıtlaSil
  9. Bunu önümüzde ki 1-2 ay gösterecektir muhtemelen.Selby gibi senede bir kez parlayan bir oyuncunun bile WC şansı yüksek görülüyor ki o zaman Ding'in şansı da en az onun kadar vardır. :)

    YanıtlaSil