11 Ocak 2011 Salı

İskoç Derbisi Dott'ın

Uk Championship finalistlerinden ilki sabah seansında kaybederken, ikincisi ve şampiyon ünvanını taşıyan Higgins'te bugün kendisi gibi İskoç olan rakibi Dott'a 6-4 kaybederek ilk turda elenen bir başka önemli isim oldu.



Oyuna oldukça hızlı başlayan Dott 115'lik serisi ile 1-0 öne geçerken, oyun iki oyuncunun da şanslar bulduğu şekillerde ilerledi.Bir ara 3-1 üstünlüğü ele geçiren Dott seans arasına avantajlı bir skor ile gitme şansını elinde tutamadı ve Higgins önce üst üste iki frame kazanarak 3-3 beraberliği sağladı, ardından ise Dott yine öne geçmesine rağmen rakibi ondan bir frame daha çalarak seans arasına 4-4 ile girerek geriden gelerek avantaj elde etmiş oldu.

Oldukça heyecanlı geçen dokuzuncu frame ise Higgins için dramatik şekilde sonuçlandı.Skor 48-40 iken kahverengiyi kaçıran Higgins buradan masayı rakibine bırakarak en kritik framei kaybederek 5-4 geriye düştü.Final frameinde ise bulduğu şansları kullanıp sayısal avantajı eline alan Dott, ardından rakibini snookera düşürerek hata yapmasını bekledi ve bu gerçekleşti de.Oyundan oldukça kopmuş gibi gözüken Higgins rakibine açık bir pozisyon bıraktı ve Dott maç topunu cebe yollayarak çeyrek finale yükseldi.

Graeme Dott:"Sağlam bir oyun oynadım ve böyle oynamak zorundaydım.Çünkü kötü oynayarak Higgins'i yenemezsiniz.Geçtiğimiz hafta oynadığım CLS maçlarında oldukça kötüydüm bu yüzden gece gündüz pratik yaptım ve bugün daha iyi bir performans ortaya koydum."

Graeme, bugün sabah seansında Mark Williams'ı eleyen Çinli Ding ile çeyrek final mücadelesi verecek.John Higgins ise yine ilk turda elenerek toplamda onuncu kez Masters ilk turunda elenmiş oldu ve burada ki şansızlığını yine kıramadı.

12 yorum:

  1. 1 kuponumu yedi higgins.Dingle Sullivan inşalah ikisinden biri 1. olur yoksa kupon yatacak.

    YanıtlaSil
  2. Allen Sullivan karşısında 3 - 1 önde.Buradan maçı çevirmesi tek dileğim.

    YanıtlaSil
  3. Sulivan 3 -2 yaptı.İşin ilginç tarafı 62 -0 gerideydi yanlış takip etmediysem internetten.Haydi Süli alırsın bu maçı.

    YanıtlaSil
  4. Allen bunuda aldı 4 - 2 oldu.

    :(

    YanıtlaSil
  5. Ronnie maçı kazanmak için fırsatları çok kez buldu ama, insanı cinnete sokan o vurdum duymaz tavırlarını sergiledi yine.Sağlık olsun diyeceğiz artın ne yapalım.

    YanıtlaSil
  6. Kuponumda bir tek değerli Ding kaldı.Dingin oranı dün 9,50 idi.Bugün 5 lere kadar geriledi.Yarın büyük ihtimal 4 civarında oran açılır.

    YanıtlaSil
  7. Benim de tek temennim Ding'in kazanmasından yana.Shaun Murphy felan kazanırsa oturup ağlayabilirim.Ancak Shaun'un da kazanmak için büyük bir şansı var artık.

    YanıtlaSil
  8. Hocam Neil Robertsonuda favori olarak görüyorum. Yarın Stephen Hendry le oynayacağı maçı büyük ihtimal kazanır.Eşleşmeleri tam bilmiyorum ama ikisi finale kadar gelebilir.

    YanıtlaSil
  9. Ben daha fazla tahmin yapmayım.Kimi seçtiysem elendi :))

    YanıtlaSil
  10. Robertson Ding finali olmayadabilir.Ding Dott la maç yapacakmış.Maçlar hayli zor gerçekten ne olacağı belli olmuyor.Zaten işin amacı zevk,
    Hazır snooker açmışken iddaa oynamak gerekli :)))

    YanıtlaSil
  11. Az önce söylemeyi unuttum, Neil'ın rakibi Mark Allen olacak eğer tur atlarsa.

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar bi sorum olcaktı. Snooker maçlarında favorinin ilk yarıyı 4-0 kaybettiği hiç oluyor mu? SOn 10 yılda bildiğiniz boyle bir maç var mı?

    TEşekkürler.

    Emrah

    YanıtlaSil