13 Ocak 2011 Perşembe

Ding Zafere Koşuyor

2007 senesi Masters finalinde göz yaşlarını tutamayan genç çocuk, bu kez zafer için finale emin adımlarla ilerliyor.Rakibi Dott karşısında oldukça iyi bir oyun ortaya koyan genç oyuncu 6-2'lik net bir skor alırken turnuvanın ilk yarı finalisti oldu.



Maça 124 ve 108'lik iki yüzlük seri ile fırtına gibi giren Ding 2-0 öne geçti.Ne olduğunu tam olarak anlayamayan Dott üçüncü framede rakibinin yaptığı hatalardan yararlanarak durumu 2-1'e taşıdı.Ancak günün formda ismi Ding'in pek durmaya niyeti olmadığı dördüncü framede tekrar görüldü.124'lük bir seri ile üçüncü frameini kazanan ve üç framede de yüzlük seri gerçekleştiren Ding rakibi üzerinde baskıyı oldukça artırdı.Kendisi için oldukça kritik bir anlam taşıyan beşinci framei rakibinin uzun kovalamacasına rağmen almayı başaran İskoç oyuncu Dott durumu 3-2'ye taşıyarak rahat bir nefes aldı.

Ardından gelen framelerde özellikle Ding'den uzun mesafe vuruşlarda büyük bir başarı geldi.Basit hataları ara ara tekrarlasa da, Graeme Dott bir türlü bulduğu şansları oyunu kendi lehine çevirecek şekilde kullanamadı.74, 32 ve 58'lik seriler ile durumu 6-2'ye kadar taşıyarak yarı finale ulaştı.

Ding'in rakibi ise bu akşam oynanacak olan Mark King-Jamie Cope maçından sonra belli olacak.Hatırlayacağınız gibi King ilk turda son şampiyon Selby'i, Cope ise dün akşam oynanan maçta Shaun Murphy'i elemeyi başarmıştı.

23 yaşında ki Çinli oyuncu maç sonunda rakibinin hangi oyuncu olmasını istediği sorusuna;

"İkisi de şu anda iyi oynuyor bu yüzden her halükarda zor bir maç olacak.Ancak kendi oyunumdan oldukça mutluyum.Şansımı kullanıyorum, konsantrasyonumu yüksek tutuyorum ve bunlar da işimi kolaylaştırıyor."

2 yorum:

  1. Robertson da elendi.Artık kazanır mastersı.

    YanıtlaSil
  2. Neil'ın elenmesini muhtemeldi, bir insan bulduğu her uzak mesafeyi denememeli.

    YanıtlaSil