14 Ocak 2011 Cuma

BBC 3 Yıl Daha Yayıncı

Snookerın bugünlere gelmesinde ki en büyük önemi taşıyan kurumlardan biri olan BBC snookera üç yıl daha yayıncılık yapacağını snooker severlere duyurdu.



BBC snookerın üç büyük turnuvasına üç yıl daha yayıncılık yapacağını resmi bir yazı ile duyurdu.Önümüzde ki üç yıl içerisinde BBC, Masters, Uk Championship ve World Championship'i yayınlamaya devam edecek.Welsh Open'ı zaten İngiliz BBC'den yayına koymayan yayıncı kuruluş bu turnuvayı BBC Welsh üzerinden snooker severlerle buluşturacak.

Hatırlayacağınız gibi BBC, World Open sonrasında bu turnuvaya da yayıncılık yapmayacağını açıklamıştı.World Open'ın yeni yayıncı kuruluşunun ise kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Snooker tarihinin en çok şampiyonluk gören oyuncusu olan Hendry "Snookerın içerisinde yer aldığımdan beri ana yayıncı hep BBC idi.Onlarla olan anlaşmanın uzatılmış olması harika bir haber." sözleriyle memnuniyetini dile getirirken, World Snooker'ın şefi Barry Hearn ise şunları söyledi: "BBC ile olan ortaklığımızı üç yıl daha uzatmış olmaktan son derece mutluyuz.Bugün sporumuz için, yöneticiler için, oyuncular için ve daha önemlisi snooker izleyicileri için oldukça önemli bir gün.Çünkü 3 yıl boyunca snookerı ücretsiz karasal yayınlı bir kanaldan kesintisiz olarak izlemeyi garantilediler.Geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonasın'da 18.7 milyon kişi turnuvanın en az 15 dakikasını izlemiş bulunmakta, bu da Uk'de spora olan iştahın bir göstergesi."

Kaynak

4 yorum:

  1. Ntvspor verse Türkiye de snooker popülerliği artar.

    YanıtlaSil
  2. bence de çok iyi bir fikir.Ntv spor,yayınlarının yuzde 90 nı, futbol, diğer kısmını basketbol,voleybol a ayırıyor.Snookeri geçtim , bari 3bant şampiyonalarını yayınlasın onada rağzıyım.Acaba ntv çalışanları snooker nedir ondan haberleri warmı?

    YanıtlaSil
  3. Ntvspor çalışanları snookerı Kayak sporu falan zanneder büyük ihtimalle :))

    YanıtlaSil
  4. Aslına bakarsanız NTV 2009 dünya şampiyonasında maç sonuçlarını alt yazı olarak veriyordu, o aralar heyecanlanmıştım snookera ilgi duyuyorlar diye ama sonrası gelmedi.Üç top şampiyonalarını trt3 veriyordu yanılmıyorsam.Eurosport'ta artistik dünya üç bant şampiyonasını vermişti bi ara.

    YanıtlaSil