5 Aralık 2010 Pazar

Ding'den Hızlı Giriş

Snookerın sıralama turnuvaları arasında en yüksek prestije sahip olan turnuvalarından Uk Championship bugün itibariyle başladı.Öğlen seansında başlayan dört maç akşam seansında tamamlanırken, ikindi seansı diyebileceğimiz vakitte başlayan maçlar ise ikinci seansları yarın devam etmek üzere tamamlandı.Günün merak edilen sorusu ise John Higgins'in performansıydı...



Ön elemelerini bu hafta içi tamamladığımız turnuvanın heyecanı saat 15'de başlayan maçlarla evlerimize konuk oldu.Ding Junhui ilk maçına başladığı sabah seansında Gallerli oyuncu Matthew Stevens ile karşı karşıya geldi.Oldukça konsantre olduğu gözlenen ve oyunun bir çok alanında iyi işler çıkaran Ding ilk seansı 7-1 önde kapamayı başardı.En iyi 17 frame üzerinden oynanan son 32 maçlarında yolun büyük bir kısmını almış oldu.Akşam seansına biraz yorgun gibi gözükerek giren Ding rakibine bir çok kez şans vermesine rağmen, Stevens bu şansları tıpkı sabah seansında olduğu gibi fazlaca iyi değerlendiremedi ve oyun 9-4 sona erdi.

Uzun sürelerdir ortalarda görünmeyen Mark Allen ise PTC'lerde şampiyonluk yaşayarak sıralama da kendini rahatlatmayı başaran Tom Ford ile masada kozlarını paylaştı.Mark Allen, başa baş giden ilk seansı 5-3 önde kapadıktan sonra akşam seansında rakibine sadece iki frame verdi ve kalan frameleri kazanarak 9-5'lik galibiyet ile son 16'ya kaldı.

Hemen her mücadeleleri keyifli dakikalara sahne olan Mark Selby-Ricky Walden ikilisi de ilk turda birbirlerine karşı mücadele ettiler.İlk seansı 4-4 biten mücadele ikinci seansta 9-6 Selby üstünlüğü ile geçildi.

Günün merak edilen maçlarından biri ise Higgins-Lee mücadelesiydi.Uzun bir aradan sonra büyük bir seyirci topluluğunun karşısına çıkan Higgins hızlı başladığı maçta yaşadığı ritim bozukluklarıyla 4-4'ü zor kurtararak mücadelesini yarına bıraktı.Stephen Lee'nin oldukça iyi bir mücadele ortaya koyduğu maçta her iki oyuncunun pot yüzdelerinin ve güvenli vuruş yüzdelerinin %90'ın üzerinde olması oldukça dikkat çekiciydi.

Son dünya şampiyonu Neil ise 1-0 geriye düştüğü seansı 7-1 önde kaparken, Graeme Dott rakibi Gould'a üstünlük kuramadı ve 5-3'lük skorla ilk seansı geride kapadı.Günün toplu sonuçları şöyle;

15:30
Ding Junhui 7-1 Matthew Stevens
Mark Allen 5-3 Tom Ford
Stephen Maguire 6-2 Ken Doherty
Mark Selby 4-4 Ricky Walden

17:00'dan Sonra
Graeme Dott 3-5 Martin Gould
John Higgins 4-4 Stephen Lee
Peter Ebdon 4-4 Andrew Higginson
Neil Robertson 7-1 Rory McLeod

22:00
Ding Junhui 9-4 Matthew Stevens
Mark Allen 9-5 Tom Ford
Stephen Maguire 9-6 Ken Doherty
Mark Selby 9-6 Ricky Walden

11 yorum:

  1. eurosport 2 ye sahip olamadığım için maçları canlı izleyemecegim.İnternetten nerden nasıl snooker izleyebilirim?

    YanıtlaSil
  2. merhaba..
    bende de eurosportlar yok.. internetten kanalları izlemek çok kolay ama.. öncelikle spotcast programını googleden arat ve indir pcne.. sonra da http://www.myp2p.eu bu adresten spotcast linkini al ve programdaki adres kısmına yapıştır.. yüksek kalitede kesintisiz yayın izleyebilirsiniz.. bu akşamki maçlar çok güzeldi.. özlemişim vallahi snookeri :)

    YanıtlaSil
  3. Evet Eurosport int. tüm yayınları 2. kanala geçirmiş maşallah.Samet'in de dediği gibi myp2p.eu'da sürekli güncel linkler bulunmakta.Bunun dışında freedie'nin kanalı var, her zaman iyi kalite de maç yayınlar; http://www.justin.tv/freddy49vipsnooker adresinden de oraya ulaşabilirsiniz.Maç saatlerine doğru buradan bir kaç link daha paylaşabilirim sizlerler.

    @Samet, evet dediğin gibi iyi maçlar vardı.Özellikle Higgins-Lee maçı çok iyiydi.Yarın Rocket zamanı :))

    YanıtlaSil
  4. yardımınız için tşkler.Carterin formsuzluğu berbat diğer yandan higgins sin fırtana gibi oynayışı süperdi.Lee çok fazla hata yapmadı ama Higgins usta çok yukardan uçtu :D.Bakalım Ronnie neler yapacak

    YanıtlaSil
  5. Evet Carter senin de dediğin gibi çok düşük bir seviyede başladı ama ilk seansı 4-4 kapatması kendisi için çok önemliydi.İkinci seansa işi koparacaktır.

    Higgins'e gelince, evet çok iyi bir oyun ortaya koydu.Ancak Stephen Lee kritik noktalarda küçük ama kritik hatalara imza attı.:)

    YanıtlaSil
  6. higgins final oynar diyorum.. burayada yazıyorum.. finalde görüşürüz :)

    YanıtlaSil
  7. @Samet, aslına bakarsan benim tablonun üst tarafından finale yürümesine ihtimal verdiğim iki isim Ronnie ve Ding.Ancak Higgins gerçekten iyi bir performans ortaya koyuyor.Zaten Ronnie ve Ding'den en az biri çeyrek finalde birbirini eleyecek.Bakalım neler olacak :)

    YanıtlaSil
  8. Bir Ronnie-Higgins yarı finali daha harika olurdu :))

    YanıtlaSil
  9. Ronnie eski günlerini mumla arıyor.. eskiden zevk verirdi izlemesi.. :((

    YanıtlaSil
  10. İnanıyorum ki Masters'da bizleri mutlu edecek :) Şu an sorun çocukları malesef.Umarım biraz daha mutlu şekilde orada yer alabilir.Aslında burada ilk turda elenmiş olması için de bir ton sebep sayabiliriz ama gerek yok... :)

    YanıtlaSil