15 Aralık 2010 Çarşamba

CLS Grupları Belli Oldu

Snookerın yeni çocuklarından sayılan ve bu sene dördüncü yılına giren Championship League Snooker'da ilk grup eşleşmeleri belli oldu.Yıldızlar geçidini andıran 1.Grup geride bıraktığımız Uk Championship'in finalist ve şampiyonunu tekrar karşı karşıya getirecek.3 Ocakta başlayak organizasyonun maçları ise en iyi 5 frame üzerinden gerçekleştirilecek.


CLS'de toplam 7 grup yer alıyor.Oyuncular gruplarda birbirleriyle en iyi 5 frame üzerinden maçlar gerçekleştiriyorlar ve ilk 4 içerisinde yer alan oyuncular grup finaline yükselerek grup şampiyonluğu adına yarışıyorlar.Şampiyon dışında kalan üçlü ve grup beşincisi ise bir sonraki grupta yer alan üç oyuncuya ilave edilerek toplamda 7 oyuncu diğer grubu oluşturuyor ve maçlar devam ediyor.

7 grubun şampiyonu ise şampiyonlar grubuna geçerek burada ilk dört mücadelesi veriyor.İlk dörde girmeyi başaranlar ise Gruplar Şampiyonluğu mücadelesine eleme usulü ile devam ediyor.Gruplar Şampiyonu olmayı başaran oyuncu da gelecek olan Premier League'de yer almaya hak kazanıyor.CLS'nin son şampiyonu olma başarını gösteren isim ise Marco Fu oldu.

İşte yıldızlar geçidini andıran 1. Grupta mücadele edecek olan oyuncular;

John Higgins, Mark Williams, Ali Carter, Stephen Maguire, Graeme Dott, Mark Selby ve Shaun Murphy.Bu grupta şampiyonluk başarısı gösteremeyen dört isim ise Ronnie O'Sullivan, Neil Robertson ve Jamie Cope ile mücadelesine devam edecek.

Turnuvanın bu seneki katılımcıları arasında Stephen Hendry, Ding Junhui, Mark Allen, Peter Ebdon ve Marco Fu da yer alıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder