1 Kasım 2010 Pazartesi

Kazanmaya Erken Başla, Yoksa...

Ronnie O'Sullivan snookerın gelecek kuşağının büyük bir uyarı verdiğine değindi ve şunu söyledi:

"18 yaşında kazanmaya başla aksi halde asla mükemmel olamazsın.!"

Hafta sonu düzenlenen Power Snooker'da, snookerda geleceğine büyük bir umutla bakılan Luca Brecel ile karşılaşan Ronnie, maç sonunda The Sun'a açıklamalarda bulundu.

Tıpkı 20 yıl önce O'Sullivan'ın yaptığı gibi, harika çocuk Luca'da snooker izleyicilerinin karşısına Avrupa ve uluslararası düzeyde elde ettiği başarılarla çıktı.



Snookerın en genç sıralama turnuvası zaferi kazanan oyuncusu ünvanını, 1993 yılında kazandığı Uk Championship ile Ronnie O'Sullivan halen elinde bulunduruyor.Aynı ünvan Ronnie'den önce snookerın altın çocuğu Stephen Hendry'nin elinde bulunuyordu.

"Bunun şimdi olabileceğine en büyük inancı olanlardanım.İnsanların 'biraz tecrübeye ihtiyacı var ona bir kaç yılm vermelisin' dediklerini duyarsınız.Ancak bekleyecek zaman yok.Büyük oyuncular sahneye çıkarlar ve başarılı olurlar.

Tiger Woods, Stephen Hendry, Mike Tyson ve Michael Schumacher gibi isimlere bakın.Tüm büyük isimler bunu erkenden başarmıştır.Onlar çabuk öğrenebilen kişiler, tecrübe için yılların geçmesine gerek yok, işi ensesinden yakalarlar.

Judd Trump için konuşacak olursak, öğrenme yaşı 21'i aştı.Bir süredir profesyonel.18 yaşınıza geldiğinizde bir şeyleri kazanmaya başlamalısınız.Aynı şeyler Luca için de geçerli.Judd, bir Tour Championship kazandı ancak tam bir sıralama turnuvası değil.Bu zinciri kırması gerek.Bir yeteneği var ancak en kısa sürede büyük sıralama turnuvası zaferleri kazanmaya başlamalı.

Hayatınızı çeyrek finaller, yarı finaller oynayarak geçirmek istemezsiniz, zamanı geldiğinde kazanmaya başlamak zorundasınız."

Genç Luca Brecel verdiği röportajlarda amacının 19 yaşından önce Dünya Şampiyonu olmak olduğunu söylemişti.

Kaynak; http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/3203307/Ronnie-OSullivan-has-handed-snookers-next-generation-a-stark-warning.html

2 yorum:

  1. bakalım luca beklenen başarıyı yakalayacakmı?.Ve artık ronnie nin birkaç sıralama turnuvası daha kazanması lazım.Yarı finaller,finaller yakışmıyor ona

    YanıtlaSil
  2. Ronnie kendisinin de belirttiği gibi uzun formatlardan artık daha da sıkılır hale geldi.Hele ki "önceliklerim değişti. çocuklarım ön planda." durumu ortaya çıktıktan sonra.World Open, Premier League, Power Snooker gibi yerlerde estirir geçer tartışmaya gerek yok.Masters ve Uk Championship performansları bu sezon adına bizlere büyük ölçüde kopya verecektir.

    YanıtlaSil