6 Ekim 2010 Çarşamba

Murphy: O'Sullivan 'Saygısız'

Evet sözler Shaun Murphy'den geliyor.Geride bıraktığımız hafta sonunda düzenlenen EPTC2'de zafere ulaşan Murphy turnuvaya katılım göstermeyen Rocket'in World Open'da gerçekleştirdiği 147 için zehir zemberek açıklamalarda bulundu adeta.



Shaun, bu hafta Premier League maçı için karşılaşacağı rakibi Rocket için The Sun'a açıklamalarda bulundu.Neler demiş direk verelim;

"Bence bu antipatik bir hareket ve profesyonelce bir davranış değil.Bu oraya Ronnie'yi izlemeye gelen seyircilere karşı yapılmış bir saygısızlık.4 bin pound bir çok insan için çok fazla bir para.Ortada kötü bir tad var.

Ronnie'nin Ronnice şeylerinden biraz bıktım.Bu yaptığının yanına kar kalması konusunu onaylamıyorum.

Ronnie'nin snooker için büyük bir rakip olduğundan bir şüphem yok ve o herkesin izlemek için geleceği biri.Snooker Ronnie ile Ronnie'siz olacağından daha iyi.Ronnie oyuna hareket katıyor ve onunla oynamak hoşuma gidiyor.

Bu hafta Premier League'de bir maç oynayacağız.Bir numara olmamasına rağmen oyuncular için bir ölçüt.Ancak bir adamın bakış açısından, onun yaptıklarını televizyon başında izledim ve hoşuma gitmedi.(World Open'da gerçekleşen 147 ile ilgili olarak)

Bazı arkadaşlarıma bunu anlattığımda eğlenceli buldular ama olan biteni görenler için bu hareket oldukça saldırgan bir hareketti."


Fazla fanatizme kaçmak istemem ancak kayıtsız kalamayacağım; snooker tarihi Ronnie'yi suçlayan oyuncularla doludur.Hendry, Mark Allen, Mark Williams, Shaun Murphy v.s. İşinde iyi olan ve aykırı hareketlere sahip olan kişiler çoğunlukla bir kesim tarafından çok sevilir ve diğerleri pek hoşnut olmazlar ondan.Genelde de bu işin bir ortası yoktur.Mourinho bunun için iyi bir örnek olabilir.

Maç öncesi Shaun'ın yaptığı bu açıklama gerçekten garibime gitti.Shaun'ın maç içerisinde ki itici hareketlerini ne yapmalı peki?

2 yorum:

  1. söyleyene bak.Murpy zamanında maguire ile yapcagı macta, maç başlarken maguire tebeşirini unutur, hakemden izin ister.Biraz geciken maguire masaya geldiğinde, ilk framein murpy e hediye edildiğini ögrenir.Bunun olmasını saglayan kisi hakem deil , murpy yuzunden dir.Ronnie nin karizması 100 ise murpy nin karizması 10 dur

    YanıtlaSil
  2. Murphy'nin çapı Rocket'e profesyonellik, saygı gibi kavramlarda ders vermeye yetmez.

    YanıtlaSil