18 Ekim 2010 Pazartesi

Bir Tane de Dale'den

Players Tour Championship'in WSA'da düzenlenecek olan altı ayağının tamamı geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan maçlarla, PTC6 ile tamamlandı.Başından beri farklı finalistlere sahiplik yapan PTC'de dün de yine farklı iki isim finale yükselerek bu geleneği devam ettirdiler.



Ronnie O'Sullivan'ın önceden katılım vizesi almasına rağmen yine pas geçmesiyle başlayan turnuvada, Mark Williams ve Steve Davis gibi oyuncularda turnuvadan çekildiler.Jimmy White'ın son zamanlarda iyi bir form grafiğine sahne olan PTC'lerde yine aynı durum tekrarlandı ve Whirlwind çeyrek finale kadar yükselişini sürdürdü.Son zamanlarda PTC'lerde sürekli olarak son 16'ya kalma başarısı gösteren Gould aynı başarıyı tekrar etti; hatta bu başarıyı geliştirerek finale kadar da yürüdü.

Liang Wenbo'nun kendi ritmini yavaş yavaş bulması, onu yarı finale kadar taşırken, son 16'dan ismi eksik olmayan oyuncu Mark Selby ise çeyrek finalde 3-1 öne geçmeyi başarmasına rağmen şampiyon Dominic Dale'in geri dönüşüne engel olamadı.Jimmy White çeyrek finale kadar harika bir şekilde taşıdığı mücadelesini Wenbo karşısında sona erdirirken, bir önce turda Ali Carter'ı ise evine gönderdi.

Finale yükselen isimler Dominic Dale ve Martin Gould karar oyununa kadar giden bir maç oynadılar.Dale'in 4-3'lük galibiyetiyle sona eren maç, oyuncuya 2007'den bu yana kazandığı ilk sıralama zaferini getirdi.Dale 2007 yılında Shanghai Masters'ın ilk şampiyonu olmayı başarmıştı.

"Skoru 4-2'ye taşımak için şansı yakalamıştım ancak kaçırdığım maviden sonra skor 3-3 olunca kendimi baskı altında hissettim.Garip bir final framei oldu, Gould masa başındayken maçın bittiğini düşünmüştüm.

Benim için bir çok anlam ifade ediyor.Kötü geçen yılların ardından kazanılan bir zafer.Turnuvayı iyi bir snooker oynayarak noktaladım.Önceki turlarda geride bıraktığım Neil Robertson'a karşı iki yüzlük ve iki de 80'lik seri gerçekleştirdim ve bu hayatımda oynadığım en harika maçlardan biriydi."


Turnuvanın ilk turundan itibaren toplu sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

EPTC3 22 Ekim Cuma günü Almanya'nın Russelsheim kentinde düzenlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder