26 Ekim 2010 Salı

BBC, World Open'ı Tutmadı!

Snooker sahnesinde bu sene yeni yüzüyle yer alan Grand Prix için ilgilnç gelişmeler yaşanıyor.Brezilya'da düzenlenecek snooker turnuvasını tanıtımında konuşan Barry Hearn, snookerın yayıncı kuruluşlarıyla ilgili bazı konulardan da bahsetti.


İngiliz BBC'nin World Snooker ile her sene 4 turnuva yayınlamak üzerine olan anlaşması önümüzde ki seneden itibaren 3 turnuvaya inecek gibi gözüküyor.Barry'nin de belirttiği gibi BBC önümüzde ki seneden itibaren snookerın üç büyükleri diyebileceğimiz Uk Championship, Masters ve World Championship'e yayıncılık yapacak.

Grand Prix'in formatına zaten bir türlü alışamamış olan BBC yeni düzenlemelerle daha farklı hal alan turnuvaya ilk deneme sonrasında sıcak bir bakış atmadı.Son zamanlarda BBC tarafından snookera azalan ilgiyle bağımlı olarak yayınlarla ilgili sıkıntıları sıkça dile getiriliyordu ve ilk patlak World Open tarafından verilmiş oldu.

Sezon içerisinde mevcut turnuvalardan Çin topraklarında düzenlenen Shanghai ve Çin Açık, Çin yerel kanalları tarafından yayına sunuluyor.Bu sezon takvime giren European Masters muhtemelen Alman kanalları vasıtasıyla Eurosport üzerinden bizlere ulaştırılacak.Tıpkı Shanghai ve Çin Açık gibi.Bunun dışında ise BBC Wales'da Galler Açık turnuvasına özel olarak bu turnuvaya yayıncılık yapıyor.

Hearn'ün gelişiyle beraber snookerın Sky Sports ile olan yakın ilişkisi ve yine Hearn'ün bu yakın ilişkiden hemen her seferinde bahsetmesi, ileride Sky ekranlarına geçecek profesyonel turnuvaların habercisi konumunda yer alıyor.

Kaynak

2 yorum:

  1. sky kanalları türkiye den izlenebilecekmi?.Yoksa eurosport dan izlemeye devammı edeceğiz.BBC nin world openi beğenmemesine bir anlam veremiyorum sorun ratingler de olabilir

    YanıtlaSil
  2. Sky Sports şu anda Türkiye'de yayın yapan bir kanal değil.Ancak World Open'a zaten bir yayıncı kuruluş çıkacaktır ve Eurosport üzerinden bizler de izlemeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil