21 Eylül 2010 Salı

Amatörlere Büyük Şans: "Q School"

Snookerın amatörler için en büyük şanslarından biri olan World Open şu aralar oynanıyor.Ancak World Snooker'ın yeni uygulaması olacak olan Q School ile bu fırsat daha da büyüyecek.




Hemen yeni uygulamanın nasıl olduğundan bahsetmek istiyorum.Amatör olan her oyuncu bu turnuvalara katılabilecek. Q School 2011'in Mayıs ayında 11-31 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Her hafta bir turnuva olmak üzere toplam üç turnuvanın dört yarı finalistiyle beraber 12 oyuncu World Snooker'ın 2011-2012 snooker takviminde ki turnuvalara katılma şansı yakalayacak.Bu gerçekten harika bir fırsat.Evinizde izlediğiniz oyuncularla oynama şansınız daha da fazlalaşıyor hem de bir çok kez şansınız var.

Gelelim formatın detaylarına; Turnuva Sheffield'da ki Snooker Academy'de düzenlenecek.Bayan erkek sporcu farketmeksizin herkes katılabilecek.Oyuncular 3 turnuvanın tamamına katılmak için bin £'luk bir ödeme de bulunacaklar.Turnuvalarda herhangi bir ödül olmayacak ancak kazanan oyuncuya bin £'u geri ödenecek.Oyunculardan toplanan paralar ise World Snooker'ın turnuvalarına aktarılacak.

Şu aşama da maçların en az beş frame üzerinden oynanması planlanıyor ancak bu sayı değişebilir.Her maçın ayrı bir hakemi olacak olan turnuvanın eşleşmeleri ise 1 Mart 2011 tarihinde belirlenecek.Oyuncuların isimleri tüm turnuvalarda yer almasına karşın eğer oyuncu daha önce ana tura katılma hakkı elde etmişse rakipleri "bye" olarak turu geçmiş olacak.

Yeni turnuvayla ilgili olarak ise Barry Hearn o kadar çok şey söylemiş ki ben bir kısmını sizlerle paylaşacağım;

"Bu sistem golf de uzun yıllardır başarıyla uygulanıyor ve bize de profesyonel olmak için yeterlilik konusunda yardımcı olacak.PTC'lerde yüzlerce amatörün başarıyla mücadele ettiklerini gördük ve snooker için derinlerde ne kadar büyük bir güç olduğunu anladık."

Ayrıca snookerın önemli isimlerinden olan Ding Junhui de formata destek çıktı ; "Bu harika bir fikir çünkü oyunculara bütün bir sezonu UK'de geçirmeden profesyonel tura katılma şansı veriyor."

Detaylı bilgilere http://www.worldsnookerqschool.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder