28 Eylül 2010 Salı

Neil'ın Gözü Masters'da

Son Dünya şampiyonu ve yeni formatlı World Open'ın ilk şampiyonu Neil Robertson gözünü Masters'a dikti.Snooker takviminin en prestijli turnuvalarından biri olan ve çılgın seyirci desteğiyle gerçekleştirilen turnuvanın son şampiyonu finalde Ronnie O'sullivan'ı harika geri dönüşüyle geçmeyi başaran Selby olmuştu.



Glasgow'da kazandığı üçüncü zaferin ardından sıralamanın en üstüne yerleşmeyi başaran Neil, Masters hakkında düşüncelerini şöyle dile getirdi;

"En büyük davet turnuvamız Masters.Dünya Şampiyonluğunun ardına bir de bu zaferi eklemek harika olur.Oyuncuların hepsi Masters'ı sabırsızlıkla bekliyor çünkü orada sıralama puanı kaygısı yok.Ancak büyük bir para ödülü ve prestij söz konusu.Seyirciler her zaman salonu dolduruyor ve çılgın bir kitle, böyle atmosferleri seviyorum."

Neil Robetson geçtiğimiz sezon ki Masters'da ilk turda Rocket ile eşleşmiş ve kora kor geçen maçta 6-4'lük skorla bir sonraki tura adını yazdıramamıştı.Bu turnuvaya ilk katıldığı zaman ki 2004 yılı için Avusturalyalı oyuncu "Jimmy'nin evi diyebileceğimiz yerde oynadığım o maç harikaydı ve inanılmaz bir tecrübeydi." sözleriyle kariyerinde ki ilk Wembley macerasından bahsetti ve sözlerine şöyle devam etti;

"Benim ilk televizyon yayınlı maçımdı ve daha sonrasında kendimi tv karşısında rahat hissetmeye başladım.Çünkü orada ki maceram oldukça yorucu ve üzücüydü.Maçları hala DVD'den izlediğim oluyor ve kendime kendime nereden nereye geldiğimi görmüş oluyorum."

Neil Robertson kariyerindeki ilk Masters mücadelesinde Jimmy White ile eşleşmiş ve maçı 6-2 kaybetmişti.

"Masters'da kayda değer bir başarım yok, bir yarı final bile göremedim.En iyi oyunumu büyük turnuvalarda ortaya koyabildiğimi kanıtladım ve şimdi sıra bunu Masters için yapmaya geldi."


Masters, Ocak ayının 9 ve 16 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.İlk 16 oyuncularının katılım gösterdiği turnuva için sıralama ise EPTC2 organizasyonundan sonra belirlenmiş olacak.

Kaynak

3 yorum:

  1. bence geçen sene masters da ronnie ye kaybetmesinin sebebi, yumruk şov yapmasıydı.İşler o andan itibaren ters gitti neil için.Ronnie ile macında yumruk sov yapmassa masters i kazanabilir.

    YanıtlaSil
  2. İyi bir noktaya değindiniz.Bana snooker sporu içerisinde o hareket çok itici geliyor ve bunu en sık yapanlardan biri de Robertson.Glasgow'da Mark Williams'a karşı da bu hareketi yaptı yarı finalde.Ronnie gibiler affetmez yumruğu tersine çevirir. :)

    YanıtlaSil
  3. 2009 da mastersi kazanırken ronnie; Kritik geçen frame i son anda ronnie den çalan selby gene ıstakayı masaya atmıştı.Sonraki frame i ronnie de aynı şekilde ıstakayı masaya atmıştı.Ne maçtı :D

    YanıtlaSil