11 Ağustos 2010 Çarşamba

Neler olup bitiyor?

Evet önceden de belirttiğim gibi yoğunluktan giremediğim yazılarımı ve haberlerimi şöyle topluca bir özetleyeyim istedim.

Hemen 6-7 gün geriye giderek başlayalım.Shangai Masters ön elemeleri oynandı.Tablonun en üstünde yer alan Ronnie O'Sullivan'ın rakibi Jamie Burnett'in wildcard'dan gelen rakibiyle yaptığı maç sonrasında belli olacak.Jamie Burnett son 64'te Michael Holt'u geçerek rakibini beklemeye başladı.

Merak edilenlerden bir diğeri ise iyi bir oyun oynamayacağım diye açıklama yapan Peter Ebdon'dı.Hatırlayacaksınız ki Ebdon elemelerden bir kaç gün önce bir bildiri yayınlamış ve "en iyi oyunumu buraya oynayamayabilirim." demişti.Ancak Ebdon'ın korktuğu başına gelmedi ve Michael White'ı 5-1 ile geçerek bir üst tura yükseldi ve Neil Robertson'ın rakibi oldu.

Snookerın genç ve yetenekli isimlerinden olan Judd Trump ise son 64'te Tom Ford'u 5-1 ile geçerek Stephen Maguire'ın rakibi olmayı başardı.

Efsane isimlerden Ken Doherty geçen sene ön elemelerde 5-4 mağlup etmeyi başardığı Fergal O'Brien'ı yine aynı skorla devirmeyi başardı.Dünya Şampiyonasında harikalar yaratan Steve Davis ise Rod Lawler'ı 5-0 gibi rahat bir skorla geçmeyi başardı ve bir üst tura yükseldi.

Dünya Şampiyonasında Stephen Hendry'i geçmeye çok yaklaşan genç Zhang Anda ise istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü son 32 mücadelesinde son turda kaybetti.Birinci raunddan başladığı maçlardan itibaren genç oyuncu şu sonuçları aldı; Anda Zhang 5-4 Jak Jones , Paul Davies 1-5 Zhang Anda ,Stuart Pettman 3-5 Zhang Anda.Son turda ise karşısında Gallerli oyuncu Matthew Stevensi bulan genç Çinli bu turda daha fazla dayanamadı ve 5-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti.Ancak son zamanlarda ki istikrarlı çıkışının gözden kaçmadığı bir gerçek.

Efsane oyuncu Jimmy White ise ikinci turda karşılaştığı rakibi Liam Highfield'a 3-5 kaybederek turnuvaya katılma şansını yitirmiş oldu.Üzüntüden olsa gerek kendini kağıt oyunlarına verdi.


Bu sonuçlardan sonra oluşan eşleşme tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.Wildcardlar Eylül ayının 6 ve 12'si arasında oynanacak.

Diğer bir önemli başlıkta Players Tour Championship.Geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan PTC-3'te finali yine farklı isimler görmeyi başardı.Finalist Tom Ford genç rakibi Jack Lisowski'yi finalde geçmeyi başardı ve zafere ulaştı.Şimdi orada neler olup bittiğine bir göz atalım;

Turnuvanın şampiyonlarından olan Mark Selby turnuvaya 4-0'lık bir galibiyetle başladı.Genç oyuncu Jack Lisowski ise ilk turda rakibi Jimmy Michie'yi 4-2'lik skorla geçerek üst tura yükseldi.

Tom Ford ise Patrick Wallace'ı 4-2 ile geçmeyi başardı.Son 64 maçında ise 22 yaşında ki İngiliz oyuncu Sam Baird'i 4-1 ile geçen Tom Ford adını son 32'ye yazdırmış oldu.Son 32'de son zamanlarda toparlanmaya çalışan ve kendini tekrar oyununa veren Stephen Lee ile karşılaşan Tom Ford bu engeli biraz zorlanarak da olsa geçmeyi başardı ve son 16'ya kaldı 4-3.Son 16'da ki rakibi Marcus Campbell'ı da aynı skorla geçen Tom Ford, çeyrek finalde Andy Hicks'i 4-1 ile geçti ve yarı finale yükseldi.

Diğer tarafta ise Jack Lisowski, son 64 turunda Ben Wollaston ile karşılaştı ve rakibi 4-0 ile geçti.Son 32'de Stuart Carrington 4-3 ile geçmeyi başaran genç oyuncu Matthew Selt'i 4-2 ile geçti ve adını çeyrek finale yazdırmış oldu.Güçlü rakipleri de elemeye başlayan 19 yaşında ki oyuncu Ian McCulloch'ı 4-1 ile geçmeyi başardı ve yarı finale yükseldi.

Tom Ford'un yarı finalde ki rakibi Mark Davis olurken Jack Lisowski ise son derece sağlam bir rakip olan Mark Selby ile karşı karşıya geldi.Tom Ford rakibini 4-2 ile geçmeyi başardı.Gözler diğer maça çevrilmişti ve genç çocuk burada bir süprize daha imza attı ve Mark Selby'i 4-3 ile geçerek finale yükselmeyi başardı.Belki Selby için dramatik bir son oldu çünkü sürekli Selby'nin yaptığı geri dönüşler bu sefer rakibi tarafından kendine doğrultulan bir silah olmuştu.Selby 3-1 önde götürdüğü maçı rakibine 3-4 verdi.Artık herkesin ondan şampiyonluk beklentisi de artmıştı sanırım.


Finalde ise Jack konsantrasyon kaybının da verdiği etkiyle rakibine fazla diş geçiremeden finali kaybetti.Tom Ford kariyerinin ilk sıralama turnuvası zaferine imza atarken 4-0'lık bir galibiyet almayı başardı.Ford maçtan sonra ise şunları söyledi;

"Crucible'da ki iyi oyunumu buraya taşıdım ve bugüne kadar kazandığım en muhteşem turnuva diyebilirim.Önceleri çok fazla içki merakım vardı ancak bunu azalttım.Hafta sonlarında bir çok turnuva var ve ben zaten hafta sonlarımı içerek devam ettiremem."

Turnuva da ki kılık kıyafet serbestliğinden de bahseden Ford "Turnuvayı kazanmış olmamda istediğim gibi rahat bir şekilde giyinmemin etkisi var." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Turnuva da elenen oyuncu süprizi ise son Dünya Şampiyonu Neil Robertson,Mark Williams ve Shaun Murphy ile yaşandı.Robertson, son 64 maçında Dominic Dale'e 4-2 kaybederek turnuvaya veda etti.Shaun Murphy ve Mark Williams ise ilk turda elenerek turnuvaya veda ettiler.

PTC ve Shangai dışında Alex Higgins'in cenaze töreni düzenlendi ve ardından bir kaç anma töreni de gerçekleştirildi.PTC sıralaması Order of Merit ve sıralamada ki güncellemeleri en kısa sürede sizlerle buluşturacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder