29 Ağustos 2010 Pazar

EPTC1 Final Günü

EPTC1'in final günü sabah oynanan son 16 mücadeleleriyle başladı.Güzel maçların oynandığı turnuvanın final gününde finali yine bir genç oyuncu görürken favoriler çizgi dışında kaldı.


Turnuvanın ilk gününde gerçekleştirdiği 100'lük seri ile kariyerinde ki yüzüncü 100'lük serisine ulaşan Mark Davis, son 16 maçında Steve Davis ile karşı karşıya geldi.Başında sonuna kadar heyecanın eksik olmadığı maçı efsane oyuncu Steve Davis kazanmayı başardı ve çeyrek finale yükseldi.Turnuvanın son 16'ya kalan oyuncuları arasında favori olarak gösterilen Shaun Murphy ise, Andrew Higginson karşısında 4-2 galip gelerek çeyrek finalde Steve Davis'in rakibi oldu.

Turnuvaya damga vuran iki genç oyuncudan biri olan Jack Lisowski ise PTC3'de gördüğü finali tekrar etmeye niyetli gibi göründü ve Ricky Walden gibi ciddi bir rakip karşısında 4-0 galip geldi.Kendisi gibi genç olan Judd Trump'da, Anthony McGill'i 4-2 ile geçmeyi başardı ve ikili çeyrek finalde birbirlerinin rakibi oldular.

Turnuvanın başından beri iyi bir performans gösteren Jimmy White, Peter Lines'ı 4-0 ile geçerken rakibinin belirleneceği mücadelede Daniel Wells, Alfie Burden'ı 4-2 ile geçti.

Bir önceki turda Neil Robertson'ı eleyen Stuart Bingham'da Gerard Green karşısında 4-1 galip gelirken, Anthony Hamilton 4-2'lik galibiyetle Bjorn Haneveer'ı geçmeyi başardı.

Çeyrek finalde ise Steve Davis, zorlu rakipleri geçerek geldiği noktada Shaun Murphy tarafından durduruldu ve turnuvanın dışında kaldı.Shaun 4-1 ile galip gelmeyi başardı ve yarı finale çıkan ilk oyuncu oldu.

İki genç oyuncunun kapışmasına sahne olan Judd Trump-Jack Lisowski maçında ise Trump net bir skor ile rakibini geçti ve Shaun Murph'nin yarı finalde ki rakibi oldu.Judd rakibi karşısında 4-0 galip geldi.


Jimmy White'ın final yürüyüşünü kesen ise Daniel Wells oldu.Gallerli oyuncu efsane Jimmy karşısında 4-2 ile galip gelmeyi başardı.Başından beri çekişmeli bir mücadele olacağı belli olan Stuart Bingham - Anthony Hamilton karşılaşmasında ise gülen taraf Hamilton oldu ve yarı finale yükselmeyi başardı.

Yarı finallere gelindiğinde ise Judd Trump kafasına koymuş olduğu final hedefi için yeterince iyi bir oyun sergiledi.Shaun karşısında 4-2 galip gelen genç oyuncu Murphy'nin final hayallerini başka bir PTC'ye ertelemiş oldu.Judd Trump bu sonuçla Jack Lisowski'den sonra final gören genç oyuncular kervanına katılmış oldu.

Diğer mücadelede ise Anthony Hamilton ise 2002'de Çin Açık'ta oynadığı finalden sonra ilk kez bir final görmeyi başardı.Gallerli rakibi Wells karşısında 4-1 galip gelen 39 yaşında ki oyuncu finale yükseldi ve Judd Trump'ın rakibi olmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder