23 Temmuz 2010 Cuma

Power Snooker Geliyor

 Snookerın sürekli hareketli günleri geçirdiği şu zamanlarda üzerinde uzun zamandır çalışılan bir format olan Power Snooker dün tanıtıldı.

Tanıtıma turnuvanın yayıncı kuruluşu olacak olan ITV Yöneticileri yanında turnuvanın düzenleyicisi Rod Gunner, WPBSA Başkanı Barry Hearn, Ronnie O'Sullivan ve Rileys yetkilileri de katıldı.

Turnuvanın formatına gelirsek, frame formatı yerine 30 dakika sürecek maçlarda en çok puanı toplayan oyuncu maçı kazanacak.Normal snooker kurallarının geçerli olduğu oyunda toplam 9 kırmızı olacak.

Kırmızı toplar kristal şeklinde her zaman olduğu gibi pembenin arkasına dizilecek.En ortada ki kırmızı turnuvaya adını veren PowerBall olarak adlandırılacak.PowerBall pot yapıldıktan sonra 2 dakikalık bir süre başlayacak ve bu süre içerisinde oyuncunun gerçekleştirdiği potlar 2 katı puanla ödüllendirilecek.Eğer pot denemelerinden biri başarısız olursa iki dakikadan kalan süre rakibine hediye olacak ve rakibi kalan süreyi değerlendirecek.Bu oyuna ise PowerPlay adı verilecek.

Oyuncuların ise vuruş için 20 saniye süreleri olacak.20 saniye içerisinde oyuncu vuruşu gerçekleştirmezse 20 puanla cezalandırılacak ve ıstaka yine kendisinde olacak şekilde bir 20 saniye daha verilecek.

Oyunun açılışında ise pool sporlarından bildiğimiz açılış için geçerli olan bant kuralı geçerli.Açılışta en az iki kırmızı banta değmezse oyun tekrar başa dönecek.

Oyunda PowerZone isimli bir alan daha olacak ve bu alandan gerçekleştirilen potlar 2 katı değer kazanacak.Eğer bu işlem PowerPlay sırasında gerçekleşirse potlar değeri 4 katına çıkacak.

Oyunda ki yüzlük seriler 50 puanla ödüllendirilirken ardından bir yüzlük seri daha gelirse ödülü 100 puan üçüncü bir yüzlük seri gerçekleştirilirse ödül 200 puana yükselecek.

Faullerden sonra ise top her zaman olduğu gibi el ile PowerZone içerisinde istenilen herhangi bir yere konulabilecek.

20 Kasım 2010 tarihinde düzenlenecek organizasyona ise Londra'da bulunan IndigO2 Arena ev sahipliği yapacak.Ronnie O'Sullivan başta olmak üzere ise turnuvaya katılacak oyuncular Ding Junhui, Ali Carter, Luca Brecel, Neil Robertson, Jimmy White, Shaun Murphy ve Mark Selby olacak.



Turnuvayla ilgili olarak ise Ronnie O'Sullivan ilginç açıklamalarda bulundu ve umudunu dile getirdi.

"Snookerın yeni seyircilere ihtiyacı var.Maçların 30 dakika da bitmesi harika birşey.Dürüst olmalıyım ki Dünya Şampiyonasını sıkıcı buluyorum.Bu turnuvayı 3 kere kazandım ama orada 17 günüm boşa gidiyormuş gibi.İnsanlar ise sadece orada eğlenmeyi istiyorlar..Yıl 2010 artık 1970'lere sıkışamayız.İnsanların uzun oyunları seviyor olmasını anlayabiliriyorum ama bana göre oyunun büyüsü beni kendi içinde tutumasıdır.Bu yüzden oldukça umutluyum."


"Bu turnuva snookerı değiştirecek.İnsanlar eğlenecekler ve bunu sevecekler.Bunda bir kusur yok.İnsanlar hayatlarında eğlence istiyorlar ve bu bir fırsat."

Organizasyonun düzenleyicisi Gunner ise "Snookerın yeni bir esintiye ihtiyacı vardı ve bu turnuva tam yerine geldi.Twenty20 cricket organizasyonunun sporu nasıl canlandırdığını gördükten sonra bu tip bir konsepti insanlara sunmaktan ve olumlu tepki almasından oldukça mutluyum." sözleriyle umudunu ve mutluluğunu dile getirmiş oldu.

Snookerın patronu Barry Hearn ise "Power Snookerın tamamen arkasındayız.Dünya Snookerı için yeni bir zaman ve biz de yeni turnuvaları ve fikirleri kucaklıyoruz.World Snooker, yeni seyircileri oyuna çekmesini umut ettiği Power Snooker organizasyonuna hoşgeldin diyor."

Yeni format oldukça dikkat çekici ve heyecan verici.Sanırım bir çok snooker sever bu organizasyonu eminim ki dört gözle bekliyorlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder