25 Haziran 2010 Cuma

PTC1'de ilk Süpriz

PTC-1'in ana tablo heyecanı bugün TSİ 12:00'da oynanan maçlarla başladı.İşte sabah seansının ilk maçlarından sonuçlar;

Shaun Murphy 3-4 Mitchell Mann
Andrew Higginson 4-0 Ahmed Saif
Stephen Lee 4-1 Lee Spick
Rory McLeod 4-1 Olivier Vandedoheede
Marco Fu 4-0 Luca Brecel
Andy Hicks 4-3 Kuldesh Johal
Ian McCulloch 1-4 Allan Taylor
Graeme Dott 4-0 Adam Stefanow

En süpriz galibiyet ise şüphesiz ki Shaun Murphy-Mitchell Mann maçından çıktı.18 yaşında ki genç oyuncu eski Dünya Şampiyonlarından Shanun Murphy'i 4-3 ile geçerek bir üst tura yükselmeyi başardı.

Shaun geçtiğimiz günlerde düzenlenen Wuxi Classic'i kazanarak yeni sezona iddaalı bir giriş yapacağını göstermişti ancak bu maçta beklenenin altında kaldı.

İngiliz oyuncu Shaun Murphy maçta 2-0 üstünlüğü eline geçirmesine rağmen rakibinin geri dönüşüne engel olamadı.Önce 2-2'ye gelen maç ardından 3-2 olunca Murphy için tehlike çanları çalmaya başladı ancak eşitlikten sonra ki frame de son siyaha kadar masayı temizleyen Mann maçtan galibiyetle ayrılmış oldu.

Genç oyuncu galibiyeti için ise "Kazandığıma inanamıyorum.Çok iyi oynadım ve Shaun bir çok fırsatı kaçırdı.Keyifli bir maç oldu ve PTC'ler benim Shaun gibi oyunculara karşı tecrübe edinmemi sağlayacak.Yeni turnuvaların hepsi çok güzel" dedi.

Yakın bir zamanda yaşadığı sağlık sorunu sebebiyle ameliyat olan oyuncu en kısa sürede tekrar ayağa kalkıp PTC'nin kalan kısmına da katılmayı istediğini belirtti.

Mağlup taraf Shaun Murphy ise "Snookerın derinlerde ne kadar farklı olduğunu gördük.Çünkü oyuncular tv karşısında değiller.Bu rakibime değer vermediğim anlamına gelmesin." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder