14 Mayıs 2010 Cuma

Senenin Yüz'leri

Sezon sona erdi ve artık bir çok yazı yazabiliriz bu sezonla ilgili.Ben sizlerle bu sezonun en iyi 100'lük sericilerini paylaşmak istiyorum.Aslında yazının başlığı gibi yüzlük serilerde ki sıralama da sezonun bir özeti gibi.Sezona ambargo koyan isimler yüzlük serilerde de üst sıralarda yer almayı başardılar.

Tüm zamanlara baktığımızda en fazla 100'lük seri gerçekleştiren Stephen Hendry bu sezon 15 yüzlük seri daha gerçekleştirmeyi başardı.Toplamda ki sayı 747'ye ulaşırken Ronnie ile farkı korumaya devam etti.

İkinci sırada yer alan Ronnie O'Sullivan ise bu sezonun en çok yüzlük seri gerçekleştiren ikinci ismi oldu.Toplamda 30'la ikinci sırada yer alırken, tüm sezonlar içinde ki toplamını da 597 yapmış oldu.Eski dinamizminin kalmamış olması onu Hendry'nin rekoruna ulaşmaktan alıkoyacak.

Grand Prix ve Dünya Şampiyonası'nda zafer yaşan Neil Robertson bu sezon tam 42 yüzlük seri gerçekleştirdi.Toplam 132'ye ulaşan Avusturalyalı bu sezon ki performansıyla, önceden toplam 90 olan yüzlük serisinin yarısı kadar daha bir yüzlük seri gerçekleştirerek bu sezonun aslında kendisi için ne kadar iyi geçtiğini yine göstermiş oldu.Bu serilerden biri de Çin Açık'ta gerçekleştirdiği 147 oldu.

Üçüncü sırada yer alan isim ise Ding Junhui.Çinlilerin sevgilisi olan Ding'de sezonu parlak geçiren isimlerden.UK Championship'i kazandıktan sonra Çin Açık'ta oynadığı final bu sezon onu yeterince mutlu etti muhtemelen.Ding bu sezon 29 toplamda ise 172 yüzlük seri gerçekleştirmiş oldu.

Geçtiğimiz sezonun resmi sıralamasında ilk 16 içerisinde bulunan Joe Perry sadece 2 yüzlük seri gerçekleştirebildi.Dünya Şampiyonası'nın en büyük süprizlerine imza atan efsane Steve Davis ise 2 yüzlük seri gerçekleştiren bir diğer oyuncu oldu.

Bu sezonun en ilgi çekici yüzlük serilerinden ikisi de The Crucible'da gerçekleşti.Mark Allen 146 yaparak The Crucible tarihinin ilk 146'sına imza atarken Graeme Dott'da gerçekleştirdiği 146 ile ikincine imza atmış oldu.

Sezonun 147 yolunda en net fırsat kaçıran iki oyuncusu ise Mark Allen ve Ronnie O'Sullivan oldular.Ronnie, Galler Açık'ta renkli topları temizlerken yeşili kaçırmış ve serisi 122'de kalmıştı.Aynı makus talihi Dünya Şampiyonasın'da Mark Allen'da yaşadı ve son yeşile takıldı.

Bu sezon sıralama turnuvalarında toplam 307 yüzlük seriye imza atılmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder