4 Mayıs 2010 Salı

Neil Şampiyon


Öncelikle yazımda ki gecikmeden dolayı özür dileyerek başlıyorum.

Dün son seansına 12-10 önde girdiği maçı Neil Robertson 18-13 kazanmayı başardı.Özellikle son seansta oyuncuların yorgunlukları ve Neil'in kupaya yaklaştıkça artan heyecanı hataların da sıkça yaşanmasına sebep oldu.Kupayı kazanan Neil 1980 yılından sonra Uk ve İrlanda sınırları dışında kupayı kazanan ilk oyuncu oldu.1980 yılında kupanın galibi Kanadalı Cliff Thorburn olmuştu.

Maça frame kazanarak başlayan Dott durum 15-13 oluncaya değin sürekli 2 frame geriden rakibini takip etmeye devam etti.Ancak bundan sonrasında artık kontrol yavaş yavaş Neil'e geçiyordu.Açılan farkla beraber iki haftanın yorgunluğunuda hissetmeye başlayan Dott, bu iki hafta içerisine sığdırdığı harika oyununu tam olarak sergileyemedi.Tam 50 dakika süren 29. frame sonunda kazanan yine Avusturalyalı oyuncu olurken skor da 16-13 olmuştu.Sadece iki frame sonra en büyük kupayı kaldırmaya hazırlanan oyuncu artık heyecanın da getirdiği etkiyle fazlaca top kaçırmaya başladı.Ancak Graeme Dott oyundan tamamen düşmüş duruma geldiğinden Neil 17-13 ve ardından gelen frame de yaptığı 53'lük serisiyle de skoru 18-13 yaparak şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Şampiyonluk kutlamaları için Neil'in yanına annesi de katıldı.Neil şampiyonluk ile ilgili eski şampiyonlardan John Parrot'a konuşurken ilk cümlesi "Bu gerçekten inanılmaz." oldu.

"Gerçekten inanamıyorum.Son 16 maçımda Martin Gould'a karşı 11-5 geri düştüğümde ve Ali Carter maçında hayal kırıklığına uğramıştım.Finalde ailemden kimse burada olamayacaktı.Sonra annemden bir sesli mesaj aldım ve o gece seansında Ali Carter karşısında 15-9 öndeydim.Annem bir uçağa atladı ve yanıma geliyordu.Annem ve partneri final maçından önce sadece 2 saat uyuyabilmişti.Onları burada görmekte gerçekten harika."



Avusturalyalı eski snooker oyuncularından Eddie Charlton'da 60 ve 70'li yıllarda üç kere final oynamasına rağmen bir türlü zafere ulaşamamıştı.

"Avusturalyalılar Olimpiyatları ve şampiyonları severler" diyen Neil Robertson galibiyetinin ülkesinde ki etkisi hakkında da şunları söyledi: "Finali kaybetmiş olsaydım,ülkede büyük bir üzüntü yaşanabilirdi.Üzerimde ki büyük baskıyı iyi bir şekilde karşıladım.Umarım ki bu güzel birşeylerin başlangıcı olur ve burada bir çok kez daha zafere ulaşabiliriz."

Burada daha önce iki kere final oynamış ve bunlardan 2006'da oynadığı finali Peter Ebdon'a karşı kazanmış olan eski şampiyon ve son finalist Graeme Dott ise "Neil gerçekten iyi ve büyük bir oyuncu.13 frame nasıl kazandım, bilemiyorum." diyerek rakibinin kendisi için oyunu nasıl zorlaştırdığından bahsetti ve rakibini övdü.



"Finalde kaybetmiş olduğum için gerçekten üzgünüm.Gerçek bir performans ortaya koyamadım.Ancak tekrar ilk 16 içerisine girebilmem için burada bir yarı final oynamam gerekiyordu ve bunu çok iyi oynayarak başardım.Bu yüzden, umuyorum ki bir sonraki yıllarda burada tekrar zafere ulaşacağım."

2 yorum:

  1. Bu yıl gerçektende onun yılıydı.Hem kendisi çok iyiydi,hemde şansının da yaver gitmesiyle amacına ulaştı.Finalde Dott'la eşleşmeside onun için ayrı bir avantajdı.Şu an snooker'ın 2 numarası ve Higgins bahis olayından dolayı saf dışı kalırsa 1 numara olacak. Ve bundan sonraki senerde de en iyiler arasındaki yerini koruyacaktır.Bu arada Higgins olayındaki son durum nedir?Higgins'ten başka bir açıklama gelmiş mi?

    YanıtlaSil
  2. Higgins değil ancak Barry Hearn'den bir açıklama geldi.Ve Pat Mooney için "Snooker için bir geleceği yok." dedi ve "Yetkililer olayların farkında gereğini yapacaklar v.s" tipinde sözlerle devam etti ancak Hearn çok net bu konuda.

    Neil'e gelince,evet bence de iyi bir sezon geçirdi bakalım önümüzde ki sezon bu formu devam ettirebilir mi bilemiyorum.

    YanıtlaSil