2 Mayıs 2010 Pazar

Higgins'e Ağır Suçlama!

Evet şu anda büyük bir şokla karşı karşıyayız diyebilirim.İlk başta BBC'de gördüğüm habere inanmak istemedim ancak şu an videosunu da izledikten sonra şaştım kaldım diyebilirim.

Olaya gelecek olursak John Higgins ve menajer Pat Mooney'in maç üzerine pazarlık yaparken ki vidyoları.İddanın sahibi News of the World.Üstelik ortada bir vidyo kayıdı da var ki heralde en üzücü olan bu.Olayla ilgili vidyo ve geniş habere buradan ulaşabilirsiniz.

Vidyoda ki görüntülere göre Higgins ve Mooney kim olduğu belli olmayan şahıslarla 300 bin £'luk bir para üzerinde anlaşıyorlar.Anlaşma ise bu sene ki 4 maçta(World Series) kastılı olarak frame kaybetmesi üzerine.

Konuyla ilgili John Higgins'ten bir açıklama gelmezken menajer Pat Mooney ise "Ukrayna'da ne olduğu hakkında bir bilginiz yok bu yüzden yorum yapamayacağım.Ancak can güvenliğimiz tehlikede." dedi ve bu açıklama kafaları daha da çok karıştırdı diyebilirim.

Konu hakkında Barry Hearn'de bir açıklama da bulundu.Açıklamasından önemli olarak seçebileceğimiz bölümler "John'ı uzun zamandır tanıyorum.Snooker için bir çok çalışma yapacağımız önemli biri.Konuyu araştıracağız." gibi.

Umarız ki doğru değildir ancak vidyo görüntüleri gerçekten üzücü.Bekleyip göreceğiz.

5 yorum:

  1. Açıkcası John Higgins gibi bir çok kişinin beyefendiliği ile andığı ve spor elçisi olarak gördüğü bir kişinin böyle bir durumda kalmış olması beni değil herkesi üzmüştür.Yani neden böyle birşey yapıyor onu da anlamış değilim?Bu parayı sezon içerisinde kazanabilecek bir yetenekte oyuncu.Bilemiyoruz bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  2. Can güvenliğimiz tehlikede dediğine göre bahis çetesi yada mafyası falan olabilir mi acaba?Senin de dediğin gibi beyefendiliğiyle anılan ve snookerin en önemli yüzlerinden olan,gelecekte de çok önemli şeyler gerçekleştirebilecek böyle yetenekli bir oyuuncunun kariyerini ve tüm prestijini riske atmak adına böyle bir işe kalkışması nasıl olabilir? Olayın başka yönleride vardır tabii.Dil bilmediğim için haberdar olamıyoruz gelişmelerden.Bakalım neler çıkacak ilerleyen zamanda.

    YanıtlaSil
  3. Umarım başka şeyler vardır altında diyorum.Ben buradan sık sık olayı aktaracağım zaten konuyla ilgili mailler de geldi.Henüz yeni birşey yok.Zaten Barry Hearn BBC radyosuna yaptığı açıklamada önümüzde ki 24 saat içerisinde birşeylerin belli olacağını söyledi.

    YanıtlaSil
  4. Ne desem bilmiyorum.. Bu rezaletin tamamen açıklığa kavuşmasını biraz daha beklemeliyiz. Belki de gerçekten ortada bir mafya vardır belli mi olur? Ancak yorumcuların da dediği gibi zaten sezonu kapatabilecek bir oyuncu neden böyle bir şeye tenezzül etsin ki? Ya gerçekten bir rezalet yaşanmakta ya da ortada bir tuzak ve tehdit olayı var. Gelişmeleri blog'dan, Eurosport ve BBC ekranlarından takip edeceğiz...

    YanıtlaSil
  5. Evet, yapmaması için bir çok sebep var ancak bundan sonrası sadece beklemekle geçecek.

    YanıtlaSil