29 Mayıs 2010 Cumartesi

Hearn'e Rakip Çıktı

Snookerın patronu Hearn'ün tekliflerinin oylanmasına az bir süre kala John Davison'ın teklifleri oyuncuların bazıları arasında ikilem yaratmaya başladı bile.Mark Selby, Stephen Hendry, Mark King gibi oyuncular şu anda belki de Hearn'e verecekleri destek konusunda şüpheye düşmüşlerdir bile.

John Davison 2002'de Altium Elektronik firmasının da yöneticiliğini yapmış önemli bir iş adamı.Davison, Hearn'ün oyunun ticari yanı ile ilgili yaptığı teklifler konusunda onunla aynı fikirde değil.

Daha önceden de blogda paylaştığımız üzere Hearn'ün WPBSA gelirlerinin %51'nin kendi üzerine geçmesi konusunda bir teklifte bulunmuştu.Davison ise %67'lik kısmınından yana.Peki Davison snooker ile ilgili neler vaad ediyor?

Gerçekleştirebileceğini iddaa ettiği şeyler şöyle;

Toplam 10 sıralama turnuvası olacak,2 davet turnuvası ve 6 tane de Player Tour turnuvası.Bunun yanı sıra bir sezonun toplam ödülü 5 milyon £ olacak ve önümüzde ki 3 sene içerisinde her sene 200 bin £'luk artışlarda gerçekleşecek.

Mark Selby bloguna yazdığı yazıda konu hakkında ikileme düştüğünü söyledi bile.Peter Ebdon başından beri Hearn'ün planlarına sıcak bakmıyordu ve zaten bu tekliften sonra yönünü Davison'a çevirdiğini de beyan etti.Hendry'de şu anda Davison'a destek veriyor görüntüsünde.

Ayrıca John Davison WPBSA Ltd.'nin %63'lük hakları karşılığında 315 bin £ ödemeyi kabul ettiğini de belirtti.Bu paranın da ilk 64 içerisinde bulunan oyuncular arasında paylaşılmasını önerdi.

Hearn ise konuyla ilgili olarak "Davison harika bir yatırımcı ancak bu iş dışarıdan göründüğü kadar kolay değil." dedi

Stephen Hendry ise bu yeni teklifin çok etkileyici olduğunu vurguladı.Bakalım oylama da nasıl bir sonuç çıkacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder