6 Mayıs 2010 Perşembe

"The Cat" Tony Meo

Dünden bugüne yazısının bugün ki misafiri Tony Meo.Gelin beraber geçmişe göz atalım;

Tony Meo 1959 Londra doğumlu oyuncu.1979-1997 yılları arasında sürdürdüğü profesyonel kariyerinde gördüğü en yüksek sıralama onunculuk.Kariyerinde Uluslararası 19 yaş altı şampiyonluğu, Avusturalya Masters şampiyonluğu(1981, 1985), Dünya ikililer şampiyonluğu(1982, 1983, 1985, 1986) gibi zaferler bulunmakta.

Tony Meo 17 yaşında 147 yaparak en genç maksimum seri gerçekleştiren oyuncuydu.Ta ki rekor Ronnie tarafından kırılıncaya dek.Jimmy White ile okul arkadaşı olduğu dönemlerde ikili yakında bulunan snooker klübünde beraber maçlar yapıyorlardı.

İtalyan bir ailenin çocuğu olan Tony Meo,profesyonel olmadan bir yıl öncesinden uluslararası 19 yaş altı şampiyonluğunu kazandı.Ancak arkadaşı Jimmy White'ın parlak kariyeri sanki onu biraz gölgede bırakıyordu.

Oyuncunun kariyerinin en parlak dönemleri 1989 yılıydı.British Open'da zafere ulaştıktan sonra, The Crucible'da bu seferde yarı finale ulaşmayı başardı.Yarı finale giderken Joe Johnson,Eddie Charlton ve Dean Reynolds'ı deviren oyuncu yarı finalde John Parrot'a takıldı.

Kariyerinin en etkileyici anını ise 1989 yılında kazandığı Brithis Open şampiyonluğu oldu.Bahis şirketlerinin 1'e 200 verdiği oyuncu Mark Bennett, Colin Roscoe, Stephen Hendry, Peter Francisco, Mike Hallett ve Dean Reynolds'ı mağlup ederek zafere ulaşmıştı.

Ayrıca oyuncu 1986 yılında Barry Hearn yönetiminde "Snooker Loopy" isimli komik müzik eserini seslendiren oyuncular arasında da yer aldı.Oyuncuların arasında Steve Davis, Dennis Taylor, Willie Thorne, Terry Griffiths'de yer alıyordu.

Tony Meo 1997 yılında emekli olduktan sonra bir saat ve mücevherat dükkanı açtı.Oyuncu özellikle kendisini tekrardan snookera döndürecek turnuvalara girmekten kaçındı ve bundan dolayı da snookera olan ilgisi önemli ölçüde azaldı.

Eurosport'dan çeviridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder