6 Mayıs 2010 Perşembe

Barry Hearn'e Destek

Snookerın geleceği,Barry Hearn'ün planları hakkında konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere yapılan toplantıdan Barry Hearn'e büyük ölçüde destek çıktı.

Graeme Dott,Mark Selby,Peter Ebdon,Mark Williams,Shaun Murphy,Steve Davis ve Ken Doherty'nin katıldığı toplantıda oyuncular gündemde ki konular hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Barry Hearn oyuncuların çoğu ile aynı görüşte olduklarını sadece bazı oyuncular ile anlaşılamayan bir kaç nokta olduğuna değindi.Sıkıntı çıkan en önemli konu ise Barry Hearn'ün WPBSA'in %51'lik ticari hisselerine sahip olması konusuydu.Bu konuda ki en önemli itiraz Peter Ebdon'dan geldi.Peter Ebdon "Madem ki oyuna bu kadar para kazandıracak o zaman bunu tamamen spor için kullanacağına dair bir anlaşma yapılmalı." dedi ve "Oyuncular şunu anlamalı,bu bir yıllık,iki yıllık ya da on yıllık birşey değil.Bu sonsuza kadar devam edecek." sözleriyle de bu konuda ki endişelerini bildirdi.

En başından beri Barry Hearn'e ve planlarına destek veren Mark Selby ise "Bir seçim yapmak zorunda değiliz, bunun için Barry Hearn'ün dartı nereden nereye getirdiğine bakmak yeterli.Aynı şeyleri snooker için de yapabilir." dedi ve desteğini sürdürdü.

Altı kere dünya şampiyonluğu yaşamış efsane oyuncu Steve Davis ise "Toplantıda, oyuncuların endişeleri konusunda bir çok şeyin açıklığa kavuştuğunu düşünüyorum." diyerek oylama da Hearn'e destek vereceğini belirtti.Oylamanın ise önümüzde ki haziran ayı ortalarında yapılması bekleniyor.

4 yorum:

  1. Oyuncuların tereddütlerine bir bakıma hak vermemek yanlış olur...Büyük pay sahibinin tek kişi olması, kalanın bütün oyuncular arasında pay edilmesi ilk bakışta dengesiz bir dağılım gibi gözükebilir...Ama diğer açıdan bakıldığı zaman, fazla takip edemediğim halde Barry Hearn'in dart sporunun popülerliğinin artmasında büyük pay sahibi olduğunu biliyorum...Snooker gibi ada hakimiyetinde olan bir spor dalının dünya çapında popülerliğinin artmasının, ekonomik açıdan oyuncular da dahil bir çok sektöre faydası olacağı kesin...Yanlış bilmiyorsam son zamanlarda oyuncuların da sponsor bulma konusunda bile büyük sıkıntılar yaşadığı bu dönemde Barry Hearn'in yaratmaya çalışacağı atılım çok faydalı olacaktır...Gönül isterki Snooker sporu çok daha geniş kitlelere hitap etsin, Ding gibi Neil gibi farklı kültürlerden oyuncular bu spora katkıda bulunsun, televizyondan yayınlann turnuva sayısı artsın, gibi gibi....

    YanıtlaSil
  2. Bunun için Hearn tam biçilmiş kaftan.Oylama sonrasında, işleri daha da yoluna koymaya başlayacaktır.Dünya Şampiyonası için milyon dolarlık ödülden de bahsetmişti.Galler Açık ve Çin Açık'a gelir gelmez sponsorlar bulması,Wuxi Classic davet turnuvasının ileride bir sıralama turnuvası dönebilmesi üzerine anlaşma yapılması ...Eminim ki bunu başaracaklar.Ve işler yolunda giderse belki Türkiye'ye bile gelebilirler.Hayali bile güzel. :)
    Zaten UK içerisinde ki hemen tüm snooker takipçileri Hearn gelmeden önce onun gelmesini iple çekiyordu.Yani beklentiler büyük.

    YanıtlaSil
  3. Snooker ile uzun süredir ilgili olmadığım için açıkçası yönetimsel kısmına pek hakim değilim.Bu ismi de ilk defa duyuyorum.Snookerin geleceği konusunda bence en önemli şey bu sporun yaygınlaştırılması.Ekseri olarak Avrupa ve Çin'de rağbet gören snooker daha geniş alanlarda da oynanmalı.Ama bir çok şeyde olduğu gibi burda da temel kıstas ekonomik ve kültürel standartlar tabii..Gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'ye gelmesi bi otuz yılı bulur gibi.Ülkemizde çoğu yerde bilardo salonları kahvehane kültürüyle icraa ediliyor.Ciddi bir girişim dahi yok.Bir Semih Saygınerimiz var.İzmirde bile bir tane snooker salonu var.Hatta bir tane Snooker masası.O da boş oluyor genelde.Zaten özellikle yüksek bir kesimin ilgilendiği bu dalı Türkiye'ye getirmek oldukça meşakkatli bir yol.Yani bu durumlar altında Türkiye'de bir Snooker turnuvası yapılsa o parayı ödeyip sıkılmadan izleyecek 100 izleyici bulunabilir mi acaba? Umarız yönetimde meydana gelecek değişmelerle daha iyi bir seviyeye gelinir.Çünkü hakikaten çok eğlenceli ve insanı geliştiren bir spor..

    YanıtlaSil
  4. Barry Hearn bu saydıklarını yapabilecek kapasitede bir isim.Dart sporu hep örnek verilir ve gerçekten inanılmaz bir mesafe aldı dart.Türkiye'ye oyuncular sadece şov maçı v.s için gelebilir bu süreçte.Benim de temennim bu yöndeydi ve bu bile bence güzel bir gelişme olur.Çünkü Avusturya gibi ülkere bile organizasyonlar düzenleniyor.Tabi bu konuda Türkiye Bilardo Fed. 'de adımlar atmalı tek taraflı değil.

    YanıtlaSil