29 Nisan 2010 Perşembe

Selby Yine Yaptı,Kaptan Uçuyor


Dünya Şampiyonasında çeyrek finaller dün tamamlandı.Mark Allen'ı eleyerek turnuvanın yıldızlarından biri olmaya aday olan Graeme Dott ve turnuvada harikalar yaratan ve son şampiyonu eleyen Steve Davis'i eleyen Neil Robertson'dan sonra Ali Carter ve Mark Selby'de diğer yarı finalistler oldular.

Dün öğlen harika oynadığı seansı 9-7 önde kapatan Ronnie akşam seansında ise tıpkı çeyrek finalin birinci seansında sergilediği tipte bir oyun ortaya koyunca Mark Selby bu fırsatı kaçırmadı.Maç 9-5 olduktan sonra sadece 2 frame kazanabilen Rocket'e karşılık Selby 8 frame kazanarak 13-11 ile yarı finale adını yazdırdı.

Aslına bakacak olursak Selby'de maçta uzun süreler iyi oyun ortaya koyamadı ancak Ronnie,izleyenlerinde farkettiği üzere, maçtan tamamen kopmuş bir şekilde oyuna devam etti.Yaptığı çok basit hatalar yarı finale,maça,şampiyonluğa ... mal oldu diyebiliriz.

Ronnie için maçı bitiren nokta ise durumu 10-5 yapacakken paketi dağıtmak için yaptığı vuruştan sonra beyazın cebe gitmesiydi sanırım.Bundan sonra öğlen seansında ki o müthiş hızı kesildi.Ronnie maç sonunda "Sizlere küçük dünyamda neler olup bittiğini anlatmaya çalışacağım,fazla çene çalmak istemiyorum bu yüzden az konuşmak iyi olacak.Kendime güven ve rahat olma konusunda uzun zamandır sıkıntılarım var.Dürüst olmak gerekirse çok uzun zamandır kendimi bu şekilde hissediyorum." diyerek sözlerine başladı.

Medya mensupları tarafından sorulan "Snookerın size ihtiyacı olduğu kadar sizin de ona ihtiyacınız var mı?" sorusuna ise "Hayır sanmıyorum.Bu oyunu seviyorum ve benim için harika birşey.Ben her zaman snookerın içerisinde olacağım çünkü o benim kanımda var.Ancak ona ihtiyacım yok.Ama bu madde bağımlısı olmak gibi birşey.İleride bu fırsatı kaçırmış olacağım ve hep aklıma 'Ya öteki türlü.' sourusu olacak." diye cevap verirken "Seneye snookera devam edecekmisiniz?" sorusuna ise "Evet, ümit ediyorum ki." diyerek karşılık verdi ve sözlerine şu şekilde devam etti "17-18 senedir oyunumun bir düzene girmesi için uğraştım ve didindim.Bu güne kadar en iyisini verdim ancak bundan sonra daha fazlasını veremeyeceğim." dedikten sonra ise "Beni seneye izleyeceksiniz.Şüpheniz olmasın." diyerek sözlerini tamamladı.

Selby'e kaybetmesiyle ilgili olarak ise "Mark Selby'e Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde kaybetmek 'acı dolu bir tecrübe' çünkü üç kere dünya şampiyonu olmuş birinin maçı kazanmak için en iyi oyununu ortaya koyması gerekir" diyerek de iyi oynamadığını kabul ettiğini görmüş olduk.


Kaptan Ali Carter ise geçen senenin finalistiyle oynadığı mücadeleyi 13-12 kazandı.Sonuna kadar kimin kazanacağı belli olmayan maçta seyirciler adeta nefeslerini tuttular.

Maçın ikinci seansında Shaun maçı koparıp gidecekmişcesine bir oyun sergiliyordu ve durum 8-4'e gelmişti.Ancak Ali Carter bulduğu fırsatları değerlendirerek ikinci seansın 8-8 eşitlikle bitmesini sağlamış oldu.122'lik serisiyle öne geçen Ali Carter'ın uzunluğu fazla sürmedi ve Shaun 81'lik serisiyle durumu 9-9'a getirdi.Maçta yavaş yavaş sona yaklaşılırken 61'lik seri ile Carter durumu 11-10'a getirdi ve birazda olsa rahatlayan taraf oldu.Ancak Shaun önce 90 ardından da 61'lik iki seriyle durumu 12-11'e getirdi ve Carter'i inanılmaz bir baskı altına almış oldu.Soğukkanlı bir şekilde götürdüğü oyun ile eşitliği yakalan Carter son oyunda da bu soğuk kanlılığını koruyarak yarı finale yükselmeyi başarmış oldu.

4 yorum:

  1. ronnie ne yapmaya çalıştı anlamadım.ayrıca selby maçta ronnienin arkasından bi hareket yapmıştı o neydi?

    YanıtlaSil
  2. ronnie'nin kaybetmesi sürpriz oldu birçoklarına göre ama şu bir gerçek ki ronnie bu maçı kaybetmeyi hak etti.selby daha çok istiyordu kazanmayı.Sanırım 2.seride ronnie bir snookerla maçı kazanacakken masaya gelmedi ve son frame de de yaptığı son vuruşlar felaketti.kesinlikle daha iyisini yapmalıydı.Bir çok ankette ronnie'nin kupayı kazanacağı çıkıyordu ama ben başından beri kupayı robertsen'in kaldıracağına inanıyorum.Zira bu yoldaki en büyük engel de kalktı.Bundan çok eminim,kesinlikle robertsen kazanacak diyorum..

    YanıtlaSil
  3. Dün oynanan maçtan sonra benim de temennim Neil'in kazanması yönünde.Ronnie için yazıda da dediğim gibi maç bence paketi dağıtırken beyazın cebe gitmesiyle bir sekteye uğradı.Ardından ise büyük bir düşüş vardı.Son seansın son frameleri dediğin gibi felaketti.Ancak bunlar bahane olmamalı.

    YanıtlaSil
  4. Ne Selby ne Robertson.Şampiyon Dott olur umarım :)

    YanıtlaSil