27 Nisan 2010 Salı

Ronnie-Selby Elele



Dünya Şampiyonasında artık yavaş yavaş sona yaklaşılıyor.Dün tamamlanan mücadelelerle çeyrek finale kalan 8 oyuncu belirlenmişti.

Bugün ise tüm çeyrek final mücadeleleri başladı.Sabah seansında Neil Robertson turnuvanın harikalar yaratan efsanesi Steve Davis karşısında 7-1 ile üstünlük kurdu.Turnuvanın diğer yıldızlarından biri olan Mark Allen ise Peter Ebdon'ı eleyerek büyük bir çıkış yapan Graeme Dott karşısında 5-3 ile ilk seansı önde kapadı.

Öğlen seansında ise Çin'de harikalar yaratan Ding'i eleyen Shaun Murphy eski finalistlerden Ali Carter karşısında 5-3 üstünlük kurdu.Maçın ikinci seansı yarın oynanacak.

Ronnie O'Sullivan ve Mark Selby ise bu sezon UK Championship,Masters'dan sonra Dünya Şampiyonasında'da karşılaştılar.İlk seansı 4-4 biten maçta en çok dikkat çeken nokta ise iki oyuncununda tutuk bir oyun ortaya koymalarıydı.Özellikle dün Mark Williams karşısında son seansta harika bir oyun ortaya koyan Rocket maçta fazlaca hata yaparak rakibine bir çok şans verdi.Ancak Mark Selby'de bu şansları yarım yarım değerlendirince ilk seans 4-4 sona erdi.

Maçta ki ilginç notlardan bir diğeri de durum 2-2 iken Ronnie O'Sullivan'ın yapmış olduğu en yüksek serinin 36 olmuş olmasıydı.Seansın en yüksek serisi Mark Selby'den geldi ve 90'lık serisi Mark Selby'i maçta 3-2 öne geçirdi.Bu maçın galibi Mark Allen-Graeme Dott mücadelesinin galibi ile eşleşecek.

Açılış framei tamamen güvenli vuruşlarla geçen oyun da üstünlük kuran taraf Ronnie oldu ve durumu 1-0'a getirdi.Ardından Selby'nin gerçekleştirdiği 84'lük seri durumu 1-1'e taşıdı.Bir sonraki frame küçük çapta serilerle geçti ve Selby skor avantajını eline alarak durumu 2-1'e taşıdı.
Sürekli vuruşların kaçtığı dördüncü framede Ronnie 40'lık serisinin ardından frame topunu da cebe göndererek durumu 2-2'ye getirdi.Bir sonraki frame de yine karşılıklı vuruşların kaçtığı bir frame oldu ve Selby 90'lık serisiyle durumu 3-2'ye getirdi.
67'lik seriyle avantajı eline alan Ronnie frame topu için iyi pozisyon alamadı ancak güvenli vuruşunun ardından iyi vuruş gerçekleştiremeyen Selby framei bıraktı ve durum 3-3 oldu.
Yedinci frame de durum 40-40 iken iki oyuncu şanslar buldu.Bu şansı değerlendiren Ronnie yeşilde yaptığı hatayla masayı rakibine devretti ve Selby durumu 4-3'e getirdi.
Seansın son frameinde şans bulan Selby serisini güvenli vuruşla sonlandırdı.Ronnie uzaktan bulduğu kırmızı ile 50'lik bir seri gerçekleştirdi ve ikinci seansa 4-4'lük eşitlikle girmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder