24 Nisan 2010 Cumartesi

Harikasın Davis!



The Crucible'da belki yıllardan beri böyle etki yaratan bir galibiyet olmamıştır.Burada 30. yılını kutlayan Steve Davis son şampiyon John Higgins'i 13-11 ile geçerek büyük bir işe imza atmış oldu.

Dün geceki seansı 9-7 ile önde kapatan Steve Davis bugüne tutuk başladı.Aslında hızlı başlayan John Higgins karşısında böyle bir görüntüye büründü diyebiliriz.İlk oyunda 70 diğer frame de ise 115'lik bir seri gerçekleştiren son şampiyon durumu 9-9'a getirmeyi başardı.Ayrıca bu yüzlük seri The Crucible'da gerçekleştirdiği 100. yüzlük seri oldu.

Bir sonraki frame iyi giren Davis 33'lük serisinin ardından kırmızıyı kaçırınca masaya gelen Higgins 21'lik bir seri gerçekleştirdi ve mavide kötü bir hata yaptı.Ardından gelen 46'lık bir seri daha bu oyunu Steve Davis'e gönderdi ve durum 10-9 oldu.

Yirminci frame iyi başlayan Higgins'ti ancak siyahta yaptığı hata masayı rakibine bırakmasına sebep oldu.Masaya gelen Efsane ortaya basit bir kırmızı kaçırınca masadan 34'lük bir seriyle ayrılmış oldu.Daha sonrasında oyuncuların karşılıklı hatalarıyla geçen oyunda sona yaklaşılınca iki oyuncunun da oyunu kazanmak için mavi ve pembeye ihtiyacı vardı.Higgins mavide kickle karşılaşınca framei kaybetti ve fark artık 2'ye çıkmış oldu.

Fırsatı bulan Davis farkı üçe çıkarmak ve rakibini baskı altına almak için seriye başlarken siyahı kaçırınca 59'luk seri ile Higgins farkı bire indirdi.Karşılıklı güvenli vuruşlarla devam eden 22. framede kazanan Higgins olunca durum 11-11 oldu heyecan daha da arttı.



Davis'in heyecanı soluk alış verişinden belli olmaya başlamıştı bile.Higgins'in kaçırdığı siyah ile masadan yeterli sayıyı alan Steve Davis durumu 11-12 yaptı.Artık herşey tek oyuna kalmıştı.Seyircilerin desteği üst düzeye ulaştı.

Karşılıklı yarım yarım serilerle devam eden oyunda Higgins yine kritik bir hataya imza atınca Davis kontrolü eline aldı.Tek kırmızı kalıncaya kadar masada devam eden efsanevi oyuncu son kırmızıda double denedi ancak başarılı olmayınca Higgins'e uzun mesafe bir kırmızı kalmış oldu.Ancak felaket bir uzun mesafe denemesinin ardından kırmızı artık Davis'in olmuştu ve bu şansı kullanarak durumu 43-40'a getirdi Davis.Sarıdan gelen güvenli vuruş ancak Higgins tamamen dağılmış durumda olduğu için sarıdan denediği vuruşun ardından sarı top rakibe kaldı.Uzun bir sarıdan sonra yeşile giden ve ardından kahverengiye double yaparken banttaki maviyi açan Davis soluk soluğa kalmıştı.Ardından gelen mavi ve pembe ile maçı kazanırken rakibi John Higgins'te onun bu performansını alkışlayanlar arasındaydı.İşte o vuruş;



Bu maç The Crucible'da unutulmazlar arasına girdi şüphesiz ki.Bakalım bundan sonra ki maçlarda Davis daha neler yapacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder