19 Mart 2010 Cuma

Selby, Doherty'den Çekiniyor



Eurosport'un blogcularından olan Mark Selby'nin yeni yazısını sizlerle paylaşıyorum;

Önceki dünya şampiyonu ve finalisti olan birisiyle olan eşleşme gerçekten zordur.Ancak biz Ken'le daha önce de bu şekilde büyük atmosferlerin yaşandığı yerlerde maçlar yaptık.

Eşleşme için ilk tepkim biraz korkmak olmuştu çünkü ilk tur için zor bir rakipti.Ancak ilk turda bu şekilde bir maç yapmak gerçekten büyüleyici olacak.

İlk tur maçlarım kısmen kolay maçlar olmuştu.Genelde ya buraya ilk kez gelenlerle ya da ön elemelerden gelen pek zorlu olmayan rakiplerle eşleşiyordum.Ancak eşleşme böyle değilse sıkı bir inancınızın olması gerekir.

Benim için kolay bir başlangıç olmayacağı muhakkak.Çünkü burada önceden şampiyonluk yaşamış birisi ve böyle atmosferlere adapte olarak oyununu çok iyi yükseltebiliyor.

Turnuvayla ilgili planım şampiyon olmak.Ve bunu yapmak için bu tür üst düzey oyuncuları geçmek ve yolunuza devam etmek zorundasınız.

Şu anda oyunum iyi bir gidişat içerisinde ve ilk turda Doherty'i geçmeyi başarırsam bu oyunumu daha da iyi bir anlayışa getirecektir.

Tabloda ki konumumdan dolayı iki tur sonra Ronnie O'Sullivan'la eşleşme şansım var.Ancak oraya kadar geçmem gereken iki rakibim var ve bu yüzden böyle bir eşleşmeyi düşünmek için erkenç

Ronnie'nin Liang'ı geçmesi garanti değil.Sanırım Liang Ronnie'ye karşı katı ve mücadeleci bir oyun ortaya koyacaktır.Liang süprizler yapabilecek bir oyuncu ve Ronnie'ye karşı da bir süpriz yapabilir.Bu yüzden şimdiden böyle bir eşleşmenin olacağını düşünmeye gerek yok.

Bu arada bazı oyuncular burada gerçekten kalıcı oldu.Steve Davis 30. kez burada yer alacak.

Steve Davis'i burada iyi bir oyun oynarken görmek harika ve hala bir çok oyuncuyu zorlayabilecek bir kapasitesi olduğunu düşünüyorum.

Steve ilk turda Mark King ile eşleşti.Burada rakibini geçerse John Higgins'le eşleşebilir.İşi gerçekten çok zor ancak onu yok sayamayız.

Sheffield için kendime tam olarak güveniyorum ve iyi bir oyunla şampiyona da yoluma devam edebileceğimi düşünüyorum.Eğer kendi oyunumu oynarsam bu turnuvayı kazanabilirim.Neler olup biteceğini The Crucible'da göreceğiz eğer ilk turu geçersem işte o zaman herşey olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder