29 Mart 2010 Pazartesi



Mark Selby eurosport.com'da ki bloğuna yazmaya devam ediyor.

Çin'e yeni geldim.Geçtiğimiz haftalarda buraya Rising Dragon ile iki yıllık sponsorluk anlaşması imzalamak için gelmiştim.

Son olarak buraya bir davet turnuvasına katılmak için gelmiştim ve genç Çinli oyuncularla en iyi 9 frame üzerinden maçlar yapmıştık.Turnuva bir çok Çin kanalında canlı olarak yayınlandı.

Yaklaşık 10 farklı kanal maçları yayınladı ve böyle büyük bir kitlenin sporu takip etmesi mutluluk verici.Çinliler snookerı seviyorlar ve iyi bir izleyici kitlesine sahipler.

Burada yaptığım sponsorluk anlaşması iyi oldu.Aslında oyuncular işin bu tip finansal yanıyla pek ilgilenmezler.Kafalarında ki tek şey oyunlarıyla ilgilidir ve snookerla ilgilenirler.Ancak bu sene sadece 6 turnuva vardı ve çok büyük para ödülleri kazanamadık.Bu yüzden biraz ekstra gelire ihtiyacım vardı.

Çin Açık ilk tur maçında kimle oynayacağımı henüz bilmiyorum.Rod Lawler ya da Supoj Saenla'dan biri olacak.Supoj Saenla ile ilgili hiç bir fikrim yok.Nasıl bir oyun tarzı olduğunu da bilmiyorum.Rod Lawler'ı ise geçtiğimiz sezonlarda ana turda bir kaç kez görme şansım olmuştu.Burada iyi bir performans gösterdiğine eminim özellikle ön elemede Ricky Walden'i elemesi bunun bir göstergesi.

Her iki oyuncu da benim için zor rakip olacaktır.Ancak bu turnuvaya iyi hazırlandım.Antremanlarımı iyi bir şekilde yaptım ve burada birşeyler yapmayı ümit ediyorum.Burada yapacağım iyi işler Dünya Şampiyonasın da bana ekstra motivasyon olacaktır.

Dünya Şampiyonasının formatıyla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Bu Dünya Şampiyonası ve maçlar tabi ki de uzun oynanmalı.Aksi takdirde kısa maçlarla turnuvanın bir anlamı kalacağını sanmıyorum.

Maçların en iyi 19 frame üzerinden oynanması iyi çünkü oyuncuların kesin kazanıp kazanmayacağı hakkında hemen bir fikir oluşmuyor.Bu da bazen süpriz sonuçların ortaya çıkmasına müsaade ediyor.

Dünya Şampiyonasın da belki final maçının başlama saatleri hakkında bir değişiklik olabilir.Çünkü son zamanlar çok geç saatlerde biten finaller oldu.Seansların saatlerinde bir düzenleme iyi olacaktır.

Son zamanlarda Barry Hearn'ün bahsettiği tembel oyuncular konusu biraz dikkatimi çekti.Bizim daha çok çalışmamızı istiyor.Şu anda buna katılamayacağım.Bize verdiği sözü tutmasını bekliyorum ve oynanacak bir çok turnuva bekliyorum.

Eğer bir sezon içerisinde 20 kadar turnuva olursa hafta sonlarını da içine alan,bu turnuvaların hepsine katılmak ve 2-3 tanesini kazanmak isterim.Para ödülleri çok yüksek olmasa da bu turnuvalarda bazen birşey yapmayarak yerinizde oturmayı öğrenebilirsiniz.Üstelik bu size maç formunuzu korumanız için yardımcı olacaktır.

Snookerın geleceği Hearn'ün ellerinde sağlam gözüküyor.Bunun için dart için neler yapmış olduğuna bakmak yeterli.Şunu söyleyebilirm ki dart bir kaç sene önce snooker kadar popüler bir spor değildi.Ancak bu sporun katettiği yol gerçekten harika.

Eğer snooker için de benzer şeyler yapabilirse o zaman biz gerçekten kazanan olacağız.Bir kaç turnuva için yeni spornsorlar buldu ve bu ekstra bir bonus.

Orjinal metin Markselby.info'da yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder