14 Mart 2010 Pazar

Eşleşmelere Göz Atalım

Geçtiğimiz gün son 32 eşleşmeleri belli olan Betfred.Com dünya şampiyonasının eşleşmelerinden göze çarpanları inceleyelim.

Son şampiyon John Higgins, resmi sıralamada 17. geçici sıralama da ise 22. sırada bulunan Barry Hawkins ile eşleşti.Tartışmasız olarak favori John Higgins.Ancak rakibinin ilk 16 iddaası onun kolay pes etmemesi için itici bir güç olacak.

Kuralardan sonra Ronnie'nin zor bir kura çektiği söylendi ancak buna katılmak pek mümkün değil bence.Liang bu sene Shangai dışında çıkışını devam ettiremedi.Kaldı ki Liang tipinde ki atak oyun oynayan oyuncuların Ronnie karşısında ne kadar zorlandığını hepimiz biliyoruz.Rocket ise bu sezon kötü değil ancak hep bir noktada yaptığı basit bir hata onu mental olarak oyunlardan kopardı.The Masters finali,Welsh Open yarı finali gibi.Ancak dünya şampiyonası tamamen ayrı bir turnuva.Zorlanmadan turu geçecektir Rocket.

İlginç eşleşmelerden ikinci sırada yer alanı Stephen Maguire ve Stephen Lee arasında gerçekleşti.Maugire sezonun bu ana kadar ki kısmında yine bir toparlanma sinyali vermedi.Galler Açık'ta her ne kadar turları geçmiş olsa da kötü oyunu gözden kaçmamıştı.Sadece Mark Williams karşısında biraz kıpırdanmalar oldu.Stephen Lee ise eski günlerini mumla arıyor.Geçen ay adının bahis skandalıyla beraber anılması onu biraz mutsuz etmişti ancak kendisi tek hedefinin Dünya Şampiyonasında birşeyler yapabilmek olduğunu da eklemişti.Favorisi olmayan hoş bir eşleşme diye düşünüyorum.

Mark Selby ise eski şampiyon ve finalist Ken Doherty ile eşleşti.Selby Masters'dan sonra bir kayboluşa sürüklendi adeta.Ama bunu Galler Açık ile Masters arasında ki çok kısa sürenin oluşuna bağlamıştı.Dünya Şampiyonluğu yolunda Selby gerçekten zor bir kura çekti.Üstelik bu turu geçerse rakibi Stephen Hendry ya da Anda Zhang olacak ki bu da çok zor ardından gelen isim ise muhtemelen Ronnie O'Sullivan olacak.Gerçekten işi çok zor.Bence kafa kafaya bir ilk tur mücadelesi olacak her ikisi içinde.

Yukarıda sözü geçmişken, bence en ilginç olan eşleşmeye geçelim.Stephen Hendry-Anda Zhang!Stephen Hendry'nin burada neler yaptığını anlatmamıza gerek yok.Ayrıca kendisi Dünya Şampiyonalarına halen bir başka konsantre oluyor.İlk turlarda genelde başarılı.Rakibi ise genç bir oyuncu.Çok genç yaşında The Crucible atmosferini yaşayacak olması kendisinde nasıl bir etki yaratacak bence merak konusu.Hendry taraftarlarının maçta bulunacağını düşünürsek bu genç oyuncuyu eksi yönde etkileyebilir.Ancak ön elemelerde geçtiği rakipler hiç yabana atılacak cinsten değil.Ya en baştan kopacak ya da başa baş gidecek bir mücade olacak bu maç.

Son olarak Mark King ve Steve Davis eşleşmesi de ortada bir eşleşme oldu.Mark King'de Steve Davis'de açıklamalarında bu eşleşmelerden memnun olduklarını belirttiler.Mark King worldsnooker.com'da ki blogunda bununla ilgili birşeyler yazdı.Çevirisine buradan ulaşabilirsiniz.

Güzel maçlar izleyeceğimizden hiç bir şüphemiz yok.Özellikle bir John Higgins-Ronnie O'Sullivan finali burada tadından yenmez açıkcası.Bakalım neler göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder