16 Şubat 2010 Salı

Babalar ve Oğulları



Eurosport için Dave Hendon'un snooker oyuncusu olan ünlü oyuncuların çocuklarının kariyerleri ile ilgili yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ünlü aileleri ayak izlerini takip etmek zor bir iştir.Evet bunun bazı avantajları vardır ama çocukları sonsuza kadar anne veya babalarının başarılarıyla karşılaştırılırlar.

Bu hafta Prestatyn'da iki ünlü snooker oyuncusu olan Stephen Hendry ve Steve Davis Pontin's junior festivale katılacaklar.Greg Davis 15-20 yaş grubunda Stephen Hendry'nin oğlu ise 14 yaş ve altı grubunda yarışacaklar.Bu iki çocuğunda birer snooker oyuncusu olarak yetişecek olması kaçınılmaz.Onlar da bu konuda belki kendi istekleriyle belki de başka sebeplerden babalarına benzemeye çalışacaklardır.Bu çaylak oyuncuların kariyerleri babaları Steve Davis ve Hendry için heycan dolu dakikalar demektir ve ikisi de çocuklarına bu konuda yardımcı olmayı amaçlamaktadırlar.

Steve ve Hendry çocukları televizyon önüne çıkmadan ve çokca paraya ulaşmadan onlara iyi bir oyuncu olmanın taktiklerini öğretecekler ve onları büyük turnuvalara hazırlayacaklardır.

Bu iki genç oyuncunun gelecekteki kariyerlerinin efsane olan babalarından yola çıkarak çok iyi olacağını söyleyebiliriz.Ancak babalarının bıraktığı efsane çocuklar için olumsuz karşılaştırmalara yol açabilir.Üstelik onların kendi hataları olmadan ortaya çıkabilir.

Onlar şu anda snookerı sadece eğlence için oynayabilecek bir yaştalar.İleride bu spordan olma ihtimalleri babalarını bir hayli telaşlandırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder