20 Ocak 2010 Çarşamba

Welsh Open Tarihine Kısa Bakış



24-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Welsh Open turnuvasının geçmişine biraz göz atalım.

Galler Açık turnuvası 1992 yılında sıralama turnuvası oldu.Daha önceleri Welsh Professional Championship olarak oynanan turnuva 1980 yılında başladı ve sadece Galler'li oyuncuların katılımıyla oynanıyordu.Daha sonrası Welsh Regal Open adını aldı ve sıralama turnuvası oldu.

Galler Açık turnuvası da Galler Profesyonel Turnuvası gibi Newport'ta oynandı.1999 yılında Cardiff International Arena'ya taşınan turnuva 2005 yılında tekrardan Newport Centre'a döndü.Turnuvanın adı ise 2003 yılında Welsh Open olarak değişti.

Turnuva sıralama turnuvası olduktan turnuvayı en çok kazanan oyuncu İskoç Stephen Hendry oldu.91-92, 96-97 ve 02-03 yıllarında turnuvayı kazanan Hendry bu turnuvada 5 kere de final oynamayı başardı.



Turnuvanın son şampiyonu ise Essex'li oyuncu Ali Carter.Carter geçen sezon finalde Joe Swail'i 9-5 ile geçmişti.

Turnuvada en çok dikkat çeken olaylardan biri ise 1999 yılından sonra turnuvada oynanan finallerin 6'sının karar oyunu ile sonuçlanmış olması.The Masters'da eski günlerine atıf yapan Gallerli Mark Williams bu turnuvada da güzel bir çıkış yapabilir.Son şampiyon ise hiç formda değil.

Turnuva tablosunun alt kısmında ise ilerleyen turlarda gerçekten ilginç eşleşmeler olacak gibi.Muhtemel John Higgins-Mark Selby,Mark Allen-Ronnie O'Sullivan,Ding-O'Sullivan ilerleyen turlarda ise John Higgins-Ronnie O'Sullivan,Mark Selby-Ronnie O'Sullivan eşleşmeleri olması ihtimali söz konusu.Bakalım bu turnuva bizlere neler gösterecek.

2 yorum:

  1. ali carter şampiyon olamaz selby yorgun john higgins ya da ronnie den şampiyonluk bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum büyük turnuvalar ardından final oynayan oyuncular biraz konsantre sorunu yaşayabiliyor.Higgins olabilir belki Shaun ya da Neil ama Ronnie ve Selby görünen durumlarıyla favori tabi ki.

    YanıtlaSil