18 Ocak 2010 Pazartesi

Selby'den Harika Geri Dönüş



Merakla beklenen Masters finalinde Ronnie ve Selby harika bir maç çıkardılar.Artık bir klasik haline dönüşen Selby-Ronnie O'Sullivan maçlarında yine tam olarak bir efsaneydi.Maçta çılgın bir atmosfer,harika potlar,snookerlar,güvenli vuruşlar vardı.Kazanan ise geçen sezonunu rövanşını alan Selby oldu.9-6 geriye düştüğü maçta üst üste 4 frame kazanarak muhteşem bir geri dönüş yapan Selby kariyerine bir Masters zaferi daha ekledi ve 150 bin £'luk ödülünde sahibi oldu.Maça gelecek olursak;

İlk framede Ronnie Selby'nin uzak mesafesinden sonra kaçan kırmızı ile serisine başladı ancak orta cebe kestiği kırmızı düşmeyince işler tersine dönmeye başladı.İyi güvenli vuruşlar yapamayan Ronnie'nin yaptığı hataları iyi değerlendiren Selby ilk oyunu aldı.

İkinci oyunda iyi başlayan Ronnie siyahı kaçırınca masa Selby'e kaldı ama Selby'de kırmızı da pozisyon hatası yapınca beyaz kırmızılar arasına sıkıştı.Ardından gelen faulle masa Sullivan'a kaldı.Oyun topunu da cebe gönderen Ronnie'den sonra Selby masaya geldi.Karşılıklı güzel snookerların ve çözümlerin üretildiği oyunu kazanan uzun mesafeden güzel bir pot yapan Ronnie oldu.

Üçüncü oyunda Selby uzuz mesafeden kaçırdığı kırmızının ardından masayı Ronnie'ye bıraktı.Harika vuruşların ardından maviden harika bir de dağıtıcı vuruş yapan Ronnie yüzlük seriye giderken siyahı kaçırdı.

Dördüncü oyna da hızlı başlayan Ronnie, rakibinin kaçırdığı kırmızının ardından masaya geldi ve tıpkı bir önceki framede olduğu gibi maviden harika bir dağıtıcı vuruş ve üst üste güzel şutlarla yüzlük seri gerçekleştrdi.

5.frame diğer framelerin kopyasından ibaretti sanki.Kaçan kırmızı ile harika dağıtıcı vuruş ve bir yüzlük seri daha.4-1.
Altıncı oyun ise kırmızı uzun mesafeden kaçıran Ronnie için kötü geçti.Ardından masaya gelen Jester from Leichester 83'lük seriyle durumu 4-2 yaptı.Yedinci oyunda çok kötü bir güvenli vuruşun ardından masayı rakibine devreden Rocket bu frame'i de kaybetti ve Selby bu oyunda 112'lik bir seriye imza attı.

8. frame ise her iki oyuncu içinde kritikti.Üst üste 2 frame kaybeden Ronnie ve seans arasına moralli gitmek isteyen Selby maça kontrollü başladılar.Selby'den gelen güzel güvenli vuruşa Ronnie iyi karşılık veremeyince rakibi seriye başladı.Ancak renkli için iyi pozisyon alamayınca bir güvenli vuruşa gitti.Kalan kırmızı iyi değerlendiren Ronnie uzak mesafeden gönderdiği kırmızı ile serisine başladı.Oyun topu olan pembeyi cebe gönderemeyen Ronnie'nin ardından Selby masaya geldi.Orta mesafeden sarıya yaptığı vuruş kaçınca Ronnie bu kez ıska geçmedi ve bu oyunu alarak seans arasına 5-3 önde gitti.

Seans arasından sonra ilk oyunda Ronnie kaçırdığı uzun pot denemesiyle masayı Selby'e bıraktı.136'lık bir seri ve durum 5-4.Sonra ki frame de uzaktan güzel bir potla başlayan Selby kaçırdığı basit kırmızı ile ıstakayı Ronnie'ye devretti ve Ronnie harika vuruşlarla durumu 6-4'e getirdi.Ronnie'den kötü bir güvenli vuruşun ardından 6-5 olan maçta sonraki frame Ronnie uzun mesafede hata yaptı ve Selby tekrardan seriye başladı ancak renklide ki bir hata ile masayı Ronnie'ye bıkratı ve Rocket güzel şutlarla durumu 7-5 yaptı.
Bir sonraki frame olan 13. oyunda Selby kaçan kırmızıdan sonra masaya geldi ve 78'lik bir seri ile durumu 7-6 yaptı ancak Ronnie'den cevap gecikmedi.Mark Selby'nin hatalı vuruşları olan frame'de Ronnie harika vuruşlarla durumu 8-6 yaptı.Onbeşinci oyunda Selby'nin basit hatası frame mal oldu ve durum 9-6'ya geldi.Art arda iki frame kazanan Mark durumu 9-8'e getirdi.Bu framelerde Ronnie'nin eline fırsatlar geçti ancak gereksiz vuruşları frameleri Selby'e götürdü.

18. frame tam olarak efsane bir oyuna sahne oldu.Harika snookerlar harika potlar şampiyonluğa 1 adım kala Ronnie kaçırdığı yeşil ile oyunu Selby'e bıkratı 9-9.

Karar oyununda yoklara oynayan Rocket,Mark Selby'nin muhteşem dobule'ı ile oyunu kaybetmiş oldu.Zaten bu vuruş sonrasında ki surat ifadesi Ronnie'nin şaşkınlığını da gösteriyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder