16 Ocak 2010 Cumartesi

Ronnie Kabustan Kurtuldu!


Bugün Wembley'de muhteşem bir maç izledik.Turnuva başından beri iyi bir form grafiği çizen Mark Williams ile önceki şampiyon ve bu turnuvayı da kazanmayı gözüne kestiren Ronnie karşı karşıya geldi.Karar oyununa giden maçta Ronnie maçı kazanarak finale yükseldi ve Masters tarihinde ki 9. finaline ulaştı.Böylelikle Hendry'nin rekoru olan 9 final de egale edilmiş oldu.Maça gelecek olursak;

Son iki maçında çok iyi bir performans gösteren Mark Williams bu maça da çok hızlı başladı.Ronnie'nin kaçırdığı bir uzak mesafeden sonra masaya gelen Williams masada 107'lik bir seriye imza attı ve ilk oyunu aldı.
2.framede de oyuna Mark Williams ağırlığını koydu.Ronnie'nin harika snookerını harika bir şekilde çözen Williams 2. oyunu da alarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü framede de yine masa başında olan Mark Williams 36'lık serinin ardından ıstakayı Ronnie'ye bıraktı.Masaya gelen Ronnie bu tür işçilik isteyen masalarda bir numara olduğunu gösterdi ve çok güzel vuruşlarla masayı temizleyerek durumu 2-1'e getirdi.Dördüncü oyunda da Ronnie hızlı başladığı frame'i kazanarak durumu 2-2'ye getirdi.Seans arasından sonraki oyunu da kazanan Ronnie durumu 3-2'ye getirdi ancak cevap gecikmedi.Mark Williams 132'lik bir seri ile durumu 3-3 yaptı.

Yedinci framede ise karşılıklı hatalar yaşandı.Yüksek düzeyden oynanan oyunlarda bazı framelerde çok sık yaşanan karşılıklı hatalaşmalar burada da gözüktü ve bunları iyi değerlendiren Rocket tekrar öne geçmeyi başardı.8 ve 9. framelerde ilk potlar Rocket'den gelmesine rağmen yaptığı kritik hatalar oyunu Mark Williams'a doğru götürdü ve durum 5-4'e geldi.Sıkkın görünen Ronnie 10. oyunu kazanarak durumu 5-5 yaptı.

Karar frameine giden oyunda karşılıklı hatalar yaşandı ve maçın gerginliği ile iki oyuncuda çok kolay topları deliklere gönderemedi.Maçı ise finali ve şampiyonluğu gözüne turnuva başlamadan önce kestiren Ronnie kazandı.Gerçekten izlenmeye değer harika bir maçtı diyebiliriz.Dün akşamki Selby-Allen maçı da aynı şekilde güzel bir maçtı.Masters bu sene güzel maçlara sahne oldu.Saat 21.30'da başlayacak maç ile son finalist de belli olacak.Maguire'ın düşük formla yarı finale kadar gelmiş olması ve neredeyse Masters'da her zaman iyi oynayan Selby karşı karşıya gelecek.Güzel bir final olması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder