26 Ocak 2010 Salı

Rocket Rahat Bir Kalkış Yaptı!



Welsh Open ikinci günün de günün açılış maçlarından Ronnie O'Sullivan-Stuart Bingham maçı Rocket'in 5-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.Sadece 2 saatte 6 frame oynanan maçta Rocket son framede seyircilere güzel bir izletti.

İlk oyunda serisine başlayan Rocket yeşili kaçırmasının ardından masayı rakibine devretti ancak kırmızıda yaptığı basit hatayla Bingham masanın kontrolünü tekrar Ronnie'ye bıraktı.Serisine başlayan ve ıstakasının çıtlamasıyla serisini yarım bırakan Rocket, rakibi Stuart Bingham'ın snooker arayışlarına iyi karşılık verince 1-0 öne geçti.
İkinci oyunda karşılıklı güvenli vuruşlardan sonra Bingham harika bir uzak mesafe kesmeyle serisine başladı.Ancak 25'lik serisi yine kaçırdığı basit bir siyahla yarım kaldı.Masaya gelen Rocket alışkın olduğumuz hızlı oyunuyla 66'lık bir seri yaptı ancak son kırmızı kaçınca snookera ihtiyacı olan rakibi snooker ararken snookera düşerek faul yaptı ve durum 2-0 oldu.
Ronnie'nin kaçırdığı uzun mesafeden sonra serisine başlayan Bingham yine basit bir siyahta aynı hatayı yaparak masayı Rocket'e bıraktı ve 89'luk bir seriyle durum 3-0'a geldi.
Üçüncü oyuna benzer şekilde başlayan frame Ronnie'den kaçan uzak mesafe,Bingham'ın başlayan serisi ve kaçırdığı basit renkli ile son buldu.Ancak tekrar seri şansı bulan Bingham yine benzer bir hata ile masayı devretti.Karşılıklı güvenli vuruşların ardından bir uzak mesafeyle başlayan Rocket'in serisi kaçan siyahla son buldu.Eline geçen fırsatları bu kez kullanan Bingham durumu 3-1'e getirdi.
Karşılıklı hataların yaşandığı 5. frame Stuart Bingham'a gidiyor gibi görünürken siyahta yaptığı kritik hata frame mal oldu ve durum 4-1'e geldi.
Son framede seriye başlayan Bingham yine aynı hatayı yaparak kaçırdığı renkliyle masayı rakibine bıraktı.Harika bir masa temizlemeyle oyunu kazanan Rocket bir üst tura yükselmiş oldu.Son framede Rocket'in resti havada tutarak yaptığı vuruş görülmeye değer bir vuruştu.

Essex'li oyuncu maç sonrasında "Oynadığım oyundan ve formumdan memnunum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder