17 Ocak 2010 Pazar

Masters Tarihine Kısa Bir Bakış

Bugün finali oynanacak olan The Masters 2010'un geçmişinde en çok kazanan,en çok final oynayak,şanssızlıklar yaşayan oyuncuları inceleyelim.



İlk olarak 1975 yılında düzenlenen turnuvaya 10 oyuncu davet edildi.John Spencer finalde Ray Reardon'u 9-8'le geçerek bu turnuvayı kazanan ilk oyuncu oldu.O zamanın şampiyonluk ödülü ise 2000 £'du.

Turnuvada hafızlara kazınan bir çok maç oynandı.Şüphesiz ki bunlardan biri 1991 yılında oynanan Stephen Hendyr-Mike Hallet maçıydı.7-0 geriye düşmüş olan Hendry maçı 9-8 ile kazandı ve efsanevi bir zafere imza attı.

Bir diğer efsanevi final 1997 yılında oynandı.Steve Davis snookerın yeni yıldızı Ronnie O'Sullivan ile finalde karşı karşıya gelmişti.8-4 geride olan Davis 6 frame üst üste kazanarak 10-8'lik skorla zafere ulaştı.



Yıl 2000'de ise gerçekten dramatik bir final vardı.Ken Doherty genç oyuncu Matthew Stevens ile karşı karşıya gelmişti.Ken Doherty 147'ye gidiyordu.Sıra son siyaha geldi.Herkes çok heycanlıydı.Hatta rakibi genç Stevens'in heycanı bile suratından okunuyordu.Ancak Doherty siyahı kaçırınca adeta herkes yıkıldı.Matthew bile elini yüzüne götürdü ve şok oluşunu gizlemeye çalıştı.Bu finali Doherty 10-8 ile kaybetti.



2000'li yıllarda turnuvaya adını koyan Ronnie O'Sullivan'dı. 2004-2009 yılları arasında 6 finalden 5'inde sahne alan Rocket bunların 3'ünü kazandı.Bu yıllar arasında ise unutulmaz maçlardan biri Paul Hunter ile Rocket arasında 2004 yılında oynanan finaldi.Muhteşem bir maça sahne olan finalde Hunter'dan tam 5 yüzlük seri geldi.4 sene içerisinde bu turnuvayı 3 kez kazanan Snooker'in Beckham'ı için üzücü olan ise onun son turnuva zaferinin bu olmasıydı.Hastalığı daha çok zaferlere imza atmasının önüne geçmişti.



Kaybettiği senenin arından hemen sonra Ronnie finalde Higgins'i 10-3 yenerek zafere imza attı.Art arda iki frame'de 138 ve 139'luk serileri bu turnuva da Ronnie'den gördük.

34 yıldır düzenlenen The Masters'i en çok kazanan oyuncu Stephen Hendry.Bir çok alanda rekorları bulunan efsane oyuncu tam 6 kere bu turnuva da zafer gördü.Ayrıca oynadığı 9 final de bu turnuvada en fazla final gören oyunculardan biri olmasını sağladı.Bu sene ulaştığı finalle final sayısını 9'a çıkaran Ronnie O'Sullivan ise bu rekora da ortak oldu.Zaten hedefinin Hendry'nin şampiyonluk sayısını geçmek olduğunu önceden söyleyen Sullivan bunu gerçekleştirebiliecek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder